reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Ja tez przed chwila wróciłam bo w końcu i do nas dotarło słońce, zwlekłam sie bez makijazu i z włosami zdecydowanie nie na widok publiczny, ale co tam, kompletnie nie miałam ochoty nic z sobą zrobić:-(
Dziewczyny cieszcie sie ze macie z kim dzidzie zostawic jak raz w tygodniu wyjdziecie na pare godzin to na pewno nic sie nie stanie, my niestety nie predko razem gdzies wyjdziemy bo do takiego maluszka cos chetnych nie ma:sorry2:

reklama
Hej dziewczyny

U nas piekne słoneczko, bylismy na spacerku i nawet małemu sie podobało. Włozyłam mu poduszeczke wiec troszke wyzej lezał i juz mu nie zakładałam tego ochraniacza od wiatru. Madzienka, Myszqa u nas od jakiegos czasu tez jest czasami płacz na dworze, moze juz im w tych gondolach za ciepło albo chcą więcej widzieć. :baffled:

Ja zasiłek juz dostałam 15 marca.

A ja jestem kwoka i nikogo z Mala nie zostawiam, raz tylko zadzwonilam po tesciowa, bo wyskoczyła mi ta sytuacja z psiakiem. Czasem zostanie z tatusiem, bo wiem ze da sobie z nia rade i juz sie boje jak to bedzie jak wróce do pracy:zawstydzona/y:. Na szczesciebede ja zabierac ze soba do pracy i ona bedzie w domu u moich rodziców, obok biura, wiec jak cos to zawsze do niej zajrze, ale i tak mam stresa.
pznokcie zrobione, musze sie teraz do nich przyzwyczaic

blizniaki wiec jestes w dobrej sytuacji bo bedziesz zawsze blisko córci, nie jedna mama Ci moze pozazdroscic :-)
A kwoką to kazda z nas jest tylko niektóre gdzieś w głębi. Ja moge głosno powiedziec ze tez jestem kwoką:-D

Niby sytuacja dobra, ale nie tak do końca, bo jak jest dziecko obok, to moze byc ciężko skupic sie na pracy.
A poza ty nie wiem jak mama sobie z nią poradzi, niby wychowałą czwórke, ale mi sie wydaje ze ja sama sie nią najlepiej zajmuję:zawstydzona/y:, wcozrja byłam z dzieciakami u mamy i mała spała, wiec wyskoczyłam na 15 minut do miasta, wróciłam a ta ryczy jak opętana, wziąłm ją na ręce i od razu spokój, wiec moze byc cieżko

Madzia sie przyzwyczaji i Twoja mama tez sie do niej przyzwyczaji jak będą razem częściej zostawac i wczystko bedzie super, a Ty w kazdej chwili bedziesz mogła do nich zajrzec jakby co, wiec układ naprawde idealny, bedzie dobrze:tak:

reklama
Bliźniaki to Ty już 3 dzieciątko i Ty taka przywiązana:-p:-D Na pewno to Ty się najlepiej zajmujesz córcią i nic tego nie zmieni,ale jak ją zostawisz z dziadkami to tez nic jej nie będzie;-) Ani Tobie kochana:tak: Te co mają możliwość zostawić to nie chcą,a te co znowu nie mogą to by chciały:-D A ja mogę i korzystam z tego:tak: I nie mam wyrzutów,bo mojemu dziecku nie dzieje się krzywda:tak: Kwoką jestem,ale nie zawsze;-) I myślę,że to jest najlepsze dla nas wszystkich:tak:

a co do pazurków to ja miałam zrobione raz i nigdy więcej:no: Ja się do tego nie nadaję.Zaraz coś poprawiałam,piłowałam,malowałam...A później zrywałam:sorry2: To zdecydowanie nie dla mnie:-p Ale już swoje mam ładne także tylko pomaluję i będzie gitarka:tak:

Do góry