reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

A my dzisiaj wstaliśmy raniutko:) mamusia pojechała na zakupy a tatuś zajął się Zuzią:) Potem o 13.30 wyszliśmy na spacerek i tak nam się spodobało że wróciliśmy dopiero o 17.30, a Zuza cały spacer przespała!!!
Ubrałam ją dziś w bawełniany pajacyk i polarkowo-bawełniany kombinezonik. Na wszelki wypadek miałam lekki kocyk:)
Super! Niech już zostanie taka pogoda! Potem wkleję fotki ze spacerku:)

Wieczorem mam spotkanie z koleżankami z dzieciństwa:) nie widziałyśmy się chyba z 10 lat:)

reklama
Oj My dzis padnięci jesteśmy:-p w zoo spedzilismy z 4 godzinki potem poszlismy na jedzonko a Filipek przespał cały czas:laugh2::laugh2: wróciliśmy do domku odetchneliśmy trochę i wybraliśmy się na zakupy wróciliśmy o 19 już na dobre:-p:-p oj wspaniały dzień tak cieplutko jutro też wybywamy na dwórek gdyż w taką pogodę to aż żal siedzieć w domku:tak:a my sie ubralismy tak półspioszki takie cienkkie bawelniane spodenki jeansowe buciki body na krotki rekaw bluzeczka na dlugi i taka cienka kurteczka wiatruweczka i czapeczka jak bylismy w sloneczku to ta kurteczke odpielam gdyz strasznie bylo cieplo:-p

A ja z porzadkami generalnymi uporałam sie dopiero o 16 o 17 butla i dopiero wtedy pacerek do19 ale i tak było bardzo miło i ciepło. Cały dzien Pati prawie nie spała, tylko ja przemieszczałam w lezaczku lub wózku miedzy pokojami wlepiała sie we mnie jak prasowałam, jak pucowałam szyby w oknach( płynem na koncu szybkimi ruchami to chichot był nieziemski) jak sie jej znudziło to zmiana i wgapiala sie w walczacego z mopem tate i tak całe mieszkanko do ładu doprowadzone i jutro wreszcie spokojnie z czystym sumieniem na dłuuuuuugi spacerek sie wybiore

Reniu ja nigdy nie miałam problemów z pecherzem wiec zadnej złotej rady nie posiadam ale trzymam kciuki cobys jakos dotrwała do poniedziałku

Agatkas i Pytia zycze udanych spotkanek i oczywiscie troszeczke zazdroszcze bo w domku siedze w sobotni wieczor, choc z drugiej strony to dzisiaj jestem tak padnieta ze chyba i tak nigdzie bym sie nie ruszyła

Tygrysku no całe szczescie ze jednak swa rodzinke w zoo zostawiłas i do nas wrociłas;-)

Tygrysku no całe szczescie ze jednak swa rodzinke w zoo zostawiłas i do nas wrociłas;-)

oj Mopku ta moja rodzinka tygrysow starsznie niegoscinna byla:-:)-( nie chcieli pozowac do rodzinnej fotografi:-( chowali sie za murki ech szkoda gadac:-D:-D:-D
a co do pozadkow to kochana poszalalas z nimi dzisiaj i w nagrode jutro mozesz isc na dluuuuuuuuuuggggggggggggggggiiiiiiiiiiiiiii spacerek gdyz pogoda ma byc jeszcze piekniejsza niz dzis:tak::tak:

Oj tak poszalałam:baffled::-D łupie mnie w kosciach jak babcie starą spac ide dobrej nocki :tak:sobie tez ztcze bo Patce zwinełam przy okazji porzadków cały dobytek czyli ochraniacz baldachim i posciel, posciel mam na wymianke ale baldachim i ochraniacz nie jak ja kładłam i zobaczyła ze dookoła taaaaaaaka przestrzen to zdziwko miała straszne zasneła co prawda szybko ale troszke sie boje zeby czasem jak sie w nocy przebudzi panikowac nie zaczeła ze jej cos nie gra w wystroju wnetrza :eek: Się zobaczy:nerd: Dobra spadam papapappapapapa

Witajcie Mamusie:-)
Oj jaki cudowny dzień był dzisiaj, a ja praktycznie cały dzień sprzątałam, a teraz padam na łeb i na szyję.
Mój mały pół dnia spędził dzisiaj na dworze. I kurcze jak tak czytam w co ubieracie swoje dzieci to nie wiem, ale chyba trochę przesadziłam. Mój miał tylko body na długi rękaw i śpioszki no i czapeczkę cieniutką. A i był lekko przykryty kołderką. A i tak jak wyciągnęłam go z wózka to był spocony na pleckach i szyjce. Kurczę ja dziś cały dzień paradowałam w krótkich spodenkach i bluzce na ramiączkach i mimo to gotowałam się, więc nie chciałam przegrzewać dziecka, bo u nas było ponad 30 stopni w słońcu:tak:

A tak poza tym kończymy dziś 4 miesiące i Kanusia kochana dziękujemy bardzo za życzonka:*

Witajcie niedzielnie. Ostatnio jest taka śliczna pogoda że nie mam nawet kiedy przed komputerem siedziec bo całymi dniami jesteśmy na dworku. Do domu wracamy tylko się najeśc i przewinąc. Trochę mi ta pogoda popsuła plany bo zamiast sprzątac to ja na podwórku siedzę z dziewczynami:-pale co im będę słonka żałowac.
Ale Wy grubo ubieracie te brzdące na spacerki:szok: My wychodzimy w samej bluzeczce z długim rękawem, spodniach i skarpetkach. Jak raz założyłam małej na to bluzę to była cała mokra. Wczoraj nawet z czapki zrezygnowałyśmy. Starałam się tylko żeby byc z nią w cieniu.
Lecę przygotowac jakiś obiadem i na dworek.
Dzisiaj zostałyśmy same bo M pojechał z dziadkiem do szpitala.

Miłego dnia mamuśki.

reklama
Kokusia myslałam, ze tylko ja tak lekko ubieram moje dziecko. Jak przeczytałam jak dziewczyny ubierają swoje brzdące to byłam w szoku. I nie wiedziałam czy to ja ubieram za lekko czy dziewczyny za grubo:eek:

Do góry