reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Nie wydaje mi się żeby przyjmowanie witamin miało wpływ na wielkośc dziecka przy porodzie. Z Tusią od początku brałam Prenatal a mała urodziła się mając 3kg i 53cm. Teraz też od początku biorę witaminki a dzidzia okazała się o dwa tyg mniejsza niż powinna.Widac taka juz moja uroda że rodzę małe dzieci.

reklama
ewelw wracając do Ciebie to powiedz mi w takim razie w jakim celu łykasz Feminatal???? Twoja mama napewno go nie brała więc nie rozumiem co Ciebie skłoniło żeby jednak zażywać ten suplement????
Moja prababcia przez 20 lat chorowała na anemię....dopóki nie pojawiła się w Polsce witamina B12.....i napewno przez te 20 lat nie była szczęśliwa że ciągle traci przytomność i ląduje w szpitalu na przetaczanie krwi:-(
Bo mi gina przepisała hihi :-D

ja bralam od poczatku folik i falvit, teraz biore feminatal. Uwazam ze branie witamin jest potrzebne, wiadomo ze dziecko bierze witaminy z naszego organizmu i jak nam pozabiera to my mamy niedobór, dlatego zeby np. zeby nie wypadly zeby trzeba te witaminy uzupelniac.

elelw Nie przejmuj sie, jak zobaczysz maluszka, chocby był chlopcem to przejda wszystkie watpliwosci

darina witam...
Wreszcie z pracy wróciłam... trudno jest nadążyć za wami dziewczyny jak się jest w pracy... mój już mówi że na głowe upadłam, cały czas was czytam.

Mam nadzieje że darina też się tak wciągnie :-p

Nie wiem co mi jest, troszke się zdenerwowałam w pracy a Hanka później strasznie mnie kopała... chwilami bolało mnie... zresztą dzisiejszy dzien to ona chyba wcale nie śpi.
Myślałam może, że mi jakiś spacer pomoże - jeszcze się nie wybrałam ale nie jestem przekonana czy to jest dobry pomysł... może lepiej poleżeć i poczekać aż się uspokoi...
Z drugiej strony jak ją troszke pokołysze to może da mi trochę odpocząć...

Ja w tej chwili nic nie biore, do 14 tygodnia brałam folik a później spróbowałam jakieś tam tabletki - nie przypadły mi...

hej hej !!!!
teraz ja odliczam do jutrzejszego usg ! :-D

Jak sobie radzicie ze skurczami? Bo mnie od kilku dni w łydki łapią, nocna porą i budzę się:baffled: po kilka razy...

powiedz lekarzowi ! mój zaraz kazał mówić jak coś ! i jak mi sie zdażyło to mu pow i do tego jeszcze brzuch mi sie spina czesto to mi przepisał magnez Slowmag i do tego potas !

Mamuski mam do was pytanie stosujecie krem przeciw rozstępom???Jeśli tak to jakiej firmy????:-)

Ja od II trymestru stosuję krem zapobiegający rozstępom Foliacti firmy Pharmaceris ale zastanawiam się nad Mustellą, tylko dlaczego ona taka droga???:baffled:

Czekam na opinie....

wiesz co ja w poprzedniej ciązy kupiłąm mustele i bardzo fajna wystarczyłą mi do końca ! jak masz tendencje do rozstępów to warto kupić ! ja teraz sobie darowałam i tylko parafinom ciekłą smaruje brzuch od córci bo nie mam rozstępów i w poprzedniej tez mi nawet niteczka mała na brzuchu nie wyskoczyła !

A tak na marginesie to niedawno słyszałam od znajomej, ktora ma roczna córeczke, ze jesli teraz biore witaminki np. prenatal to urodze duze dziecko:confused: czy ona miala rację?? i czy rzeczywiscie te witaminki maja duzy wplyw na wage naszych bobaskow? wizja urodzenia np. ponad 4kilowego bobaska mnie troszke przeraza:baffled: . Co Wy o tym sądzicie?

ja tez słyszałam takie opinie ale nie wiem co o tym myśleć :baffled:

a moja córcia dzis sie rozpłakała i prawie w histerie wpadła jak jej powiedziałam ze jeszcze nie wiadomo czy będzie siostrzyczka bo moze byc braciszek ! i ona że nie chce brata ona chce siostrzyczke :sorry2: jutro sie okaze :szok: staram sie jej nie nastawiac i oswajac z myślą ze moze byc albo siostrzyczka albo braciszek a ona nie wiem skąd uparłą sie na tą Kasie :rofl2:

Hej Dziewczynki i Dzidziusie:) Moja gin kazała mi brać witaminki dla kobiet w ciąży ale zostawiła wolny wybór jakie konkretnie, wybrałam Feminatal. Poza tym wszystko jest ok. więc nie biorę nic więcej, no może czasem nospę.
Lekarze wiedzą, co robią i trzeba im ufać. Jak niska hemoglobinka no przepisują żelazo, jak łapią kurcze to magnez i potas itd. wszystko dla naszego komfortu.
Co do wpływu witamin na masę dzidzi to coś w tym jest. Kobiety są bardziej świdome tego, co się z nimi dzieje. Wiedzą jak o siebie dbać a jak nie wiedzą to się dowiedzą na forum:-D. To musi mieś wpływ na przebieg ciąży:-) I O TO NAM PRZECIEŻ CHODZI. Byle nie przesadzać...

AHA! Słyszałam dziś serduszko (140/min), co prawda to nie USG ale lepsze niz nic. Wszyscy mi mówią że będzie chłopczyk a ja po cichutku liczę, że to będzie jednak Zosia...

reklama
Do góry