reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dzieńdoberek u mnie na razie szarawo ale na termometrze 14 stopni na plusie
chociaz tyle:tak:

Kaja udanej imprezki:tak:

Jeśli chodzi o wychowawczy to ja jeszcze składalam u pracodawcy oświadczenie małzonka, ze nie bedzie w tym samym okresie korzystał z prawa do urlopu :confused:

Antybiotyk chyba zaczął działać bo gardło ciut mniej mnie boli ale głowa i zatoki dalej niestety

Jandryneczko ja tez Ci tego słonka i wody strasznie zazdroszcze ;-)

reklama
Haj :-D:-D:-D

Nooo, u nas też dziś cieplutko i słonko :tak::tak:, to szykuję się z maluszkiem na spacerek :-).

Dzięki dziewczynki za odp. w sprawie kaski ;-), ja też miałam w lutym wcześniej kaske (zas. pielęgn.) na koncie, i fakt miesiąc wtedy był krótszy, a teraz jeszcze nic mi nie przesłali :no:, poczekam do końca miesiąca, a potem zobaczymy... :blink:

A dla Ciebie Sawka wielki buziak, za odp. teraz to już wszystko jasne :tak:, tylko ciągle się zastanawiam jak długo być na tym urlopie wychow. :confused:, może wpiszę dłuższą datę :sorry2:, a gdyby coś ... to wrócę wcześniej do pracy ..., bo chyba tak mogę co :confused:, tylko chyba muszę miesiąc wcześniej powiadomić pracodawcę o moim powrocie :confused:

Miłego dnia :-):-) ide podkarmić ssaka i na spacerek pędzimy :tak:

Hej;
u nas nawet pogoda niezła, więc spacerek już zaliczony

Kaja udanej imprezy!

Edee z tego co wiem wychowawczy możesz sobie przedłużać, więc możesz wziąć np na pół roku, a potem na kolejne pół roku itd.

Witam w słoneczną sobotę:-)

Nie chcę zapeszać ale dzisiaj mamy piknie:-), niestety memu dziecku spacerek wcale się nie podobał i było darcie pół drogi:wściekła/y::wściekła/y:. Normalnie zacznę chyba nosić go w chuście na spacerach:wściekła/y:, bo trzymając go na rękach pchanie wózka nie wychodzi mi:-(.
Pozdrowionka dla wszystkich:-):-)

A my jeszcze przed spacerkiem, ale jeszcze mi się nie zdażyło, żeby Młody będąc na spacerze marudził. Pewnie wszystko przede mną :-p

Witam mamusie
U nas dzisiaj pogoda sympatyczna, cieplutko i słonecznie, połączyłam wiec przyjemne z pozytecznym, chłopcy byli na basenie, a ja z Małą siedziałam nad morzem, cisza, spokój, tylko ptaszki świerotały i szum morza, super.
potem w ramach obiadu zjedlismy kebab, a teraz czekam na była dziewczyne mojego brata, bo ma wpasc na kawke i zrobic mi tipsy, ale jeszce sie na `100% nie zdecydowałam czy robic czy nie, bo ona sie dopiero uczy:confused:, ale tak juz sie steskniłam za tipsami, mam teraz male poobgryzane pazurki, a jak ma tipsy to nie obgryzam.

Z tym zasiłkiem to rzeczywiscie macie racje, nie zwróciłam uwagi, ze ja tez jeszcze nie dostałam ani grosza, moze w poniedziałek lub wtorek kasa przyjdzie.:baffled:

Sawka, a wiesz cos moze na temat pracowania i pobierania zasiłku wychowawczego, bo podobno cos sie zmieniło i mozna nma wychowawczym dorabiac, ale nie wiem na jakiej zasadzie:confused:

Kajus, miłej imprezki, napewno wzystko wyjdzie super.

Dziewczyny, wspólczuje rozdartych spacerków. Nam na szczęście nigdy jeszcze sie nie zdarzylo i nawet często Mała śpi sama na tarasie, zaraz właśnie znów ja wystawię, niech sobie pośpi, bo już trze oczy, a jak dostanie dawkę świeżego powietrza to od razu zasypia

Witam mamuski w przesloneczną sobotę:tak::-):tak:

Dzisiaj w końcu tatuś będzie w domku...ostatnia nocka za nami:) My juz równeiz po 3 godzinnym spacerku....malutka rano tak plakala i nie chciala spac,ze jak tylko wyjechalysmy na dworek odleciala to chmurkowej krainy:) i caly sopacerek przespala...nie przeszkadzalo jej nawet sloneczko na twarzycce:-)

Mam nadzieje,ze dzisiaj jeszcze z tatusiem pojdziemy....bo poki co odsypial pracke...
No i tatusiek chce wyciagnac dzisiaj mamusnie na jakis wieczorny wypad we dwoje i Mariczke zostawic u babci....ale mi tak szkoda ja zostawic :sorry2:

Lece Was babeczki nadrobic i poczytac jeszcze innne watki, poki Mari zajeta swoimi lapkami:) i skarpetkami z grzechotka:p hahahha

reklama
Kana kobitko,a co Tobie żal?Przecież krzywdy dziecku nie robisz,a Wam też należy się jakiś wypad we dwoje:tak: Jeszcze nie wychodziliście nigdzie sami?

Do góry