reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Ewelw u mnie jest tak samo. Tak bardzo chciałam miec córeczke, juz myslałam o rózowych ubrankach, sukieneczkach, spineczkach. Tym bardziej ze u nas w rodzinie tzn. moi rodzice mają samych wnuków i teraz w kwietniu urodziłą im się wnuczka to tak ją kochają, ciesza się niesamowicie. tez chciałam im dac wnuczkę :-(.
No właśnie Agacia Czemu to tak jest? Ja też myślę sobie - byleby było zdrowe. Ale te myśli same człowieka nachodzą. Wózek kolorkami do cipciulki upatrzyłam - sama nie wiem czemu. Inne tam takie akcesoria i ciuszki też. A jak moja koleżanka 5 miesięcy temu urodziła, to jak była w ciąży to moja koleżanka do mnie ją obgadała (że chciała bardzo chłopca a okazuje się dziewczynka). A obgadała, że nie powinno się wybrzydzać niech się cieszy, co ma itp.
I ja sobie wtedy pomyślałam, że ja to jak będę w ciąży to nigdy się tak nie odezwę o płci... A teraz mi smutno, przykro, myśli napływają same...

reklama
Wiem wiem, to smutne, ale Ewushka masz racje mysli same nachodzą. Cieszmy sie ze bedziemy miały dzicię :tak:, nie ważne czy chłopiec czy dziewczynka ;-). Pomyslmy jakie mamy szczescie, inne kobiety nie moga zajść w ciążę i tak bardzo chcą dziecka. A my jesteśmy najwiekszymi szczesciarami na świecie :-D.

Witam grudniowe mamusie,
co prawda zarejestrowałam się na forum w maju ale do tej pory nie miałam czasu żeby tutaj pisać. Ja też jestem grudniowa (termin Świąteczny :szok:).
Dziewczyny czy miałyście kłujące bóle w dole brzucha? U mnie pojawiły się w tym samym dniu co ruchy dziecka. Nie wiem czy to jest normalne, trochę się niepokoję.

Acha, na skurcze trzeba magnez brać - organizm sam się domaga właśnie przez te skurcze. Mnie nic nie dopada na razie :-D. Ale zawsze jak miałam skurcze - przed ciążą to kupowałam magnez rozpuszczalny - musujący słodki napój, np. pluszsz.. i po dniu całym jak ręką odjoł.
Dziewczyny, jakie bierzecie suplementy???????? Proszę o odp.
Ja biorę Feminatal - o tyle jest lepszy od innych na rynku, że zawiera jod. Moja ginka mi poradziła.
Poza tym biorę MAGNE B6. Niby magnez i wit b6..
Zastanawia mnie - bo wiele z was pisze o żelazie... czemu ja magnez a wy żelazo przyjmujecie? I to od początku ciąży. To mnie naprawdę barzo zastanawia... :confused:. Moja babciunia mi mówiła, że magnez to "pierwiastek życia" - Cała energia. Jak ktoś lubi i je czekoladę, to nie ma się co przejmować... W czekoladzie gorzkiej jest mnóstwo magnezu.
Mnie tylko ciekawi czemu ja żelaza nie biorę

Agacia zgadzam się z Tobą w 100% ja czekałam na moje maleństwo 8 lat.......kiedy zaszłam w ciążę pod koniec zeszłego roku myślałam że oszaleję ze szczęścia potem w ostatnie Boże Narodzenie poroniłam i świat mi się zawalił:-( i teraz kiedy znowu noszę moją kruszynkę pod sercem to nie jestem nawet w stanie opisać jaka jestem szczęśliwa!!!

Madzienka dzięki.....Oliwie bardzo chciał mój Z a ja dla córci zawsze chciałam Julię....haha No ale uparł sie...i może dobrze bo odkąd wiem że będę miała córę to tylko Oliwka i Oliwka...ciężko byłoby się przestawić :-)
Wysłałam Ci wiadomośc na priv :-)

Bardzo ładne imię Yoka:tak:

No jak sie tutaj ładniutko robi:}

Twoja córcia tez piękne będzie miała imię:-)

Hi!
Ufff... wreszcie nadrobiłam zaległości. Dzień mnie nie było a już 5 stron naskrobałyście!!!!!!!!!!
Tak naprawdę to byłam tylko na waszych "zakupach". Cyrkluje już 4 dzień te zakupy po trochu. Jeszcze ze 20 stron mi zostało (z 60!!). No chyba że znów nadziergacie z 20 kolejnych........
Dziewczyny, już to wcześniej pisałam, martwię się, że na córcie się nastawiam.... USG dopiero 26 "sierpca". Nie chcę się na nic - za cholerę - nastawiać. Wcześniej mi to było obojętne, i niby nadal jest, ale tak dużo piszecie o córeczkach, że łapę się na myślach o mojej małej... I co tu robić - martwię się - bo nie chcę się nastawiać na nic - ale samo mi się to dzieje - naprawdę!!! Coraz bardziej chcę córunię, nie powinnam tak myśleć - wiem, smutno mi, ale te myśli o cipulce same przychodzą..... Tak mi smutno, tak mi źle, bo potem mogę się zawieść... Czasem mam obawy... że z chłopcem sobie nie poradzę..... Albo - gorzej!!! że go nie pokocham.... Dziewczyny Poradźcie mi... Czemu ja mam takie myśli? Nie chcę ich mieć....

Nie nastawiaj się tak .Czy to synek czy córeczka i tak będziesz kochać.:tak:

Ewelw u mnie jest tak samo. Tak bardzo chciałam miec córeczke, juz myslałam o rózowych ubrankach, sukieneczkach, spineczkach. Tym bardziej ze u nas w rodzinie tzn. moi rodzice mają samych wnuków i teraz w kwietniu urodziłą im się wnuczka to tak ją kochają, ciesza się niesamowicie. tez chciałam im dac wnuczkę :-(.

Wiem wiem, to smutne, ale Ewushka masz racje mysli same nachodzą. Cieszmy sie ze bedziemy miały dzicię :tak:, nie ważne czy chłopiec czy dziewczynka ;-). Pomyslmy jakie mamy szczescie, inne kobiety nie moga zajść w ciążę i tak bardzo chcą dziecka. A my jesteśmy najwiekszymi szczesciarami na świecie :-D.

Tak musicie myśleć bo nie wolno sie nie cieszyć z Małej albo Małego.

Witam grudniowe mamusie,
co prawda zarejestrowałam się na forum w maju ale do tej pory nie miałam czasu żeby tutaj pisać. Ja też jestem grudniowa (termin Świąteczny :szok:).
Dziewczyny czy miałyście kłujące bóle w dole brzucha? U mnie pojawiły się w tym samym dniu co ruchy dziecka. Nie wiem czy to jest normalne, trochę się niepokoję.

Witam serdecznie.
Ja mam często kłucie i to jest normalne bo macica się rozciąga;-)

reklama
Do góry