reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Zapominajka - dziękuję za pomoc, zresztą ta zwykła wanienka kosztuje okolo 25 zł, więc jak ta mi się nie sprawdzi dla większego bąbla to mogę kupic tamtą:):) pozdrawiam

reklama
Kochane grudnióweczki, mam problem ze znalezieniem tematu "zakupy" wiec pisze tutaj, bo zastanawiam się co Wy myslicie na temat takiej wanienki?? Kolezanka mi odradza, bo twierdzi, ze będę miała problem ze spłukiwaniem główki dzieciątka i wgóle, że jest niewygodna ,a ja odkąd ją znalazłam na allegro przestałam bać sie o kąpiele i nie wiem co mysleć?? Co wy na to:
OKBABY wanienka ONDA OK BABY +term+korek+wsk wody (406526411) - Aukcje internetowe Allegro
Wanienka ONDA -OKBaby- 5 KOLORÓW 2008 !!! (W-wa) (401710705) - Aukcje internetowe Allegro

Potwierdzam to co napisała Zapominajka, u mnie teź bardzo sobie ją chwaląi ja ja też zamierzam taka kupić:tak:

A tutaj link do tematu Zakupów https://www.babyboom.pl/forum/grudzien-2008-f232/zakupy-17088/

jak możecie to proszę napiszcie mi czy któraś z Was spotkała się z takim problemem jak wczesniej napisałam.
Bardzo się denerwuje tym.

Mam jeszcze pytanie, czy można pic woge gazowana w ciązy, kawę? I co z siedzeniem przy komputerze ?

Z góry dziekuję

aniamanu wczoraj właśnie spojrzałam w kalendarz i zwróciły moja uwagę Kornelia i Karina i pomyślałam sobie, że fajne i miona i muszę je wrzucić na listę potencjalnych:-D.

Dzidzia chyba też się nie może doczekać badania, bo kopie dzisiaj na potęgę:-D

Cześć dziewczynki:-) I chłopaki:-p
Ja chciałam się Wam pochwalić,ze miałam dzisiaj pierwsze USG:tak: Nic nie widziałam co prawda,bo ginka mi nie pokazała:wściekła/y: ale mam zdjęcie na którym jest główka:tak: I wiem,że dzidzia zdrowa,kręgosłupik i serduszko w porządku:tak: I wyszło,że jest o 2 tygodnie starsza niż wynikało z miesiączki.Termin przesunął sie na 21 listopada,ale zostajemy z Wami:tak: No i muszę poprawić suwaczek.Tak więc mój brzuszek rośnie jeszcze wolniej niż myślałam:-p A ruchy poczułam dopiero jak dzidzia miała 22 tygodnie.

jak możecie to proszę napiszcie mi czy któraś z Was spotkała się z takim problemem jak wczesniej napisałam.
Bardzo się denerwuje tym.

Mam jeszcze pytanie, czy można pic woge gazowana w ciązy, kawę? I co z siedzeniem przy komputerze ?

Z góry dziekuję

Nie potrafię odpowiedzieć na pytanie o rozwarcie, najlepiej by było pogadać z ginem...

Jeśli chodzi o wodę gazowaną to jest ona ogólnie nie zdrowa, lepsza jest niegazowana, ale myślę, że w jeśli nie ma przesady w ilości to można sobie na nią pozwolić.
Podobno 1 filiżanka kawy nie powinna zaszkodzić.

A komputer... podobno nie ma jednoznacznych badań, ale pracodawca na twoją prośbę może zmniejszyć ilość godzin pracy przy kompie.

Chciałam się was zapytać co myślicie o imieniu Kornelia bo chce mieć opinie kogoś z zewnątrz??

Imię Kornelia moim zdaniem jest bardzo ładne tylko gorzej ze zdrobnieniem. Chodziłam do klasy z jedną Kornelią i zawsze był problem jak się do niej zwracać - Kornela, Nela, Nelcia:confused:
Ja przy szukaniu imienia dla dziecka zastanawiam się właśnie nad zdrobnieniem bo sama mam na imię Karolina i jest problem jak się do mnie zdrobniale zwracać, ponieważ na zdrobnienie "Karolcia" dostaje szału. A Karolinka jest za długo. Więc rodzice mówili do mnie Zuźka (mimo, ze nie mam tak na drugie:-)) a mężuś mówi Karol.

reklama
Witaski przytulaski!!!

Właśnie wróciłam....wypoczęta...opalona...i naładowana pozytywną energią bo słoneczka nie brakowało i nadal świeci:-):-):-):-):-):-):-)

Chyba nie nadrobię wszystkiego bo musiałabym siedzieć przy kompie kilka dni...tyle naskrobałyście haha:-):-):-):-)

Gratuluję wszystkim tym co poznali płeć i witam nowe grudnióweczki:-):-):-)

Do góry