reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

beciaczku, powiem tobie ze moja mama urodzila blizniakow jak miała 38 lat i wyglada i czuje sie super, jak wygladala w 38 lat tak samo wyglada teraz majac 55, ja rowniez planuje druge dziecko jak bede miala okolo 40 no chyba ze nie bede mogla lub zalicze szybciej wpadke malzenska
wiec spoko nie martw sie bedziesz super laska:-D:-D:-D:-D:-D

:-D:-D:-Doj obyś miała rację, i żebym była taką szczęściara:tak:;-)

wyprałam niemezowemu telefon:szok::szok:

:szok::-D:szok::-D:szok::-D.............to dolała teraz oliwy do ognia:-D

yyyyyyyyyy to na chrzest trzeba miec jakies krzyzyki i medaliki do swiecenia?????????:szok::szok::szok: ja myslalam ze tylko szatka i swieca jesli chodzi o asortyment:confused::confused::confused:

nie trzeba, my akurat mieliśmy krzyżyk, tylko dlatego, że Wiki dostał od chrzestnej, ale nikt nam wcześniej o tym nie mówił, sami wpadliśmy na to, żeby księdza poprosić, żeby poświęcił

:szok::szok::szok::szok::szok::wściekła/y::angry::wściekła/y::angry:....i to ma być matka???bezduszna istota bez serca nie matka

Dziewczyny wiecie co od jakiegos czasu jak wyjmuje pranie z pralki to ma mega plamy ciemne. Niewiem od czego to moze farbowac bo juz naprawde wszystko sprawdzalam. Napewno nie od jakiegos ubrania bo juz uwazam jak moge. Moja kolezanka ma to samo. Moze ktoras z Was tak miala i wie co to moze byc:confused:

ja pamiętam to już dawno dawno było...ale to od wilgoci w pralce trzeba było orzeczyścić, ale to takie drobne kropeczki czarne były, a plamy takie, to pewnie z jakiegos mechanizmu w pralce...jakies smary czy coś takiego, przeczyść i będzie ok:tak:

dzięc już śpi...a ja musze ogarnąć wszystko i...jakiś głupi nastrój mnie złapał:confused:

reklama
mi się nie wyświetla strona... a od kiedy tak jest? bo rano działała jeszcze :confused:
ja dopiero teraz zobaczylam

Cyprysiowa jak długo zamierzasz karmić cycem i jak z Twoim cyklem m, bo ja też jeszcze karmię (mimo że Tomek ma już 6 sporych ziąbali a teraz mu jeszcze 4 idą i trochę boli:-() i okresu jeszcze nie miałam:zawstydzona/y: , moje siorki nie karmiły a Ty masz już doświadczenie:tak:
Ja zamierzalam na poczatku karmic rok, ale jak sobie teraz pomysloe ze mam go odstawic to mi sie plakac chce:zawstydzona/y:planuje przedluzyc troche ale chcialabym juz tak od 14 mies. karmic tytlko na noc. Napewno nie pokarmie dluzej niz 2 lata bo to juz dla mnie dziwne.niewiem jak bedzie jak maly zeba dostanie ale mam nadzieje ze nie bedzie gryzł.
Co do okresu to dostalam w zeszlym miesiacu- bylam w szoku ale to chyba dlatego ze straszne nerwy przezywalam, kolejny mam dostac pojutrze:baffled:

jesteś tam Kanuś, bo troszku mnie wystraszyłaś :sorry2:, a może Ty ...:confused:
jestem:p hahaah w końcu się obudziłam..żarcik:p hahah ja juz po odwiedzinkach teściowej, spacerku, kąpanku, lulanku i teraz niunia śpi :-)
Dziewczyny wiecie co od jakiegos czasu jak wyjmuje pranie z pralki to ma mega plamy ciemne. Niewiem od czego to moze farbowac bo juz naprawde wszystko sprawdzalam. Napewno nie od jakiegos ubrania bo juz uwazam jak moge. Moja kolezanka ma to samo. Moze ktoras z Was tak miala i wie co to moze byc:confused:
mam to samo....ale nie przy kazdym praniu...pierwsza planka pojawiła sie na białej bluzce, potem była jeszcze jenda na spodniach....i za nic nie che zejsc :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
moja bratowa ma to samo...ale to wina pralki...nie wiem jaka firma ale maja taka co pranie wrzuca sie od gory...
i nie wiem szczezrze jak sobie ztym poradzili...na poczatku bylo ok a potem miala ciuchy w plamach:confused:
no i ja też mam od góry wkładaną....zaraz Wam napsize z czego...hmmmm ZANUSSI :dry:

Cyprysiowa jak Portal nk ruszy to ja mam u siebie Kankiya :-)

Nie widzialam dzisiaj Kaji czy pominełam niechcący???

Hej wszystkim.
U nas dzisiaj dzień pod znakiem marudy, ale i powód jest - katar, i to podwójny: Jaśkowy i Hankowy, buuuuu.

no kurka felek, zapomniałam najważniejszego

Ząbalek nam się juz wyrżnął no i się teraz kłócimy z E. bo ja chce sukienkę:tak::-Ddlatego, że ja kreseczki pierwsza zobaczyłam...no ale dziś na moje nieszczęście Tatuś przejechał w buźce palcem, bo mu sie pożaliłam, że ciągle nic nie wyłazi,a on do mnie, że ostre jak nie wiem co, wkładam palucha a tam zębol na wierzchu:tak::-Dradość nie do opisania, ale my to chyba jakis kompromis musimy wymyślić, bo to prawie do szarpaniny doszło:-D:-D:-Dkto tego zębola wypatrzył, ale z nas głupole...Wiki oczko w głowie, a my niedługo kłócić się będziemy kto go bardziej kocha:-D

i tak mi się przypomniało...mój E. ma w pracy koleżankę, babka co ma juz chyba ponad 40lat, jest główną szefową, i jest sama, bezdzietna, jeździ tylko sobie na wczasy zagraniczne i się puszcza z całym światem:szok::-D:tak:a kumpluje z ludźmi połowę młodszymi od siebie...zdziwaczała przez te swoją samotność...koty ma w domu....i ja jej współczuje, jak można nie kochac dzieci, jak można nie chcieć dzieci, ja nie rozumiem:no:toż to największy skarb....a ona kiedys się w pracy wyżaliła, że urlop jej się nie udał, bo koleżanka z dzieckiem pojechała(juz takim sporawym)i ją to dziecko denerwowało:wściekła/y: to wściekła wróciła, macie pojęcie, debilka jakaś

Witajcie;
ja znowu z doskoku, bo zaczęliśmy remont toalety i za względu na trudne warunki sanitarne:rofl2: ewakuowałam siebie i Iggiego do rodziców.
Nawet nie będę próbowała was nadrabiać.

Ja też jakoś staram się odwlekać moment zaprzestania karmienia... Do roczku na pewno będę karmiła, a potem się zobaczy...

Ja zamierzalam na poczatku karmic rok, ale jak sobie teraz pomysloe ze mam go odstawic to mi sie plakac chce:zawstydzona/y:planuje przedluzyc troche ale chcialabym juz tak od 14 mies. karmic tytlko na noc. Napewno nie pokarmie dluzej niz 2 lata bo to juz dla mnie dziwne.niewiem jak bedzie jak maly zeba dostanie ale mam nadzieje ze nie bedzie gryzł.
Co do okresu to dostalam w zeszlym miesiacu- bylam w szoku ale to chyba dlatego ze straszne nerwy przezywalam, kolejny mam dostac pojutrze:baffled:

Bartek ostatni raz pił mleczko z cycusia jakieś 1,5 tyg temu, od tamtej pory już nie chce, a też na początku chciałam karmić rok, później myślałam że przy takim cycocholiku ciężko pójdzie odstawianie, a tu okazało się że to mnie mój skarbik odstawił.

reklama
Do góry