reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Dziewczyny, ja gadałam z babką z zusu i ona mi powiedziała, że pieniążki za macierzyński są wysyłane między 25-tym, a ostatnim dniem miesiąca. Luty był krótki więc pieniążki były szybko.
ja dostaję pieniądze z zusu do 10 każdego miesiąca

A dla Ciebie Sawka wielki buziak, za odp. teraz to już wszystko jasne :tak:, tylko ciągle się zastanawiam jak długo być na tym urlopie wychow. :confused:, może wpiszę dłuższą datę :sorry2:, a gdyby coś ... to wrócę wcześniej do pracy ..., bo chyba tak mogę co :confused:, tylko chyba muszę miesiąc wcześniej powiadomić pracodawcę o moim powrocie :confused:
jeżeli pracodawca wyrazi zgodę to możesz wcześniej wrócić do pracy i pamiętaj ze urlop wychowawczy można maksymalnie podzielić na cztery częci

Sawka, a wiesz cos moze na temat pracowania i pobierania zasiłku wychowawczego, bo podobno cos sie zmieniło i mozna nma wychowawczym dorabiac, ale nie wiem na jakiej zasadzie:confused:
aż wstyd się przyznać ale powiem ci szczerze że nic nie wiem na ten temat:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: będę musiała poszperać w przepisach:tak:

a ja jestem zaborcza mama tak przynajmniej dziadkowie o mnie mówią :tak: bo staram się Nunki nie zostawiać jak nie muszę...

jeżeli pracodawca wyrazi zgodę to możesz wcześniej wrócić do pracy i pamiętaj ze urlop wychowawczy można maksymalnie podzielić na cztery częci

Dlatego właśnie ja wypisze sobie na maksymalna ilośc miesięcy jaką chciałabym Być z Juleczką w domu...jak zgodza sie a ja bede chciała wrócić wczesniej to wróce!!!!:tak:

BLIZNIAKI BRAWO MADZIA BIJE WSZYSTKIE DZIECIACZKI W KONKURSIE:tak::-):tak:

A JA PRZESTAWIŁAM ZEGARKI I IDE LULU

SPOKOJNEJ NOCKI:tak:

Hey :-)

Mu już w Starachowicach . Podróż minęła spokojnie i przy takiej pogodzie to aż chce się jeździć .
Spacerek też zaliczony ale my przesiadamy się do spacerówki w takim lekkim podwyższeniu bo Młodą irytuje gondola:-D Zapniemy pasam i wioooo.

Ja jak nie muszę też Młodej nie zostawiam a też mam z kim ale tylko w Starachowicach.
Chcę się nacieszyć jej niemowlęctwem i wszystko z tego czasu zapmiętac jak żywe a czas we dwoje nauczyliśmy się spędzać z dzieckiem bo właśnie o tym marzyliśmy.
Dla Nas wspólny spacer jest lepszy niż spacer tylko we dwoje.

Miłej Nocki papa:-)

Hej Kobiałki
Widze, ze znów pierwsza jestem ale dla mnie to juz prawie środek dnia bo Pati była chyba zaprogramowana na zmiane czasu i gdy zwykle wstawła ok. 5.30 to dzisiaj równiutko 4.30 czyli o swojej 5.30 wg nowego:-D:-D:-D
jestem w szoku lekkim, ale cóz ( czyżby mała kosmitka w domu?:confused::szok:)

Moze sie jeszcze kimne na chwile, jak sie uda bo u nas na słoneczny dzien na razie sie nie zapowiada

reklama
Witajcie niedzielni mamusie:tak::tak:

Moje dziecie wczoraj wieczorem uzadzilo mala arie operowa przed snem:sorry2: dopiero po godzinnym koncercie usnal na przewijaku:sorry2: i spankal do 7 30 nowego czasu uffffffffffffffff.

Co do spacerkow Fifi jest grzeczny i spi a jak nie spi to patrzy sie w budke:-D:-D wczoraj bylismy na zakupach i 3 godziny przespal z malymi przerwami na podziwianie budki:-D:-D a ja w koncu kupilam czapeczke kurtke i buciki dziecku na wiosne:zawstydzona/y::zawstydzona/y: i powiem Wam ze moje dziecko nie protestowalo przy zakladaniu wiosennej czapeczki jak zawsze byl ryk przy zimowej to teraz sie usmiecha do mnie a ja zakladam czapeczke i nawet sie nie skrzywi:shocked2::shocked2: widocznie tamtej czapki nie trawil:confused::confused::confused:

tez myslimy o tym aby sie juz niedlugo przesiasc na spacerowke i wczoraj wieczorem zlozylismy spacerowke zeby zobaczyc jak wyglada bo jeszcze nie sprawdzalismy i przy okazji jak juz byla rozlozona to Fifi zostal uroczyscie do niej wlozony i batrdzo sie jemu spodobalo okienko w budce przez ktore bylo widac mamusie:-D:-D:-D:-D ale jeszcze troszke powozimy sie w gondoli gdyz pozniej pewnie troszke za nia zatesknimy:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

buziaki niedzielne!!!:-D:-D

Do góry