reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

witam niedzielnie
Madzia wstała dzisiaj o 6:30 nowego czasu, wiec nie jest tak źle, pojadła, poleżała ze mną, zasnęła na chwilkę, potem wstała, pobawiła się, teraz znów zjadła i śpi
niestey pogoda dzisiaj kiepska, całą noc padało i teraz tez pochmurno.
Dzisiaj mam dzień mamy i córki:-), jestesmy same, chłopaki pojechali z moimi rodzicami do Szczecina na jakieś targi, bedą oglądać łódki i jachty, a mąż jeszcze nie wrócił z trasy, tak więc lenimy sie same.

Mopek, Ty nasza "kosmicia mamo":-D:-):-D

Tygrysku, fajnie ze przymiarka udana, my na razie nie planujemy przenosin do spacerówki, bo Madzia lubi swój wózio, od razu zasypia i wszystko jej jedno jaką ma czapę;-)

reklama
Witam niedzielnie wszystkie Mamusie!!!
Tak was podczytuje od kilku dni i widzę,że na wsponienia was wzięło:-)
Ja tak szczerze to nie wiem dokładnie kiedy zaszłam w ciążę ale dowiedziałam się o niej 30 kwietnia po zrobieniu testu. W sumie to pare tygodni wcześniej zaczęłam się intensywnie odchudzać żeby na ślubie wyglądać w miare normalnie:-Dale coś mi te moje odchudzanie nie szło zbyt dobrze no i do tego okres zaczął mi się opóźniać ale myslałam że to z kuli mojej nagłej diety:tak:Ale okazało się,że to nie skutek diety tylko Emilki:-)Oczywiście żeby się całkowicie upewnić to drugiego maja odrazu poszłam do mojego ginekologa no i się potwierdziło hehe:tak:

Agatkas wiesz lekarka nam powiedziała,że ma to nociś 24h ale ja jej to ściągam w ciągu dnia tak na pół godzinki bo jest mi jej szkoda jak ona tak ciągle w tym ale wiem że musi to mieć bo to dla jej dobra:tak:A ma nadwichnięte lewe bioderko:-(ale to wada wrodzona ponoć bo była ułożona miednicowo a jak długo to będzie musiała nosić to się okaże po nastepnej wizycie którą mamy 17 kwietnia:tak:

A co do włosów i paznokci to ja mam strasznie słabe paznokcie i włosy zresztą też dlatego od tygodnia jem skrzypovite dwa razy dziennie mam nadzieję,że to coś pomoże:tak:

U nas też dziś pogoda niezbyt fajna buuu:-(

Hey :-)

Mu już w Starachowicach . Podróż minęła spokojnie i przy takiej pogodzie to aż chce się jeździć .
Spacerek też zaliczony ale my przesiadamy się do spacerówki w takim lekkim podwyższeniu bo Młodą irytuje gondola:-D Zapniemy pasam i wioooo.

Ja jak nie muszę też Młodej nie zostawiam a też mam z kim ale tylko w Starachowicach.
Chcę się nacieszyć jej niemowlęctwem i wszystko z tego czasu zapmiętac jak żywe a czas we dwoje nauczyliśmy się spędzać z dzieckiem bo właśnie o tym marzyliśmy.
Dla Nas wspólny spacer jest lepszy niż spacer tylko we dwoje.

Miłej Nocki papa:-)
my tez wczoraj zaliczyłyśmy pierwszy spacerek w spacerówce, mała była zachwycona, leżała sobie cichutko, oczka miała jak 5zl :-)

Witam niedzielnie :-)
U nas pogoda pod psem, a tak się cieszyłam, bo wczoraj było ładnie i miałam nadzieję na jakiś rodzinny spacerek. Od rana w domu wrzaski, bo mężulo bardzo przeżywa każdy zakręt Kubicy ;-), a po wyścigu pojechaliśmy na małe zakupy. W koncu kupialiśmy Jaśkowi buty na wiosnę, mężuś kutkę sobie kupił, a ja butki i bluzeczkę :tak:No humorek od razu lepszy :-)

witam niedzielnie

My dzis same, tatus cały dzionek w pracy. Własnie ze spacerku wróciłysmy i hania dosypia w salonie:tak:

Agga tez zamierzam kupic w pl skrzypowite kolezanka mi kiedys polecała, ale do tej pory jej nie potrzebowałam:baffled:

Pytia widze ze zakupy udane, dla kobiety to chyba najlepszy sposób na poprawe humoru;-) chyba ze nie moze na siebie patrzec w lustrze jak ja:no:

Marzycielko masz racje z tymi spacerami ja za nic nie chciałbym powrocic do tych tylko we dwójke:tak:

Cześć Dziewczyny!

A ja pomimo tak niekorzystnej pogody pół dnia spacerowałam z Majką...

Ale nie ma to jak rodzinny wypad z mężem na zakupy... oj ckni mi się czasami za udanymi zakupami... teraz to ja już sama nie potrafie sobie nic kupić a mój mąż wyzywa mnie od nie normalnych bo jak to kobieta nie potafi iść na zakupy i nić sobie nie kupić... nie wiem jak wy ale ja zamiast myśleć o sobie zastanawiam się nad tym co teraz przydałoby się Majce...

Ech trzeba to zmienić... chce też od czasu do czasu czuć się jak prawdziwa kobietka :)

Dobrywieczór! :-)

chciałam bardzo bardzo ale to bardzo podziękować MOPEK za jej pomoc bo to dzięki Tobie Mopek mam piękne zaproszenia na chrzest!

mam nadzieję, że jednak będę miała okazję się odwdzięczyć :-):-D

Ostatnia edycja:
Witajcie. Ja jak zwykle w weekend tak byłam zaganiana że nie miałam czasu zajrzec nawet.
W piątek miałam gości i zabrali mi Martynę więc w sobotę korzystając z tego że mam tylko jedno dziecko i to mniej problemowe pomyłam sobie okna w całym domku bo Wielkanoc zblirza się wielkimi krokami:szok:.A potem razem z bratem i Natalką zrobiliśmy sobie ośmiokilometrowy spacerek. Szkoda że codziennie nie mogę tyle chodzic bo figura by mi się od razu poprawiła. Ale Martyna jest w stanie tylko ze 4 km zrobic bo potem ją nóżki bolą.
U nas dzisiaj buro ale ciepło. A zapowiadają na ten tydzień nawet 17 stopni :tak::-)

reklama
O rany Arlets cóż za wykrzyknik :-D:-D:-D ciesze sie, ze sie przydałam :tak: chociaz przez chwilke mniej sie czułam typową sprzątająco - gotującą kurą domowa:-p

Wczoraj byliśmy u tesciów na obiadku , co sie na pewno objawiło dodatkowym kilogramem na moim brzuchu:sorry2:

Pogoda u nas Koszmarna przez duze K bo leje jak z cebra wiec dzis chyba murem w domu siedziec bede, w nocy jakies głupie ataki kaszlu miałam , jak stary grużlik dopiero szklanka ciepłego mleka pomogła, na szczescie Pati zlitowała sie nad mamuśką i pospała do 6.30
No jesli chodzi o skrzypowite to łykam juz od 2 tyg, efekty sa widoczne ale wcale nie wiem czy mi sie podobaja, bo w miejsce moich starych wypadnietych włosków rosną nowe ale białe :shocked2: a zaznaczam ze jestem brunetką :zawstydzona/y:
Jeśi chodzi o zakupy dla siebie to tez mi ciezko idzie i poza butami i spodniami bardzo pilnie potrzebnymi to nic fajnego sobie nie kupiłam bo po pierwsze rozmiar mi sie zdecydowanie nie podoba:zawstydzona/y: a po drugie zawsze np. w H&M gnam na dzieciece i nawet nie wiem co sie teraz nosi:sorry2:

Oczywiście Dzieńdoberek wszystkim :-)

Do góry