reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Ewelw u mnie jest tak samo. Tak bardzo chciałam miec córeczke, juz myslałam o rózowych ubrankach, sukieneczkach, spineczkach. Tym bardziej ze u nas w rodzinie tzn. moi rodzice mają samych wnuków i teraz w kwietniu urodziłą im się wnuczka to tak ją kochają, ciesza się niesamowicie. tez chciałam im dac wnuczkę :-(.
No właśnie Agacia Czemu to tak jest? Ja też myślę sobie - byleby było zdrowe. Ale te myśli same człowieka nachodzą. Wózek kolorkami do cipciulki upatrzyłam - sama nie wiem czemu. Inne tam takie akcesoria i ciuszki też. A jak moja koleżanka 5 miesięcy temu urodziła, to jak była w ciąży to moja koleżanka do mnie ją obgadała (że chciała bardzo chłopca a okazuje się dziewczynka). A obgadała, że nie powinno się wybrzydzać niech się cieszy, co ma itp.
I ja sobie wtedy pomyślałam, że ja to jak będę w ciąży to nigdy się tak nie odezwę o płci... A teraz mi smutno, przykro, myśli napływają same...

reklama
Wiem wiem, to smutne, ale Ewushka masz racje mysli same nachodzą. Cieszmy sie ze bedziemy miały dzicię :tak:, nie ważne czy chłopiec czy dziewczynka ;-). Pomyslmy jakie mamy szczescie, inne kobiety nie moga zajść w ciążę i tak bardzo chcą dziecka. A my jesteśmy najwiekszymi szczesciarami na świecie :-D.

Witam grudniowe mamusie,
co prawda zarejestrowałam się na forum w maju ale do tej pory nie miałam czasu żeby tutaj pisać. Ja też jestem grudniowa (termin Świąteczny :szok:).
Dziewczyny czy miałyście kłujące bóle w dole brzucha? U mnie pojawiły się w tym samym dniu co ruchy dziecka. Nie wiem czy to jest normalne, trochę się niepokoję.

Acha, na skurcze trzeba magnez brać - organizm sam się domaga właśnie przez te skurcze. Mnie nic nie dopada na razie :-D. Ale zawsze jak miałam skurcze - przed ciążą to kupowałam magnez rozpuszczalny - musujący słodki napój, np. pluszsz.. i po dniu całym jak ręką odjoł.
Dziewczyny, jakie bierzecie suplementy???????? Proszę o odp.
Ja biorę Feminatal - o tyle jest lepszy od innych na rynku, że zawiera jod. Moja ginka mi poradziła.
Poza tym biorę MAGNE B6. Niby magnez i wit b6..
Zastanawia mnie - bo wiele z was pisze o żelazie... czemu ja magnez a wy żelazo przyjmujecie? I to od początku ciąży. To mnie naprawdę barzo zastanawia... :confused:. Moja babciunia mi mówiła, że magnez to "pierwiastek życia" - Cała energia. Jak ktoś lubi i je czekoladę, to nie ma się co przejmować... W czekoladzie gorzkiej jest mnóstwo magnezu.
Mnie tylko ciekawi czemu ja żelaza nie biorę

Agacia zgadzam się z Tobą w 100% ja czekałam na moje maleństwo 8 lat.......kiedy zaszłam w ciążę pod koniec zeszłego roku myślałam że oszaleję ze szczęścia potem w ostatnie Boże Narodzenie poroniłam i świat mi się zawalił:-( i teraz kiedy znowu noszę moją kruszynkę pod sercem to nie jestem nawet w stanie opisać jaka jestem szczęśliwa!!!

Madzienka dzięki.....Oliwie bardzo chciał mój Z a ja dla córci zawsze chciałam Julię....haha No ale uparł sie...i może dobrze bo odkąd wiem że będę miała córę to tylko Oliwka i Oliwka...ciężko byłoby się przestawić :-)
Wysłałam Ci wiadomośc na priv :-)

Bardzo ładne imię Yoka:tak:

No jak sie tutaj ładniutko robi:}

Twoja córcia tez piękne będzie miała imię:-)

Hi!
Ufff... wreszcie nadrobiłam zaległości. Dzień mnie nie było a już 5 stron naskrobałyście!!!!!!!!!!
Tak naprawdę to byłam tylko na waszych "zakupach". Cyrkluje już 4 dzień te zakupy po trochu. Jeszcze ze 20 stron mi zostało (z 60!!). No chyba że znów nadziergacie z 20 kolejnych........
Dziewczyny, już to wcześniej pisałam, martwię się, że na córcie się nastawiam.... USG dopiero 26 "sierpca". Nie chcę się na nic - za cholerę - nastawiać. Wcześniej mi to było obojętne, i niby nadal jest, ale tak dużo piszecie o córeczkach, że łapę się na myślach o mojej małej... I co tu robić - martwię się - bo nie chcę się nastawiać na nic - ale samo mi się to dzieje - naprawdę!!! Coraz bardziej chcę córunię, nie powinnam tak myśleć - wiem, smutno mi, ale te myśli o cipulce same przychodzą..... Tak mi smutno, tak mi źle, bo potem mogę się zawieść... Czasem mam obawy... że z chłopcem sobie nie poradzę..... Albo - gorzej!!! że go nie pokocham.... Dziewczyny Poradźcie mi... Czemu ja mam takie myśli? Nie chcę ich mieć....

Nie nastawiaj się tak .Czy to synek czy córeczka i tak będziesz kochać.:tak:

Ewelw u mnie jest tak samo. Tak bardzo chciałam miec córeczke, juz myslałam o rózowych ubrankach, sukieneczkach, spineczkach. Tym bardziej ze u nas w rodzinie tzn. moi rodzice mają samych wnuków i teraz w kwietniu urodziłą im się wnuczka to tak ją kochają, ciesza się niesamowicie. tez chciałam im dac wnuczkę :-(.

Wiem wiem, to smutne, ale Ewushka masz racje mysli same nachodzą. Cieszmy sie ze bedziemy miały dzicię :tak:, nie ważne czy chłopiec czy dziewczynka ;-). Pomyslmy jakie mamy szczescie, inne kobiety nie moga zajść w ciążę i tak bardzo chcą dziecka. A my jesteśmy najwiekszymi szczesciarami na świecie :-D.

Tak musicie myśleć bo nie wolno sie nie cieszyć z Małej albo Małego.

Witam grudniowe mamusie,
co prawda zarejestrowałam się na forum w maju ale do tej pory nie miałam czasu żeby tutaj pisać. Ja też jestem grudniowa (termin Świąteczny :szok:).
Dziewczyny czy miałyście kłujące bóle w dole brzucha? U mnie pojawiły się w tym samym dniu co ruchy dziecka. Nie wiem czy to jest normalne, trochę się niepokoję.

Witam serdecznie.
Ja mam często kłucie i to jest normalne bo macica się rozciąga;-)

reklama
Do góry