reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

dzisiaj to ja wiedziałam na pewno ze będę pierwsza :-(. Moje dziecko w stało o 5:00 :-(. Za jakie grzechy :zawstydzona/y:, jak mozna byc wyspanym o 5:00. Jak ja Wam zazdroszcze , że jeszcze sobie śpicie :zawstydzona/y:

reklama
dzisiaj to ja wiedziałam na pewno ze będę pierwsza :-(. Moje dziecko w stało o 5:00 :-(. Za jakie grzechy :zawstydzona/y:, jak mozna byc wyspanym o 5:00. Jak ja Wam zazdroszcze , że jeszcze sobie śpicie :zawstydzona/y:
ja nie spie od 6 30:wściekła/y::wściekła/y: zadzwonil kurier ze ma dla mnie taka sama przesyłkę jak wczoraj i czy to faktycznie ja zamawialam czy zamowienie zdublowali:wściekła/y::wściekła/y: miałabym dwa wozki:no::no::no: ponadto jak zwykle z lenistwa zamowilismy lodowke przez internet i co sie okazalo przywiozą ją ale tylko pod klatke nie maja opcji wnoszenia na gore:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i kuzwa chyba sobie ja na plecy zaladuje :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ech...........
pije kawe chociaz moze nie powinnma gdyz dostatecznie mam podniesione cisnienie:confused2::confused2::confused2::confused2::crazy:

ja nie spie od 6 30:wściekła/y::wściekła/y: zadzwonil kurier ze ma dla mnie taka sama przesyłkę jak wczoraj i czy to faktycznie ja zamawialam czy zamowienie zdublowali:wściekła/y::wściekła/y: miałabym dwa wozki:no::no::no: ponadto jak zwykle z lenistwa zamowilismy lodowke przez internet i co sie okazalo przywiozą ją ale tylko pod klatke nie maja opcji wnoszenia na gore:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i kuzwa chyba sobie ja na plecy zaladuje :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ech...........
pije kawe chociaz moze nie powinnma gdyz dostatecznie mam podniesione cisnienie:confused2::confused2::confused2::confused2::crazy:
u nas byla taka sama sytuacja, ze lozko nam nie chcieli wniesc, dalam 10zl i wniesli:szok::-D

Witam się i ja przelotem bo wpadłam tylko podziękować wszystkim ciociom za wczorajsze życzonka dla Alanka :tak: dziękujemy bardzo, bardzo mocno ;-):-):-):-):-), a teraz poczytam resztę wątków, do pózniej :-)

cześć mamuski
To u nas w takim razie coś też jest nie tak, bo mała budzi się regularnie co dwie godziny, a ostatnio to nawet częściej. A powiedzcie mi, czy przy tej nauce samodzielnego spania, zrezygnowałyście z karmienia piersią??? Bo ja bym chciała jeszcze karmienie pociągnąć co najmniej do roczku.
ja postanowiłam ze bede dawac Nuśce cycka tak około 4 rano, tak zeby nieograniczac jej całkowicie nocnego cyckowania, tez chce karmic ja tak conajmniej do roczku
a dzis z ta nauka przesypiania nocek poleglam , chyba jestem zamiękka:zawstydzona/y: moje dziecko ma na mnie sposoby i odpuszczam... kurcze po półtoragodzinnym płaczu miałam juz dość i dałam Niuńce cycka... tymbardziej że rano trzeba wstac do pracy...

moj maly sie dzis pierwszy raz przebudzil o 3 nad ranem:szok: co prawda tylko na 15 min siedzial na lozku i tak kimal na pol siedzaco az w koncu padl sam :-D smiesznie to wygladalo tu mu sie glowa kiwa do spania a tu nie chce spac i otwiera oczy jak jakis pijaczek wygladal tak siee kiwal myslalam ze padne ze smiechu ale ja twardo udawalam ze spie:-D no i maly spal do samej 9 :zawstydzona/y:

reklama
Witam czwartkowo
Bylismy dzisiaj z Alexem na kontroli moj klok waży 10.5kg:szok::szok::szok::szok:
teraz już wiem skąt mam tego powera w bicepsie:szok::-D
Waga niezła, ale nie mów na niego klok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, najwyżej klocuś albo klocuszek, bo klok nie powiem z czym mi się kojarzy:zawstydzona/y:
A co do miss, to moja kumpela ostatnio szła z dzieciem na spacer i złapała ją ulewa, ale taka totalna, i zasłaniała się , bo sterczały jej 2 antenki:szok::-D, a że ona karmiąca to została miss podkoszulka:-D

A mam do Was pytanko,bo nie wiem....i powinnam spytac zanim dałam małej...
Czy takiemu dziecku mozna juz dawac kaszę gryczana,bo ja dałam niusi posmakowac i jej tak smakowało wczoraj i zadenj wysypki nic nie było i dzisiaj zrobiłam jej kasze, z marchewska i kurczaczkiem...wszystko gotowane....i tak sie zajadała....:-):tak:
No proszę jaka duzia dziewczynka, je dorosłe jedzonko, napewno nie zaszkodzi, jak coś smakuje to nie moze zaszkodzic

No to nieźle cie w ciula zrobili, ale czy oni nie mają obowiazku zabrac tej starej lodówki, bo przecież jest jakaś ustawa o utylizacji starego sprzetu

u nas byla taka sama sytuacja, ze lozko nam nie chcieli wniesc, dalam 10zl i wniesli:szok::-D
Bo to tzw. fucha:-D:-D:-D i jest na piwko

cześć mamuski

ja postanowiłam ze bede dawac Nuśce cycka tak około 4 rano, tak zeby nieograniczac jej całkowicie nocnego cyckowania, tez chce karmic ja tak conajmniej do roczku
a dzis z ta nauka przesypiania nocek poleglam , chyba jestem zamiękka:zawstydzona/y: moje dziecko ma na mnie sposoby i odpuszczam... kurcze po półtoragodzinnym płaczu miałam juz dość i dałam Niuńce cycka... tymbardziej że rano trzeba wstac do pracy...
Współczuje nocki i życzę zeby szybko to sie unormowało

ciekawe jak tam Kajka i Lilac w pracy?

Do góry