reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

WItam mamuśki....ja już po usg no i jest ....CÓRECZKA :-) Misiek troszke zawiedziony,ale się oswaja z myślą:}hahaha nio to bedzie Marika :-) Maleńka ma 17cm bez nóżek i jest wszystko dobrze.... jak zeskanuje zdjątka to wstawie...a się wierciła jak modelka :-)

No to SUPER!! GRATULACJE.

Już nie mogę doczekać się poniedziałku, może dowiemy się o płeć dzidzi. Moja pani doktor nie ma USG więc musimy cierpliwie czkać na przepisowe minimum: 8tc, 13tc, 20(21) tc itd.
Marzycielko super pamiątka.

Pamiątka jest wspaniała:-)

kana161 Gratuluję! Pamiętajcie tylko,dziewczynki, że jak mówią podczas USG "chłopiec" to jest duża szansa, że to rzezywiście chłopiec, ale jak mówą, że to dziewczynka,to może być różnie :) A ja dalej nie mam imienia dla chłopca jak mi sie podoba to mężowi nie i na odwrót a jak już znajdziemy coć "wspólnego" to jest to tylko nudny kompromis

Nie sądze aby tak do końca było wystarczy , że spojrzysz na to co ma moja Mała między nogami.:-D

marzycielka gratuluję super pamiątki...emocje pewnie nieocenione....
Kana a Tobie gratuluję córeczki :-)
Szykuje się poważne babskie pokolenie hehe :-):-):-)

Emocje były takie , że musiałam panować aby się nie śmiac bo aą mi się brzuch trząsł.Ale jak się widzi taką kruszynkę to japa sama się cieszy.:-D

Życzę Wam spokojnej Nocy:tak:

reklama
Ja dziś samotna matka, hehehe, mąż szaleje na "konferencji" hihi.
Ale super dzień miałyśmy, najpierw pojechałyśmy z kumpelą i jej córeczką na plażę, potem na pole mini golfa z dinozaurami, a na koniec do muzeum zabawek, dziewczyny wniebowzięte, wyszalały się jak nie wiem co, zbierały muszelki, bo odpływ był wielki (morze cofnęło się o jakieś 50 metrów), robiły babki i brodziły w morzu. Poprostu jestem dentka... ale szczęśliwa dentka, hihihi. Fajnie bo dziewczynki mają ze sobą super kontakt ostatnio, bardzo o siebie dbają, wszystko sobie pożyczają i nawet wyszukują dla siebie skarby np. glony, albo chcą mieć wszystko takie same, super się na to patrzy.

Muszę przyznać, że tutejsze morze jest piękne, choć zupełnie inne niż nasze Bałtyckie. Ja to chyba mam zboczenie na tym tle jeszcze ze studiów... odpływ i te skarby sprawiają, że mogłabym z plaży nie schodzić, a tu nawet piękne kraby można podziwiać...

Kana gratuluje córeczki... fajnie babski krąg się powiększa...

marzycielka masz naprawde super pamiatkie... ach sama bym chciala popatrzyc sobie na małą codziennie...

Dzisaj mam dzien pełen wrażeń... najpierw zapomniałam że to właśnie dzisaj mija druga rocznica ślubu - kochana siostrzyczka mi przypomniała, później jedna psiapsiuła napisała mi dobrą wiadomośc a potem druga bardzo złą wiadomośc a później pokłóciłam się z mężem na temat chrzestnego naszej dzidzi...

Ale suma sumarów dzisiejszy dzień zakończyłam przepszysznym kisielem z budyniem wiśniowym po którym Hania skakała w brzuszku i gdyby nie Tatuś to chyba by nigdy nie przestała...

ok już nie zanudzam dobranoc kobitki...

Czesc brzuchatki! :))

Gratuluje poznania pci kobietki. Coraz wiecej dziewczynek, wiec teraz dla rownowagi moze jakis chlopiec?:laugh2:
Marzycielka , super pamiatka, ja wizyte 3 D mam na 16 sierpnia i ciagle zastanawiam sie czy isc. Aha, ciekawa bluzeczka, przydalaby mi sie taka , tylko ze z dlugim rekawem :tak:
Misiowka, moja coreczka tez ma kolezanke w tym samym wieku , a dyskusje pomiedzy nimi to tylko moglabym nagrywac. Nie da sie opisac:-D Poza tym ja mysle ze za bardzo sie nastawilam na druga dziewczynke i teraz mam przez to ogromne wyrzuty sumienia. Nie wiem juz jak mam to sobie przetlumaczyc:zawstydzona/y:

Ewushka - ależ synek to cudowna sprawa, ja chciałam synka, bo synek jest dla mamusi, a córeczki są tatusiowe... mam drugą córcię i tatuś się cieszy, a ja się cieszę, że zdrowa i moja. Synek jest oczkiem w głowie mamusi, sama się przekonasz jak go przytulisz!

Misiówka dokladnie tak jak mowisz, moj synus to moj królewicz a teraz bede miala dwóch :tak:

Byłam mega zmeczona ale czekam na mezusia az z pracy wroci i jak przysypialam to zaraz sie przebudzałam, nie lubie sama byc o tej porze :baffled:

Uzupelnilam liste i stwierdzam ze przydałby sie jakis chlopak!! Kto ma w najblizszych dniach usg?

hej !!!!

ja juz po imprezce !! udana a ja zlatana jak rex ! dobrze że siostra zagoniłą mojego i swojego chłopa jak Liwie usypiałam i mi wszystko posprzątała ! Liwuśnik zachwycony goścmi i prezentami ! oczywiście ja mialam oczy całe mokre, jakas beksowata jestem !!!

Witajcie!!!Ja dzisiaj znowu miałam skurcze łydek....:wściekła/y: juz nie mogę doczekać się wizyty czwartkowej u mojej ginki może powie mi ile tego potasu mogę łykać, bo pani w aptece powiedziala mi ze to powinien lekarz ustalić:crazy:

ja tez mma potas i magnez przepisany ! potas mam brać 1x1 przez 14 dni !!!

Justyna - ja też jestem bardzo ostrożna z dzieckiem, kiedyś mniej uważałam, ale od pierwszej ciąży cykor okropny. A mój mąż to pogięty, zawsze zdąży!! A ja się drę na niego na środku ulicy, jak za blisko jezdni postawi wózek, musi być metr co najmniej, bo jak ktoś straci panowanie to co? ja mam świra... tylko, że wtedy, nic nie było widać!

wiem kochana i absolutnie nie miałąm Ciebie na myśłi pisząc o tych bezmyślnych babach :baffled: ja tez mam paranoje jakieś :-D

Uzupelnilam liste i stwierdzam ze przydałby sie jakis chlopak!! Kto ma w najblizszych dniach usg?

ja idę w czwartek :-)

a u kuzynki wyszła dziewczynka i nastawiona na dziewuszke a tu dzis mi pisze że syn jednak wczoraj sie okazał na usg :-D
także róznie to bywa chociaż faktycznie u nas póki co babiniec :-D

reklama
Witam mamuski z rana...widze ,ze dzisiaj to tylko ja tak wczesnie...kurcze cos spac nie moge....jeszcze do mnie hcyba nie dotarło,ze CÓRECZKA:}nie,zebym się nie cieszyła,ale musze sie z tym oswoić....tesciowa się ciesyzła jak szalona...smiac mi sie chciało...tylko ona wierzyła,ze bedzie babeczka....no i jest:} idkam sie ogarnąć ;-)

Do góry