reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dziewczyny mam wazne pytanie bo spieram sie z mezem :-D

Czy jak my bylysmy male;-) czyli w wieku jak szlysmy do szkoly to czy zerowka byla obowiazkowa?
Moj malzon chodzil do przedszkola i tam tez do zerowki ( 6 latkow) i mial normalne zabawy itd. Ja nie chodzilam do przedszkola i poszlam od 6 roku zycia do zerówki ktora znajdowala sie normalnie w podstawówce. Mialam tam normalne 45 minutowe lekcje, przerwy, robilismy szlaczki...:tak: Moj maz mowi ze obowiazkowo szlo sie do 1 klasy, ja za to mowie ze zerowka byla obowiazkowa jako wprowadzenie do pierwszej. Co wy na to?

A i jescze pytanie jak sie teraz idzie do szkoly/zerowki? Od kiedy obowiazek?
No mnie też się zdaje, że zerówka była obowiązkaowa. U nas był nawet wybór, można było albo w przedszkolu albo w szkole.

reklama
Bliźniaki kochana ja sie za Toba tak stęskniłam...... :elvis: niech mi elvis powie jak bedziesz maiła czasik jak tam z mężowym.....:tak:
Dziękuję kochana, ja też sie stęskniłam, ale tak mi szybko ten dzień zleciał. Rano pojechałam z Grzesiem do ortodonty, potem jakieś szybkie zakupki jedzeniowe i do domku, Młoda dostała drugie sniadanko i pojechaliśmy na plaze, dopiero dotarłam, bo zaszlismy jeszcze do mojej siorki, wyrdna matka cały dzień sie z dzieckiem szlaja:zawstydzona/y:

Kochana mój mężowy to już dwie i pół godziny ciężko pracuje. Ja mam takiego małego stworka który obślinia wszystko dookoła. I wyspecjalizował sie w stawaniu przy krześle. Albo sadzam go na biurku i przestawia mi monitor:-D:-D:-D
Moja dzisaj sama stanęła w łózeczku i próbowała ściągnąć drukarkę i zarąbać moją komórkę.

A wiecie ze tu juz zaczeli grzac w kaloryferach:szok:
Ziiiima sie zaczyna:szok::szok::-D:-D
Ale tak serio,to serio,juz tylko 11-15 stopni jest na dworze...:baffled:
Gdzie ja mieszkam:rofl2::-D:confused:
Współczuję pogody, chyba bym się deprechy nabawiła. U nas pogoda super, tylko nie wiem czy nie będę się dzisiaj maślanką ratować, bo trochę sie zjarałam

GRATULKI dla Alanka, my dalej czekamy na postepy Biani i du....:-(co prawda zaczęła się przemieszczać tyłem i raz kicnęła dziś do przodu z dupką do góry więc może się rozkręci:-D:-D:-D

Pyciolku no dziwna ta gorączka,ale dobrze,że już jej nie ma:tak:
Cyprysiowa zerówa była obowiązkowa z tego co pamiętam a teraz jak jest - nie wiem:eek::sorry:

Moje dziecię usnęło więc pójdę troszku poprasować , bo sterta rośnie i rośnie:zawstydzona/y::zawstydzona/y: gdzie się podziały krasnoludki? pewnie bzykają się po kątach:-D:-D

:szok::szok:
krasnoludki daja czadu...w du...maja Twoja sterte prasowania:szok::-D

Śliczniutkie

I chciałam się tylko jeszcze pochwalić, że dziś Alan opanował sztukę samodzielnego siadania :tak::tak::tak: jestem z niego taaaka duuumnaa :-p:-p:-D:-D:-D:zawstydzona/y:

Gratulacje!!;-)
My też dzisiaj opanowaliśmy tą sztukę:-) Co prawda zdarzyło się nam to sporadycznie pare razy wcześniej, ale dzisiaj niunia trenowała cały dzień:-) I \idzie jej coraz lepiej
GRATULACJE dla Alanka i Patusi

:szok::szok:
krasnoludki daja czadu...w du...maja Twoja sterte prasowania:szok::-D
:-D:-D:-D dobre

Mariczko, Emilko, Tomciu, wszystkiego najlepszego dla Was i Waszych mamusiek kochanych, buziaki ode mnie i Madzi

Cyprysiowa, z tego co pamiętam to była obowiazkowa, ja chodziłam w przedszkolu ale moje koleżnaki chodziły do zerówki w szkole.

Nie wim dokładnie jak jest teraz, wiem że w szkole u chłopaków przygotowali 3 klasy tylko dla zerówek, napewno zerowka jest obowiązkowa, ale rodzic decyduje czy puszcza dziecko do szkoły czy zostawia w przedszkolu. W tv slyszałam,z zerówki z przedszkolach nie bedą mogły uczyc pisania i cxzytania i w ten sposób chcą wpłynąc na rodziców zeby zapisywali do szkół, bo wtedy dzieci z przedszkola będą miały braki i w pierszej klasie zaczynają od zera

Cyprysiowa - zerówka była obowiązkowa, tyle że w jednych miejscach była ona w przedszkolu, a w innych przy szkole.
A Cyprian jest z 2006r.? Bo mój Jasio z lutego i niestety będzie pierwszym rocznikiem, który pójdzie jako sześciolatek do szkoły, a jako pięciolatek do zerówki.

I chciałam się tylko jeszcze pochwalić, że dziś Alan opanował sztukę samodzielnego siadania :tak::tak::tak: jestem z niego taaaka duuumnaa :-p:-p:-D:-D:-D:zawstydzona/y:

Gratulacje!!;-)
My też dzisiaj opanowaliśmy tą sztukę:-) Co prawda zdarzyło się nam to sporadycznie pare razy wcześniej, ale dzisiaj niunia trenowała cały dzień:-) I \idzie jej coraz lepiej
Aj nasze ogromne gratulacje szkrabki:*:*:*
Helo cioteczki Tomcio dziękuje za życzonka:-):-)
Sto lat dla Mariczki i Emilki!!!

Cyprysiowa ja razem z moim bratem chodziłam do zerówki w szkole i napewno była obowiązkowa bo inaczej siedziałabym w domku, gdyż moja mamcia poszła do pracy jak skończyliśmy podstawówkę :-)(taka była kochana:-))
My również dziękujemy za życzonka;)

Lilac dziekowac w imieniu Mari za zyczenia:*:*
Bliźniaki kochana moja żadna wyrodna matka tylko kochajaca i esktra wypełniajaca dzieciaczkom czasik wolny...tylko pozazdrościc :tak::-)
Cyprysiowa ja tez chodziłam do zerowki w przedszkolu,ale ja chodizłam i do żłobka i potem od razu do przedszkola...i wtedy była obowiązkowa...teraz tez jest...ale chyba o ile sie nie myle to przeniesli zrówki do szkół ,a teraz 5 latki tz maja byc obowiazkowe chyba...kurcze zaraz gdzies poszukam bosama sie zakrciłam...

Dziękujemy za gratulacje:tak:

Pati padła dzisiaj już o 19,30. A ja ide spać, bo od kilku dni pobudka przed 6 i mojemu dzieciowi odwidziała się poranna drzemka, więc wole iść wcześnie spać:zawstydzona/y:

Tygrysku zdaj rano relacje jak Fifi spał po tym wieczornym smsie od Patrycji:-p

Dobranoc kobitki:-)

reklama

Gratulacje!!;-)

no to owocny dzień dzisiaj, gratulujemy i witamy w klubie bo Bartek też dziś pierwszy raz sam usiadł, a później powtórzył to jeszcze dwa razy :-)

dobra, lecę bo oglądam CSI ;-) a pisałam w przerwie pomiędzy las vegas a miami :-p:-p:-p:-p

Do góry