reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Dziewczyny, ja gadałam z babką z zusu i ona mi powiedziała, że pieniążki za macierzyński są wysyłane między 25-tym, a ostatnim dniem miesiąca. Luty był krótki więc pieniążki były szybko.
ja dostaję pieniądze z zusu do 10 każdego miesiąca

A dla Ciebie Sawka wielki buziak, za odp. teraz to już wszystko jasne :tak:, tylko ciągle się zastanawiam jak długo być na tym urlopie wychow. :confused:, może wpiszę dłuższą datę :sorry2:, a gdyby coś ... to wrócę wcześniej do pracy ..., bo chyba tak mogę co :confused:, tylko chyba muszę miesiąc wcześniej powiadomić pracodawcę o moim powrocie :confused:
jeżeli pracodawca wyrazi zgodę to możesz wcześniej wrócić do pracy i pamiętaj ze urlop wychowawczy można maksymalnie podzielić na cztery częci

Sawka, a wiesz cos moze na temat pracowania i pobierania zasiłku wychowawczego, bo podobno cos sie zmieniło i mozna nma wychowawczym dorabiac, ale nie wiem na jakiej zasadzie:confused:
aż wstyd się przyznać ale powiem ci szczerze że nic nie wiem na ten temat:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: będę musiała poszperać w przepisach:tak:

a ja jestem zaborcza mama tak przynajmniej dziadkowie o mnie mówią :tak: bo staram się Nunki nie zostawiać jak nie muszę...

jeżeli pracodawca wyrazi zgodę to możesz wcześniej wrócić do pracy i pamiętaj ze urlop wychowawczy można maksymalnie podzielić na cztery częci

Dlatego właśnie ja wypisze sobie na maksymalna ilośc miesięcy jaką chciałabym Być z Juleczką w domu...jak zgodza sie a ja bede chciała wrócić wczesniej to wróce!!!!:tak:

BLIZNIAKI BRAWO MADZIA BIJE WSZYSTKIE DZIECIACZKI W KONKURSIE:tak::-):tak:

A JA PRZESTAWIŁAM ZEGARKI I IDE LULU

SPOKOJNEJ NOCKI:tak:

Hey :-)

Mu już w Starachowicach . Podróż minęła spokojnie i przy takiej pogodzie to aż chce się jeździć .
Spacerek też zaliczony ale my przesiadamy się do spacerówki w takim lekkim podwyższeniu bo Młodą irytuje gondola:-D Zapniemy pasam i wioooo.

Ja jak nie muszę też Młodej nie zostawiam a też mam z kim ale tylko w Starachowicach.
Chcę się nacieszyć jej niemowlęctwem i wszystko z tego czasu zapmiętac jak żywe a czas we dwoje nauczyliśmy się spędzać z dzieckiem bo właśnie o tym marzyliśmy.
Dla Nas wspólny spacer jest lepszy niż spacer tylko we dwoje.

Miłej Nocki papa:-)

Hej Kobiałki
Widze, ze znów pierwsza jestem ale dla mnie to juz prawie środek dnia bo Pati była chyba zaprogramowana na zmiane czasu i gdy zwykle wstawła ok. 5.30 to dzisiaj równiutko 4.30 czyli o swojej 5.30 wg nowego:-D:-D:-D
jestem w szoku lekkim, ale cóz ( czyżby mała kosmitka w domu?:confused::szok:)

Moze sie jeszcze kimne na chwile, jak sie uda bo u nas na słoneczny dzien na razie sie nie zapowiada

reklama
Witajcie niedzielni mamusie:tak::tak:

Moje dziecie wczoraj wieczorem uzadzilo mala arie operowa przed snem:sorry2: dopiero po godzinnym koncercie usnal na przewijaku:sorry2: i spankal do 7 30 nowego czasu uffffffffffffffff.

Co do spacerkow Fifi jest grzeczny i spi a jak nie spi to patrzy sie w budke:-D:-D wczoraj bylismy na zakupach i 3 godziny przespal z malymi przerwami na podziwianie budki:-D:-D a ja w koncu kupilam czapeczke kurtke i buciki dziecku na wiosne:zawstydzona/y::zawstydzona/y: i powiem Wam ze moje dziecko nie protestowalo przy zakladaniu wiosennej czapeczki jak zawsze byl ryk przy zimowej to teraz sie usmiecha do mnie a ja zakladam czapeczke i nawet sie nie skrzywi:shocked2::shocked2: widocznie tamtej czapki nie trawil:confused::confused::confused:

tez myslimy o tym aby sie juz niedlugo przesiasc na spacerowke i wczoraj wieczorem zlozylismy spacerowke zeby zobaczyc jak wyglada bo jeszcze nie sprawdzalismy i przy okazji jak juz byla rozlozona to Fifi zostal uroczyscie do niej wlozony i batrdzo sie jemu spodobalo okienko w budce przez ktore bylo widac mamusie:-D:-D:-D:-D ale jeszcze troszke powozimy sie w gondoli gdyz pozniej pewnie troszke za nia zatesknimy:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

buziaki niedzielne!!!:-D:-D

Do góry