reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hej

Dorłam wreszcie do kompa. Mój ma urlop i latamy załatwiac wszystko. Dzisiaj bylismy u ksiedza spisac protokół i na tym nie koniec ... jeszcze musimy isc do niego w połowie wrzesnia na ... UWAGA ... "pogadankę" :baffled: na temat, czym dla nas jest małżeństwo :no:.

Szukałam dzisiaj po sklepach butów na poprawiny i nic mi się nie podobało :crazy:.

Mały juz mi ćwiczy wstawanie :zawstydzona/y:, a ubrac go na leżąco to nielada wyczyn. Tak juz sobie wycwiczył siadanie samemu, że nawet pampersa nie moge mu załozyc, bo sie wygina, przekręca na brzuszek i juz siedzi :szok:, no masakra, tak mu sie spodobało siadanie samemu. Nawet mleko chce pić na siedząco :szok:.

Jutro jedziemy do siostry i szukam dalej butów.. Rozwozimy juz zaproszenia i jest to bardzo męczące :-(.

Byliśmy tez dzisiaj zobaczyc maleństwo naszych przyjaciół. Jaka ona jest maleńka, te rączki, nózki ... jejku kiedy Mateuszek był taki malutki :zawstydzona/y:.

Olcia niezła historia z tym allegro.

Bliźniaki gratuluję wyczekanej jedyneczki :tak:.

Pyciol teraz iemężowy ma super czysty telefon :-D.

Lilac gratulację dla Kubusia, super ze sam usiadł.

Beciaczek no mój juz tez zaczyna raczkować, ale jeszcze się nie wprawił do konca , pozycja jak piesek, buja się i zrobi moze dwa posunięcia. :-D

Pytia zdrówka dla Hani i Jasia.

Cyprysiowa współczuje nocek, kurde takie zarwane nocki to masakra. Moze rzeczywiście to ząbki.

jeszcze miałam cos napisać :confused:, ale juz nie pamietam :zawstydzona/y:

Sto lat dla dzisiejszych solenizantów.

No i teraz to juz dobranoc... pamietajcie o mnie :-D:-D:-D.

reklama
Witam
Kana, lilac, bliźniaki i Madzienka dzięki dziewczyny za dobre słowa, dziadzio miał dzisiaj zabieg na to biodro, będzie w szpitalu jeszcze 2 tygodnie, teraz to już musi byc tylko lepiej:tak:

noo...ale ten czas leci, my juz tez tylko kilka dni i 8 miesiączków

A mnie cos dzis naszło na rozmyślania o drugim dziecku, nie żeby sie teraz decydować, tylko tak głównie o swoim wieku myślałam, bo kurcze i tak uważam, że Wiktorka mam póżno, no bo we wrześniu juz 28stuknie, no a drugie to tak naprawdę 3 lata to takie minimum juz najkrótsze przerwy, i co?ja będę miała juz ponad 30 i co?rozsypie sie po tej drugiej ciąży?:-:)baffled::confused::szok:
troche mnie to przeraża, ale z drugiej strony teraz to w ogóle nia mam zamiaru się decydować, no way:no:
ale mnie zebrało....
beciaczek ja mam 32 lata, jak urodziłam Victorke to miałam 31 i tak przed 35 planuje drugie - jeszcze się nie rozsypałam:-D:-D:-D:-D

Bliźniaki i beciaczek gratulujemy ząbków

i wszystkiego najlepszego dla naszych kochanych solenizantów!!!!!;-)

gasze światło - kolorowych snów:-)

Dzień dobry! Czyżbym była pierwsza:zawstydzona/y: To chiba pierwszy raz:zawstydzona/y::szok:

wyprałam niemezowemu telefon:szok::szok:
Rozumiem, ze chciałaś wyprać ewentualne brudne smsy:-D:-D:-D;-);-);-)
yyyyyyyyyy to na chrzest trzeba miec jakies krzyzyki i medaliki do swiecenia?????????:szok::szok::szok: ja myslalam ze tylko szatka i swieca jesli chodzi o asortyment:confused::confused::confused:
Oczywiście jak już dziewczyny pisały NIE TRZEBA:-D To tylko pamiątki. Czasem ktoś z gości ma a nic się o tym nie wie.
Tygrysku nie stresuje się tak, to naprawdę miłe przeżycie. Przynajmniej u nas tak było.
Hej Lachy,
wpadłam się przywitać, bo dopiero wrócilysmy od mojej mamy, no i chciałam wam się pochwalić,że przebiłam Bianusi uszka:-):-):-)
aaaa i jeszcze jedno ,że Bianeczka jest free i czekamy na amanta:-D:-D:-D;-) zajrzę do was jak ogarnę się i wykąpię lalkę , papaty
to teraz Bianeczka będzie pięknisia jak laleczka. Super! Ja też chce dziewczynkę jeszcze do kompletu.....

ja dopiero teraz zobaczylam

Ja zamierzalam na poczatku karmic rok, ale jak sobie teraz pomysloe ze mam go odstawic to mi sie plakac chce:zawstydzona/y:planuje przedluzyc troche ale chcialabym juz tak od 14 mies. karmic tytlko na noc. Napewno nie pokarmie dluzej niz 2 lata bo to juz dla mnie dziwne.niewiem jak bedzie jak maly zeba dostanie ale mam nadzieje ze nie bedzie gryzł.
Co do okresu to dostalam w zeszlym miesiacu- bylam w szoku ale to chyba dlatego ze straszne nerwy przezywalam, kolejny mam dostac pojutrze:baffled:
Dobrze, ze tak piszesz Cyprysiowa bo już myślałam, ze tylko ja taka nadgorliwa ze dziecio chce cycem karmić do roku albo ciut dłuzej. Ale to dla mnie taaakie mega przyjemne jest, ze nawet nie wyobrażam sobie zebym miała go teraz odstawić. I mimo zębów nie gryzie. Nauczył sięszybko, że dziamanie powoduje brak mleka:-D
Hej wszystkim.
U nas dzisiaj dzień pod znakiem marudy, ale i powód jest - katar, i to podwójny: Jaśkowy i Hankowy, buuuuu.
To duzo zdrówka dla bąbli. I Mega całus od narzeczonego dla Hani.
no kurka felek, zapomniałam najważniejszego

Ząbalek nam się juz wyrżnął no i się teraz kłócimy z E. bo ja chce sukienkę:tak::-Ddlatego, że ja kreseczki pierwsza zobaczyłam...no ale dziś na moje nieszczęście Tatuś przejechał w buźce palcem, bo mu sie pożaliłam, że ciągle nic nie wyłazi,a on do mnie, że ostre jak nie wiem co, wkładam palucha a tam zębol na wierzchu:tak::-Dradość nie do opisania, ale my to chyba jakis kompromis musimy wymyślić, bo to prawie do szarpaniny doszło:-D:-D:-Dkto tego zębola wypatrzył, ale z nas głupole...Wiki oczko w głowie, a my niedługo kłócić się będziemy kto go bardziej kocha:-D
GRATULACJE! My zeby się nie kłócić kupiliśmy prezent właścicielowi zęba i jest oki, bo każdy się pobawi:-D
:szok::szok::szok::szok::szok:

A myśmy wczoraj kupili Kubuniowi huśtawkę i już wisi w drzwiach i Kubuń się buja i radochę.

Czy wasze dzieci teżz upodobaniem szukają płyt, frędzli, kapci itp. No co za gust ma to moje dziecko:szok:

Lilac,co Ty,spac nie mozesz:-D??

Czesc dziewczynki!
Alez mialam do nadrobienia:szok::szok:..:-)​
Kajuś - ja moge tylkomoje dziecko nie chce i już od 6 sie z nim użeram, bo tak to niestety trzeba nazwać, mega senne dziecko co nie wie co chce i marudzi i spać nie chce i matka lekka furiatka. Ale chyba zaraz padnie to sie chociaż poprysznicuje.

witajcie mamusencje:tak::tak::tak::tak:
ja juz na nogach, bo moj mezulek juz pojechal do wawy, wiec musialam dac buzi, zrobic kanapeczki i juz tesknie za nim:-(
100 latek dla dzisiejszych solenizantow:tak::tak::tak::tak::tak:
Milego dzionka kochane

Witam wszystkie grudniowe mamusie :)
Jestem mamą dwóch córeczek - bliżniaczek :) Urodziły się przez cc w 36 tyg . Jedna ważyła 2430, a druga 2480. Teraz skończyły 8 miesięcy ważą ponad 9 kg. Raczkują sobie trochę do przodu, trochę do tyłu. I zaczynają ich interesować piloty od telewizora, wszelakie kable, kontakty itp :-):-)
A jak tam u was dziewczyny?? Jak tam wasze grudniowe bobaski??

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie kochane,
w końcu skończyłyśmy brać antybiotyk teraz tylko witaminki i żelazo, po którym strasznie kupkamy:baffled::-( ale jak nie będziemy mieszać z a ntybiotykiem,może będzie lepiej, Bianka coś marudna ostatnio nie wysiedzi (choć sama nie siedzi) w jednym miejscu muszę cały czas ją zabawiać:-(
aaa i od miesiąca tak śmiesznie się kołysze na boki jak słyszy muzykę(pewnie wasze dzieciaczki tez tak robią)-uwielbiam to:-D

Wszystkiego Najsłodszego dla Oliwci-Nikolki,Igorka,Gabrysi

Do góry