reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Acha, na skurcze trzeba magnez brać - organizm sam się domaga właśnie przez te skurcze. Mnie nic nie dopada na razie :-D. Ale zawsze jak miałam skurcze - przed ciążą to kupowałam magnez rozpuszczalny - musujący słodki napój, np. pluszsz.. i po dniu całym jak ręką odjoł.
Dziewczyny, jakie bierzecie suplementy???????? Proszę o odp.
Ja biorę Feminatal - o tyle jest lepszy od innych na rynku, że zawiera jod. Moja ginka mi poradziła.
Poza tym biorę MAGNE B6. Niby magnez i wit b6..
Zastanawia mnie - bo wiele z was pisze o żelazie... czemu ja magnez a wy żelazo przyjmujecie? I to od początku ciąży. To mnie naprawdę barzo zastanawia... :confused:. Moja babciunia mi mówiła, że magnez to "pierwiastek życia" - Cała energia. Jak ktoś lubi i je czekoladę, to nie ma się co przejmować... W czekoladzie gorzkiej jest mnóstwo magnezu.
Mnie tylko ciekawi czemu ja żelaza nie biorę

ewelw ja też biorę Feminatal i Magne B6 dodatkowo zaczełam łykać aspargin (potas+minmalna dawka magnez) jedna tabletkę dziennie bo mam straszne nocne skurcze łydek:-(

Witam wszystkie grudnióweczki.
mam termin na 19.12 i chciałabym sie do was przyłaczyć:-)
Pozdrawiam

Witam wszystkie Grugnióweczki!Ja także podczytuję was od dawna a teraz chciałabym się przyłączyć.Termin według om i usg wychodzi mi na 3.grudnia.

darina i Zuza witajcie wśród grudnióweczek!!!!

YOKA nie wiem jak to skopiowac żeby wyświetlił sie tekst:crazy: może agawar albo marzycielka pomogą bo one mają imię wpisane za pomocą innego linka!!!!

Grudióweczki jesli chcecie wpisać sobie imię swojej dzidzi proponuję skorzystać z linka... Create Glitter Text - Textured Text for your website

Pozdrawiam i życze miłej nocki

P.S. Trzymajcie za mnie kciuki jutro rano idę na glukozę bleeeeeeee:baffled:

hej hej !!!!
teraz ja odliczam do jutrzejszego usg ! :-D

a moja córcia dzis sie rozpłakała i prawie w histerie wpadła jak jej powiedziałam ze jeszcze nie wiadomo czy będzie siostrzyczka bo moze byc braciszek ! i ona że nie chce brata ona chce siostrzyczke :sorry2: jutro sie okaze :szok: staram sie jej nie nastawiac i oswajac z myślą ze moze byc albo siostrzyczka albo braciszek a ona nie wiem skąd uparłą sie na tą Kasie :rofl2:

No to czekamy na kolejną niespodziankę:-)
A Kasie są fajne bo sama jestem Kasią i wiem coś o tym:-D

Witam wszystkie Grugnióweczki!Ja także podczytuję was od dawna a teraz chciałabym się przyłączyć.Termin według om i usg wychodzi mi na 3.grudnia.

Witam Serdecznie.

A ja zaraz siadam i oglądam jeszcze raz płytkę z wczorajszego USG:tak::-D

Dziewczyny co ja mam zrobić ... siostra mojego wybrała sobie te same imie dla dziewczynki - Haneczka - ponoć wspominała nam o tym - nie śmiem zaprzeczać - płakać mi się chce jak pomyśle że musze szukać następnego imienia... już sie przyzwyczaiłam i do brzuszka mówie Haneczka...

Ona nie wie, że w brzuszku mam dziewczynke i jest przekonana że chłopak będzie...
:sad::sad::sad:

Dodam że w domku mam synka 10lat,i miałam taką cichą nadzieję że tym razem dziewczynka ,no ale na ostatnim usg lekarz pokazał mi siusiaczka.Ale też się bardzo cieszę.Dzidzia zdrowa na pon iedziałkowym usg ważyła 580gr.to był22t5dc.

reklama
Moja mała ma takie samo imię jak córcia Madzienki, czasami się tak zdarza tym bardziej, że ludzie często wybierają sobie imię dużo wcześniej :-)

pwa83 porozmawiaj z nią, może jej tak bardzo nie zależy na tej Haneczce jak Tobie. Może razem dojdziecie do porozumienia.

Do góry