reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Co za dzień! Moje dzieciaki tak mi dają osatnio do wiwatu, że już wymiękam. Mieliśmy w przyszłym tygodniu gdzieś pojechać na parę dni, ale chyba zrezygnuję, bo jak się mam tylko denerwować i kasę wywalić, to lepiej w ogródku siedzieć :angry:

Marzycielka - gratulacje dla raczkującej Oliwci!!!
Agacia - piękny ząbalek ;-)
tygrysku - mnie się też podobają rolety, ale mimo tego mam firanki w domu, bo jakoś tak intymniej się czuję we dnie, kiedy rolety zwinięte. Ale to jest chyba kwestia przyzwyczajenie. No i ja mam sąsiada za płotem...
Yokusia - o matko, biedaku!!!! Trzymaj się kochana, współczuję z całego serca. Brzmi jak jakiś koszmar, brrrr
Idę resztę ponadrabiać.

reklama
Laseczki czy któras z Was ma moze Telewizje na karte, bo my mamy tu Cyfre i tesciowa nam oplaca ale slyszelismy ze ta tv jest tansza:tak:

ja mam na karte mediaset premium placimy 20 euro miesiecznie i wsyztkie mecze wloskie i zagraniczne mamy za darmo no i wiele innych programow ogolnie jestem zadowolona bo jest i kino czyli najnowsze filmy :zawstydzona/y: no i moj Amo oglada mecze w domku a nie szweda sie po jakis klubach jak to wczesniej robil :-D

dobra, z grubsza ponadrabiałam :-)

dziecie jeszcze spi i grzecznie sobia spalo cala nocke, tatus w pracy, a ja na bb:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

.... a poza tym przespała cała noc...cała.....poszła spac o 20 i wstałka o 6:30 dostała butle i potem o 7:30 na odbre pobudka....moja kochana niuńka:)

dlaczemu moje dziecko nie prześpi całej nocy???? :confused2:

U nas dziś pogoda dosyć fajna ale dzionek zapowiada się trochę mniej przyjemny bo muszę dziś dygać do chirurga na usunięcie zęba....jestem wściekła bo nie mogłam go leczyć w ciąży a teraz już jest do wyrwania i pewnie będę cierpieć :-:)-:)-(

tez mam ząbka do usunięcia :no::-(

a w kuchhni rzymska tylko narazie w kuchni nie zamontowana bo sa sciany z zelaza:no::no::no:

jak to macie ściany z żelaza? :szok:

witam

nawet mnie nie pytajcie jak sie czuję bo chodze po ścianach......miałam operację.....okazało się że ząb pomimo że spruchniały to siedzi jak szkło w betonie:-:)-:)-( korona kruszyła sie jak skorupka od jajka a korzen ani drgnął....chirurg która mi rwała była bardzo zdziwiona i niestety operacja....i podczas operacji wiertła do cięcia kośći stawały w miejscu....babka mie wiedziała co robić......półtora godziny sie męczyła....znieczulenie przestawało działąć zaczęło już boleć jak cholera ale ja modliłam się tylko żeby już skończyła.....mam pół twarzy pocharatane i wyglądam jakby mi ktoś w mordę dał:-:)-:)-(

Ja dziewczyny miałam już dwie 8 rwane i po rwaniu nawet minutki mnie nie bolało...zawsze goiło się jak na psie a teraz masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!poprostu zaraz zwariuje....nic nie pomaga nawet okład z lodu.....
....do tego Oli kiepsko śpi jak zwykle:-:)-:)-:)-( noc mam z bani.....poprostu załamka:-:)-:)-:)szok::szok::szok:

o jezuuu, współczuję Ci strasznie :-( mam nadzieję że u mnie się obejdzie, chociaż trochę mnie nastraszyłaś, bo mi się ten mój ząbek który mam do usunięcia, trochę ukruszył od góry :baffled:

a co robilas jak ciebie nie bylo:sorry::sorry::sorry:

rano pojechaliśmy do Tarnowskich Gór, tam się urodził Bartek i byliśmy po akt urodzenia bo do wyrobienia dowodu w urzędzie jest potrzebny, przy okazji jak już tam byliśmy to poszliśmy na ryneczek, wypilismy pyszną kawusię i wszamaliśmy szarlotkę na ciepło z lodami ( mniam mniam ), po powrocie zjedliśmy obiadek,
Bartek przespał się chwilę i pojechaliśmy na poszukiwanie bucików dla mnie. W końcu je kupiłam, przyjechaliśmy do domu i było już po 17, podrzuciliśmy Bartka do moich rodziców, a sami pojechaliśmy na ogromniaste zakupy do Kauflanda. Małego już nawet nie chcę brać na takie wieksze zakupy bo mam dość biegania szybko z wózkiem w którym siedzi wrzeszczący Bartuś. On po prostu nienawidzi sklepów :eek: Dlatego został u babci i dziadka. Wróciliśmy po 19, Olek wykąpał dziecia, później karmienie i dzieć do spania, my kolacyjka, kąpanko, zrobiłam mężowemu kanapki do pracy i poszedł, a ja w końcu na bb :-D Już wiesz wszystko :-D:-D:-D
Acha, Mamusia, u nas w Kauflandzie nie było tych deserków za 1,90 o których pisałaś :-(

Kochane z nadrabianiem to ja jestem sto lat za murzynami jak to sie mówi ale wpadłam na nk i mi sie urodzinki Anoli w oczy rzuciły wiec 100 latek zycze:-)
dla reszty zaległych solenizantów małych i duzych tez mega buziole:tak:
Wybaczcie me zaniedbania w postach ale to te wakacje chyba sprawiaja ze z czasem krucho pewnie od wrzesnia szara rzeczywistosc wroci na dobre i czasiku na bb bedzie wiecej ;-)
Acha, jeszcze filmik ogladałam o duchach w tv taki ze z moim Amo 2 razy do kibelka szłam bo sama sie bałam ogólnie jakby ktos sie z zewnatrz przyjrzał to niezły polew a ja na prawde jeszcze z 20 min po filmie ciary na plecach miałam teraz juz postanowione koniec ze strasznymi filmami :eek::baffled::rofl2:
dobranocka
buziaki
karaluchy pod poduchy:-p

rano pojechaliśmy do Tarnowskich Gór, tam się urodził Bartek i byliśmy po akt urodzenia bo do wyrobienia dowodu w urzędzie jest potrzebny, przy okazji jak już tam byliśmy to poszliśmy na ryneczek, wypilismy pyszną kawusię i wszamaliśmy szarlotkę na ciepło z lodami ( mniam mniam ), po powrocie zjedliśmy obiadek,
Bartek przespał się chwilę i pojechaliśmy na poszukiwanie bucików dla mnie. W końcu je kupiłam, przyjechaliśmy do domu i było już po 17, podrzuciliśmy Bartka do moich rodziców, a sami pojechaliśmy na ogromniaste zakupy do Kauflanda. Małego już nawet nie chcę brać na takie wieksze zakupy bo mam dość biegania szybko z wózkiem w którym siedzi wrzeszczący Bartuś. On po prostu nienawidzi sklepów :eek: Dlatego został u babci i dziadka. Wróciliśmy po 19, Olek wykąpał dziecia, później karmienie i dzieć do spania, my kolacyjka, kąpanko, zrobiłam mężowemu kanapki do pracy i poszedł, a ja w końcu na bb :-D Już wiesz wszystko :-D:-D:-D
Acha, Mamusia, u nas w Kauflandzie nie było tych deserków za 1,90 o których pisałaś :-(
dzieki za relacje, dziwne ze nie bylo deserkow, u nas sa:tak::tak::tak:

:szok:
witam

nawet mnie nie pytajcie jak sie czuję bo chodze po ścianach......miałam operację.....okazało się że ząb pomimo że spruchniały to siedzi jak szkło w betonie:-:)-:)-( korona kruszyła sie jak skorupka od jajka a korzen ani drgnął....chirurg która mi rwała była bardzo zdziwiona i niestety operacja....i podczas operacji wiertła do cięcia kośći stawały w miejscu....babka mie wiedziała co robić......półtora godziny sie męczyła....znieczulenie przestawało działąć zaczęło już boleć jak cholera ale ja modliłam się tylko żeby już skończyła.....mam pół twarzy pocharatane i wyglądam jakby mi ktoś w mordę dał:-:)-:)-(

Ja dziewczyny miałam już dwie 8 rwane i po rwaniu nawet minutki mnie nie bolało...zawsze goiło się jak na psie a teraz masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!poprostu zaraz zwariuje....nic nie pomaga nawet okład z lodu.....
....do tego Oli kiepsko śpi jak zwykle:-:)-:)-:)-( noc mam z bani.....poprostu załamka:-:)-:)-:)szok::szok::szok:

ojejkuuuuuuu nie widzialam ze az tak koszmarnie :szok: Na ból bardzo pomaga jak się robi ze trzy, cztery razy dziennie okłady z lodu, tak ok 15 minut.Przy okładach lepiej schodzi też opuchlizna, można też jeść lody-także znieczulają.ale uwierz mu jak bys go nie przylozyla byla bys spuchnieta drugie tyle...
a dala ci ta doktorka jakies plukankiii no i dobry plyn do pukania jamy ustnej ? mozesz sobie tez robic napary do "plukania "z szalwi lub rumianku dziala lagodzaco i pomoze ci sciagnac opuchlizne zwlaszcza szalwia.Należy nabrać plynu do ust i głowę raz w lewo raz w prawo, ale nigdy płukać.Dopiero po ok 2 tyg można płukać bo wcześniej można krwotoku dostać.szalwie, mozesz ja trzymac w buzi bez ograniczen.
Płyny z apteki są super, bo jeśli masz jakiś stan zapalny to po ok 10 dniach powinien ustąpić, warto też kupić tabletki przeciwzapalne
.Oj wiem,że to ciężko się żyje tak, ale przejdzie.

heheh :-D
ale kurcze, mleko o 6zł tańsze niż w realu, pampersy też tańsze... a my częściej do reala jeździliśmy :eek: no i do carrefoura, bo mamy go pod nosem, ale jednak w Kauflandzie taniej.

reklama
Siemano, co tu takie puchy dzis?? Ja juz spakowana, ale jak sobie ppomysle o tej jutrzejszej podrozy sama z malym rozdaciuszkiem to az mam ciary na plecahc:baffled: Kurcze mam czkawke juz chyba 5 razdzisiaj:szok::szok: nigdy tak nie mialam. Znacie jakies sposoby napozbycie tego upierdlistwa??
Yoka masakra strasznie Ci wspolczuje, normalnie jak sie wali to wsyztsko naraz, az mnie zeby rozbolaly:baffled::baffled::baffled:
Anoli
my tez mamy cyfre i tez wlasnie chce zmienic, bo wkurza mnie, ze nie ma polsatu:eek:,jak cos znajdziecie fajnego daj znac:tak::tak:
A ja zara ide zapodac dzis odebrane foteczki:ninja2:
NIe moge Was kurcze ponadrbiac, bo tatus sie klei i placze juz za nami od rana:eek::eek: zyc nam nie daje a syn taki wycalowany dzisiaj i wysciskany, juz sie wkurzal jak go tata calowal:-D:-D

Do góry