reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

guess1 z nad morza to może będą jakiś w week bo napewno na spacerek na bulwar skoczę:-):-):-) a tera byłam na działeczce i jak na złość zapomniałam aparatu haha:-)

a co do sierpnia to zapowiadają gorący więc głowa do góry:-)

reklama
Marzycielko ja co prawda zawzięta nie jestem i nie pójdzie tak łatwo,ale też wrócę do poprzedniej wagi.Muszę być ładną mamusią:-p Na razie mam 11 kg na plusie i wcale mi one nie przeszkadzają;-) Tyle,że już troszkę ciężko...Dziękuję za linka:tak:

A mam jeszcze pytanko...W oznaczeniach USG w ogóle nie mogę nic znaleźć:wściekła/y: Chciałam zapytać o skrót R:17 cm odkąd dokąd to jest mierzone?Pp:N , C:4 Mem:1 ,Dx=63.4mm.Ta ginka nic mi nie powiedziała:no:

Mi czasami przeszkadzają kilogramy np. dzisiaj:sorry2:
Czasami mam doła i marzę aby powrócic już do stanu sprzed ciąży. To takie wahanania nastrojów bo przecież ciesze się , że jestemn w ciąży.

Te oznaczenia nic mi nie mówią.Nie pomogę Ci:no:

guess1 z nad morza to może będą jakiś w week bo napewno na spacerek na bulwar skoczę:-):-):-) a tera byłam na działeczce i jak na złość zapomniałam aparatu haha:-)
a co do sierpnia to zapowiadają gorący więc głowa do góry:-)
no widzisz tak mi sie marzy morze, ze wszystkich bym tam wyslala, nawet Ciebie hahaha.
Ja ma 12kg na plusie i tez zamierzam szybko wrocic do swojej wagi :-) a teraz zaczynam widziec w lustrze te dodatkowe kilogramy i nie wygladaja fajnie :no:

Ja jak narazie +6 kilo :-) choć po powrocie nie wchodziłam na wagę bo aż się boję....wiecie jak to jest pod mamuni opieką hehe:-D

Sawka6 widzę że jesteśmy na tym samym etapie ciąży.
Ja jutro ide na glukozę, ale o cytrynce na szczęście wiem i dzisiaj znajoma w laboratorium też potwierdziła, chociaż powiedziała że jak lubię słodki smak to powinnam wypić i bez cytryny, ale jednak wezmę.
Na razie jestem 2 kilo na plusie, wiec nie za dużo, ale jak do tej pory nie miałam apetytu, od kilku dni zaczynam coraz więcej jeść, więc pewnie nadrobię.
jak byłam w ciązy z bliźniakami, to przytyłąm 14 kg.

reklama
Marzycielko ja co prawda zawzięta nie jestem i nie pójdzie tak łatwo,ale też wrócę do poprzedniej wagi.Muszę być ładną mamusią:-p Na razie mam 11 kg na plusie i wcale mi one nie przeszkadzają;-) Tyle,że już troszkę ciężko...Dziękuję za linka:tak:

A mam jeszcze pytanko...W oznaczeniach USG w ogóle nie mogę nic znaleźć:wściekła/y: Chciałam zapytać o skrót R:17 cm odkąd dokąd to jest mierzone?Pp:N , C:4 Mem:1 ,Dx=63.4mm.Ta ginka nic mi nie powiedziała:no:

Zobacz tutaj
www.MamyDziecko.pl - Jak odczytać skróty na wyniku badania USG
albo tu
Zakątek 21 :: Zobacz temat - USG i inne badania - oznaczenia i normy

Do góry