reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

witam niedzielnie
Madzia wstała dzisiaj o 6:30 nowego czasu, wiec nie jest tak źle, pojadła, poleżała ze mną, zasnęła na chwilkę, potem wstała, pobawiła się, teraz znów zjadła i śpi
niestey pogoda dzisiaj kiepska, całą noc padało i teraz tez pochmurno.
Dzisiaj mam dzień mamy i córki:-), jestesmy same, chłopaki pojechali z moimi rodzicami do Szczecina na jakieś targi, bedą oglądać łódki i jachty, a mąż jeszcze nie wrócił z trasy, tak więc lenimy sie same.

Mopek, Ty nasza "kosmicia mamo":-D:-):-D

Tygrysku, fajnie ze przymiarka udana, my na razie nie planujemy przenosin do spacerówki, bo Madzia lubi swój wózio, od razu zasypia i wszystko jej jedno jaką ma czapę;-)

reklama
Witam niedzielnie wszystkie Mamusie!!!
Tak was podczytuje od kilku dni i widzę,że na wsponienia was wzięło:-)
Ja tak szczerze to nie wiem dokładnie kiedy zaszłam w ciążę ale dowiedziałam się o niej 30 kwietnia po zrobieniu testu. W sumie to pare tygodni wcześniej zaczęłam się intensywnie odchudzać żeby na ślubie wyglądać w miare normalnie:-Dale coś mi te moje odchudzanie nie szło zbyt dobrze no i do tego okres zaczął mi się opóźniać ale myslałam że to z kuli mojej nagłej diety:tak:Ale okazało się,że to nie skutek diety tylko Emilki:-)Oczywiście żeby się całkowicie upewnić to drugiego maja odrazu poszłam do mojego ginekologa no i się potwierdziło hehe:tak:

Agatkas wiesz lekarka nam powiedziała,że ma to nociś 24h ale ja jej to ściągam w ciągu dnia tak na pół godzinki bo jest mi jej szkoda jak ona tak ciągle w tym ale wiem że musi to mieć bo to dla jej dobra:tak:A ma nadwichnięte lewe bioderko:-(ale to wada wrodzona ponoć bo była ułożona miednicowo a jak długo to będzie musiała nosić to się okaże po nastepnej wizycie którą mamy 17 kwietnia:tak:

A co do włosów i paznokci to ja mam strasznie słabe paznokcie i włosy zresztą też dlatego od tygodnia jem skrzypovite dwa razy dziennie mam nadzieję,że to coś pomoże:tak:

U nas też dziś pogoda niezbyt fajna buuu:-(

Hey :-)

Mu już w Starachowicach . Podróż minęła spokojnie i przy takiej pogodzie to aż chce się jeździć .
Spacerek też zaliczony ale my przesiadamy się do spacerówki w takim lekkim podwyższeniu bo Młodą irytuje gondola:-D Zapniemy pasam i wioooo.

Ja jak nie muszę też Młodej nie zostawiam a też mam z kim ale tylko w Starachowicach.
Chcę się nacieszyć jej niemowlęctwem i wszystko z tego czasu zapmiętac jak żywe a czas we dwoje nauczyliśmy się spędzać z dzieckiem bo właśnie o tym marzyliśmy.
Dla Nas wspólny spacer jest lepszy niż spacer tylko we dwoje.

Miłej Nocki papa:-)
my tez wczoraj zaliczyłyśmy pierwszy spacerek w spacerówce, mała była zachwycona, leżała sobie cichutko, oczka miała jak 5zl :-)

Witam niedzielnie :-)
U nas pogoda pod psem, a tak się cieszyłam, bo wczoraj było ładnie i miałam nadzieję na jakiś rodzinny spacerek. Od rana w domu wrzaski, bo mężulo bardzo przeżywa każdy zakręt Kubicy ;-), a po wyścigu pojechaliśmy na małe zakupy. W koncu kupialiśmy Jaśkowi buty na wiosnę, mężuś kutkę sobie kupił, a ja butki i bluzeczkę :tak:No humorek od razu lepszy :-)

witam niedzielnie

My dzis same, tatus cały dzionek w pracy. Własnie ze spacerku wróciłysmy i hania dosypia w salonie:tak:

Agga tez zamierzam kupic w pl skrzypowite kolezanka mi kiedys polecała, ale do tej pory jej nie potrzebowałam:baffled:

Pytia widze ze zakupy udane, dla kobiety to chyba najlepszy sposób na poprawe humoru;-) chyba ze nie moze na siebie patrzec w lustrze jak ja:no:

Marzycielko masz racje z tymi spacerami ja za nic nie chciałbym powrocic do tych tylko we dwójke:tak:

Cześć Dziewczyny!

A ja pomimo tak niekorzystnej pogody pół dnia spacerowałam z Majką...

Ale nie ma to jak rodzinny wypad z mężem na zakupy... oj ckni mi się czasami za udanymi zakupami... teraz to ja już sama nie potrafie sobie nic kupić a mój mąż wyzywa mnie od nie normalnych bo jak to kobieta nie potafi iść na zakupy i nić sobie nie kupić... nie wiem jak wy ale ja zamiast myśleć o sobie zastanawiam się nad tym co teraz przydałoby się Majce...

Ech trzeba to zmienić... chce też od czasu do czasu czuć się jak prawdziwa kobietka :)

Dobrywieczór! :-)

chciałam bardzo bardzo ale to bardzo podziękować MOPEK za jej pomoc bo to dzięki Tobie Mopek mam piękne zaproszenia na chrzest!

mam nadzieję, że jednak będę miała okazję się odwdzięczyć :-):-D

Ostatnia edycja:
Witajcie. Ja jak zwykle w weekend tak byłam zaganiana że nie miałam czasu zajrzec nawet.
W piątek miałam gości i zabrali mi Martynę więc w sobotę korzystając z tego że mam tylko jedno dziecko i to mniej problemowe pomyłam sobie okna w całym domku bo Wielkanoc zblirza się wielkimi krokami:szok:.A potem razem z bratem i Natalką zrobiliśmy sobie ośmiokilometrowy spacerek. Szkoda że codziennie nie mogę tyle chodzic bo figura by mi się od razu poprawiła. Ale Martyna jest w stanie tylko ze 4 km zrobic bo potem ją nóżki bolą.
U nas dzisiaj buro ale ciepło. A zapowiadają na ten tydzień nawet 17 stopni :tak::-)

reklama
O rany Arlets cóż za wykrzyknik :-D:-D:-D ciesze sie, ze sie przydałam :tak: chociaz przez chwilke mniej sie czułam typową sprzątająco - gotującą kurą domowa:-p

Wczoraj byliśmy u tesciów na obiadku , co sie na pewno objawiło dodatkowym kilogramem na moim brzuchu:sorry2:

Pogoda u nas Koszmarna przez duze K bo leje jak z cebra wiec dzis chyba murem w domu siedziec bede, w nocy jakies głupie ataki kaszlu miałam , jak stary grużlik dopiero szklanka ciepłego mleka pomogła, na szczescie Pati zlitowała sie nad mamuśką i pospała do 6.30
No jesli chodzi o skrzypowite to łykam juz od 2 tyg, efekty sa widoczne ale wcale nie wiem czy mi sie podobaja, bo w miejsce moich starych wypadnietych włosków rosną nowe ale białe :shocked2: a zaznaczam ze jestem brunetką :zawstydzona/y:
Jeśi chodzi o zakupy dla siebie to tez mi ciezko idzie i poza butami i spodniami bardzo pilnie potrzebnymi to nic fajnego sobie nie kupiłam bo po pierwsze rozmiar mi sie zdecydowanie nie podoba:zawstydzona/y: a po drugie zawsze np. w H&M gnam na dzieciece i nawet nie wiem co sie teraz nosi:sorry2:

Oczywiście Dzieńdoberek wszystkim :-)

Do góry