No mnie też się zdaje, że zerówka była obowiązkaowa. U nas był nawet wybór, można było albo w przedszkolu albo w szkole.Dziewczyny mam wazne pytanie bo spieram sie z mezem
Czy jak my bylysmy male;-) czyli w wieku jak szlysmy do szkoly to czy zerowka byla obowiazkowa?
Moj malzon chodzil do przedszkola i tam tez do zerowki ( 6 latkow) i mial normalne zabawy itd. Ja nie chodzilam do przedszkola i poszlam od 6 roku zycia do zerówki ktora znajdowala sie normalnie w podstawówce. Mialam tam normalne 45 minutowe lekcje, przerwy, robilismy szlaczki...Moj maz mowi ze obowiazkowo szlo sie do 1 klasy, ja za to mowie ze zerowka byla obowiazkowa jako wprowadzenie do pierwszej. Co wy na to?
A i jescze pytanie jak sie teraz idzie do szkoly/zerowki? Od kiedy obowiazek?
reklama
blizniaki2000
Fanka BB :)
Dziękuję kochana, ja też sie stęskniłam, ale tak mi szybko ten dzień zleciał. Rano pojechałam z Grzesiem do ortodonty, potem jakieś szybkie zakupki jedzeniowe i do domku, Młoda dostała drugie sniadanko i pojechaliśmy na plaze, dopiero dotarłam, bo zaszlismy jeszcze do mojej siorki, wyrdna matka cały dzień sie z dzieckiem szlajaBliźniaki kochana ja sie za Toba tak stęskniłam......niech mi elvis powie jak bedziesz maiła czasik jak tam z mężowym.....
![]()

Moja dzisaj sama stanęła w łózeczku i próbowała ściągnąć drukarkę i zarąbać moją komórkę.Kochana mój mężowy to już dwie i pół godziny ciężko pracuje. Ja mam takiego małego stworka który obślinia wszystko dookoła. I wyspecjalizował sie w stawaniu przy krześle. Albo sadzam go na biurku i przestawia mi monitor![]()
Współczuję pogody, chyba bym się deprechy nabawiła. U nas pogoda super, tylko nie wiem czy nie będę się dzisiaj maślanką ratować, bo trochę sie zjarałamA wiecie ze tu juz zaczeli grzac w kaloryferach
Ziiiima sie zaczyna
Ale tak serio,to serio,juz tylko 11-15 stopni jest na dworze...
Gdzie ja mieszkam![]()
pyciolek87
Mama Alexa:*
GRATULKI dla Alanka, my dalej czekamy na postepy Biani i du....:-(co prawda zaczęła się przemieszczać tyłem i raz kicnęła dziś do przodu z dupką do góry więc może się rozkręci
Pyciolku no dziwna ta gorączka,ale dobrze,że już jej nie ma
Cyprysiowa zerówa była obowiązkowa z tego co pamiętam a teraz jak jest - nie wiem
Moje dziecię usnęło więc pójdę troszku poprasować , bo sterta rośnie i rośniegdzie się podziały krasnoludki? pewnie bzykają się po kątach
![]()

krasnoludki daja czadu...w du...maja Twoja sterte prasowania

blizniaki2000
Śliczniutkie
I chciałam się tylko jeszcze pochwalić, że dziś Alan opanował sztukę samodzielnego siadaniajestem z niego taaaka duuumnaa
![]()
GRATULACJE dla Alanka i PatusiGratulacje!!;-)
My też dzisiaj opanowaliśmy tą sztukę:-) Co prawda zdarzyło się nam to sporadycznie pare razy wcześniej, ale dzisiaj niunia trenowała cały dzień:-) I \idzie jej coraz lepiej
krasnoludki daja czadu...w du...maja Twoja sterte prasowania![]()

Mariczko, Emilko, Tomciu, wszystkiego najlepszego dla Was i Waszych mamusiek kochanych, buziaki ode mnie i Madzi
Cyprysiowa, z tego co pamiętam to była obowiazkowa, ja chodziłam w przedszkolu ale moje koleżnaki chodziły do zerówki w szkole.
Nie wim dokładnie jak jest teraz, wiem że w szkole u chłopaków przygotowali 3 klasy tylko dla zerówek, napewno zerowka jest obowiązkowa, ale rodzic decyduje czy puszcza dziecko do szkoły czy zostawia w przedszkolu. W tv slyszałam,z zerówki z przedszkolach nie bedą mogły uczyc pisania i cxzytania i w ten sposób chcą wpłynąc na rodziców zeby zapisywali do szkół, bo wtedy dzieci z przedszkola będą miały braki i w pierszej klasie zaczynają od zera
pytia
Cyprysiowa - zerówka była obowiązkowa, tyle że w jednych miejscach była ona w przedszkolu, a w innych przy szkole.
A Cyprian jest z 2006r.? Bo mój Jasio z lutego i niestety będzie pierwszym rocznikiem, który pójdzie jako sześciolatek do szkoły, a jako pięciolatek do zerówki.
A Cyprian jest z 2006r.? Bo mój Jasio z lutego i niestety będzie pierwszym rocznikiem, który pójdzie jako sześciolatek do szkoły, a jako pięciolatek do zerówki.
kana161
Mama "terrorystek" :P
I chciałam się tylko jeszcze pochwalić, że dziś Alan opanował sztukę samodzielnego siadaniajestem z niego taaaka duuumnaa
![]()
Aj nasze ogromne gratulacje szkrabki:*:*:*Gratulacje!!;-)
My też dzisiaj opanowaliśmy tą sztukę:-) Co prawda zdarzyło się nam to sporadycznie pare razy wcześniej, ale dzisiaj niunia trenowała cały dzień:-) I \idzie jej coraz lepiej
My również dziękujemy za życzonkaHelo cioteczki Tomcio dziękuje za życzonka:-):-)
Sto lat dla Mariczki i Emilki!!!
Cyprysiowa ja razem z moim bratem chodziłam do zerówki w szkole i napewno była obowiązkowa bo inaczej siedziałabym w domku, gdyż moja mamcia poszła do pracy jak skończyliśmy podstawówkę :-)(taka była kochana:-))
Lilac dziekowac w imieniu Mari za zyczenia:*:*
Bliźniaki kochana moja żadna wyrodna matka tylko kochajaca i esktra wypełniajaca dzieciaczkom czasik wolny...tylko pozazdrościc

Cyprysiowa ja tez chodziłam do zerowki w przedszkolu,ale ja chodizłam i do żłobka i potem od razu do przedszkola...i wtedy była obowiązkowa...teraz tez jest...ale chyba o ile sie nie myle to przeniesli zrówki do szkół ,a teraz 5 latki tz maja byc obowiazkowe chyba...kurcze zaraz gdzies poszukam bosama sie zakrciłam...
87mArTuSia
Dziękujemy za gratulacje
Pati padła dzisiaj już o 19,30. A ja ide spać, bo od kilku dni pobudka przed 6 i mojemu dzieciowi odwidziała się poranna drzemka, więc wole iść wcześnie spać
Tygrysku zdaj rano relacje jak Fifi spał po tym wieczornym smsie od Patrycji
Dobranoc kobitki:-)

Pati padła dzisiaj już o 19,30. A ja ide spać, bo od kilku dni pobudka przed 6 i mojemu dzieciowi odwidziała się poranna drzemka, więc wole iść wcześnie spać

Tygrysku zdaj rano relacje jak Fifi spał po tym wieczornym smsie od Patrycji

Dobranoc kobitki:-)
mamusia2008
mamusia Karolinki
87mArTuSia
Aha, Kana zapomniałabym pogratulować zbliżającego się ślubu
:-)

reklama
![]()
Gratulacje!!;-)
no to owocny dzień dzisiaj, gratulujemy i witamy w klubie bo Bartek też dziś pierwszy raz sam usiadł, a później powtórzył to jeszcze dwa razy :-)
dobra, lecę bo oglądam CSI ;-) a pisałam w przerwie pomiędzy las vegas a miami