reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Skrót z mojego dzisiejszego dnia:
rano z dzieciakami na mszę do kościoła, potem na rozpoczęcie roku szkolenego, potem szybko do domku na śniadanko, później siostra przyjechała mi robić pasemka (obcięła mi włosy i pierwszy raz w życiu mam grzywkę), potem szybko obiad (w międzyczasie kilka prań i sprzątanie) i z okazji zakończenia wakacji wzięłam chłopaków nad morze na lody. Wróciliśmy około 20, kąpiel, jedzenie i wszyscy śpią, a ja siedzę sama zamiast też sie już położyć.

Ktoś to dziisaj narzekał, że mąż w pracy:shocked2:, a co ja mam powiedzieć, jak mój pojechał tydzień temu i pewnie w tym tygodniu nie wróci, nawet nie wiadomo kiedy dokładnie:zawstydzona/y:
oj kochaniutka Ty masz zawsze tak fajnie dzionek zapełniony...ja zazdroszcze,bo uwielbiam miec wszystkiego duzo do zrobienia....wsumie mła mi to zapewnia brojac,ale to nie to samo:tak::tak::tak: A mężowy jak przyjedzie to pewnie wynagrodzi Ci samotnośc....ojojoj bedzie sie działo :-p:-p
Ja też jestem z 13 września:-)
Darina no to bedziemy swiętowały 13 wrzesnia.... kurcze fajniutko pierwszy raz poznałam kogos kto ma tak samo urodiznki jak ja :tak::tak: super :-)
pierwsza:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
jeny dziewczyny co z wami??? juz prawie 8 a Wy co????? wstawać!!!!!!!!!!!! ja juz poodkurzałam podlogi na mokro pomylam i pije kawusie :))

Wstawać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ps. dzis ok 11 bede miala ( tzn Fifi bedzie mial) nową bryke hihihihihihhi)
Tygrysku poczekaj jak miś bedzie miał 2 zmiane to ja bede rzadziła na BB:p hahha mój czas jezcze nadejdzie :-D:-D:-D
Dziewczyny pocieszcie mnie i powiedzcie, że Wasze dzieci tez tak wszystko wymuszają złością i piskiem. Mały wie ze nie moze wychodzic na korytarz i do kuchni, a jednak robi to w tempie ekspresowym i jak tylko go z tamtąd rabieram to jest taki wrzaski, pisk i z powrotem zapieprza na czworakach na korytarz :eek:

Oczywiście to jest jeden przykład
Pocieszam Cię Mari ma identycznie,a jak widzi,ze cosik jemy to jest taki wrzask, wspona sie nam na kolana i krzyczy...ALE JAK KRZYCZY:szok::szok::szok: NO JAK JEJ ZABIORE COS CO WŁASNIE Z UWIELBIENIEM WŁOZYŁA DO BUŹKI, A NIE MOZE TO JEST PŁACZ JAKBY JA OBDZIERALI ZE SKÓRY....albo udaje,ze nic nie ma i zaciska buźke....

Tak w ogóle to dzien dobrek kochane :-)
Moje dziecie zasnęło ,męzowy jeszcze tez na troskzu ,a ja nadrabiam od rana co naklikałyscie,a troskzu tego jest.....

Wszystkiego naj naj ndla solenizantów naszych kochanych :* buziaczków tysiące:*:*:*

hej a Was gdzie wywialo????????!!!!!!!!!!:baffled::baffled::baffled:
My juz po jeździe próbnej i muszę powiedzieć że wozeczek prowadzi się leciutko super tylko jeden minus wole wnosić Atlantica na ostatnie piętro niż tego:baffled::baffled::baffled::baffled:Atlantoca wciagalam schodek po schodku i nie czulam calego ciezaru a ten wozio mimo ze jest polowe lzejszy musze chwycic w dwie lapki i z Fifem calkowicie go podniesc i leciec po schodach echhhhh i ciezar caly czyje:baffled: ale musze jeszcze inna technike wyprówować :-D:-D:-D
u nas byl taki skwar ze jeny jak w środku lata:szok: teraz sloneczko zaszlo wiec chwila oddechu a mi tak cisnienie spadlo ze musialam sie ratowac Red bulem:-:)-( kawa na mnie juz nie dziala jedynie walory smakowe czuje jak ja pije:-:)-(

Patrysiu witaj wsrod nas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-)
Lilaczku jak tam w pracy?????
teraz chyba jak bedziemy sie spotykac to przez prace Lilaczka tylko w wekend:-:)-:)-p:-p:-p gdyz musimy sie spotkac dopuki jeszcze cieplutko na dworze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak:

tygrysku daj mi troche tego napoju plis:confused2:bo ja normalnie zaraz zwarjuje tak mi sie chce spac ze oczy same mi sie zamykaja a maly wogule nie planuje uciac sobie drzemki i jeszcze jak na zlosc nikogo nie ma w domu bo tak to bym malego podrzucila i bym sobie poszla spacku a tak ...:sorry: a kawka niestety na mnie nie dziala

dziewczynki ja tak apropo tego testowania mozecie cos wiecej na temamt ...bo zbytnio niechce mi sie tego czytac bynajmniej teraz:zawstydzona/y: czy w tych ankietach to trzeba cos od siebie czy tylko sa do wyboru jakies opcje bo ja z tych co nie bardzo chce mi sie cos od siebie wymyslac:-D:zawstydzona/y:

tygrysku daj mi troche tego napoju plis:confused2:bo ja normalnie zaraz zwarjuje tak mi sie chce spac ze oczy same mi sie zamykaja a maly wogule nie planuje uciac sobie drzemki i jeszcze jak na zlosc nikogo nie ma w domu bo tak to bym malego podrzucila i bym sobie poszla spacku a tak ...:sorry: a kawka niestety na mnie nie dziala

dziewczynki ja tak apropo tego testowania mozecie cos wiecej na temamt ...bo zbytnio niechce mi sie tego czytac bynajmniej teraz:zawstydzona/y: czy w tych ankietach to trzeba cos od siebie czy tylko sa do wyboru jakies opcje bo ja z tych co nie bardzo chce mi sie cos od siebie wymyslac:-D:zawstydzona/y:

Ależ oczywiscie ze sie podziele wpadaj hihihihi :-D:-D:-D:-D:-D

Pysia już po kąpieli szaleje w łóżeczku jak co wieczór zresztą.
Będzie dotąd łazić , aż padnie:sorry:
a ja czekam na M, , który jedzie jeszcze przez Czechy z powodu gigantycznego korku.
Do domu dojedzie gdzies ok 3 nad ranem. Modlę się aby nioc się nie stało bo mam dosyć tych problemów!

Dzisiaj także byłam na badaniach krwi i jutro mam wyniki a we wtorek lekarza.
Bardzo źle się czuję i nie mogę doczekać się leczenia.

Życzę Wam Miłego Wieczorku;-)

Witam Wpadłam na chwilkę, bo padam dosłownie. Hanii wyłażą trzy zęby naraz i w nocy budzi mi się co pół godziny prawie. Dziś mieliśmy dni otwarte w firmie, musiałam zostawić ją z pradziadkami, bo moja mama trafiła wczoraj nagle do szpitala i dzisiaj miała operowany wyrostek robaczkowy. W dodatku stresuję się, jak z firmą pójdzie. Z dobrym wieści - Jasiu dziś znowu był grzeczny w przedszkolu :tak:i obyło się bez porannego płaczu przy rozstaniu.
Ale ogólnie, jakoś mi ciężko.

bliźniaki - wrzuć foteczkę nowej fryzurki!:tak:

to Nuśka lepsza potrafi budzić sie na cyca co 2 godz:szok::sorry:, myslałam że to normalne, ze ona jeszcze malutka jednak po przeczytaniu tej ksiazki stwierdziłam ze jednak cos jest nie tak i wziełam sie do roboty:-D mysle ze jak na pierwsza nocke nie było az tak źle, powolutku jakos bam rade... choc Nuśka żal miała duzy... płaczac wołała "mama" a mnie aż serducho bolało...

To u nas w takim razie coś też jest nie tak, bo mała budzi się regularnie co dwie godziny, a ostatnio to nawet częściej. A powiedzcie mi, czy przy tej nauce samodzielnego spania, zrezygnowałyście z karmienia piersią??? Bo ja bym chciała jeszcze karmienie pociągnąć co najmniej do roczku.

reklama
Pytia ja właśnie przez to że pracuje narazie nie będe córci uczyć przesypiania całej nocki, bo tylko wtedy ma mojego cycusia:zawstydzona/y::-(, sama nie wiem co robić:sorry::-(.

Do góry