reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Asiulka, nie tylko Wy zaliczyliście wpadkę, wstyd sie przyznać, ale ja też nie planowałam, chciałam dopiero za 5 lat na 35 urodzinki, wprawdzie nie rozpaczałam,a le martwiłam sie jak sobie poradzę z pracą i wiecznie sama z chłopakami a tu jeszcze dzidziuś, ale radzę sobie i myśle podobnie jak Tygrysek, ze zawsze by było przekładanie, bo jeszcze cos wazniejszego by było, a tak jest Madziulka i barzdo sie cieszę i juz nie pamietam jak to bylo bez niej w domku.
A mąż powiedział, ze jak chcę na 35 urozdiny to jeszcze sie postara:-D

I powiem Wam jeszcze, że jak leżałąm w ciąży z chłopakami w szpitalu, to była tam młodziutka dziewczyna, miała 23 lata i usuwaną macicę, gdyby nie to ze wpadła jak miała 17 lat, to już by nie miała dzieciaczka i mimo ze wtedy jak zaciążyła to była zrozpaczona, to z perspektywy czasu dziekowałą Bogu za to ze ma dzieciaczka, mimo ze i tak było jej smutno, bo chciałą jeszcze mieć jedno zdiecko

reklama
dopiero mam chwilke i doczytalam was jak chcecie zaznac upalow do 50 stopni to zapraszam do mnie :-D:-D:-D w lipcu tu nie ma czym oddychac a juz nie mowiac o sierpniu zywej duszy tu nie ma wszyscy wyjezdzaja :tak: bo tu jak w piekle i piekielnie goraco a o deszczu mozna pomarzyc:tak:...
moze zlocik zrobimy we wloszech slonce, plaza no i mnustwo swierzutkich owocow... mozna z drzewek zrywac...
kaja ja to mam nadzieje ze zrobisz sobie wakacje we wloszech jak mala troszke podrosnie jak za starych czasow...

Edee kochana ja zasilek rodzinny te "ogromne" 48 zl dostalam normalnie...u nas wysylaja na konto do 28 kazdego miesiaca...ja dostalam 26 marca.....moze zadzwon do nich co i jak....

Wiecie co, jak myślę o tym, że rok temu miałam taki mały okruszek w brzuszku, to wierzyć mi się nie chce, że to tak szybko przeleciało. Muszę przyznać, że nigdy bym nie przypuszczała, że macierzyństwo jest taką wielką przygodą i że tak mocno można kochać:-).

Tygrysku, a te dwa dni opieki należą się tylko za ten rok, czy za zeszły również?

te 2 dni na opieke niestety niewykorzystane w danym roku nie przechodza na nastepny

dopiero mam chwilke i doczytalam was jak chcecie zaznac upalow do 50 stopni to zapraszam do mnie :-D:-D:-D w lipcu tu nie ma czym oddychac a juz nie mowiac o sierpniu zywej duszy tu nie ma wszyscy wyjezdzaja :tak: bo tu jak w piekle i piekielnie goraco a o deszczu mozna pomarzyc:tak:...
moze zlocik zrobimy we wloszech slonce, plaza no i mnustwo swierzutkich owocow... mozna z drzewek zrywac...
kaja ja to mam nadzieje ze zrobisz sobie wakacje we wloszech jak mala troszke podrosnie jak za starych czasow...
landryneczko ja tak kocham slonce ze ten 50 stopniowy upal chyba bym jakos zniosla np lezac caly dzien w wodzie a jakis przystoiny kelener przynosilby mi zimne napoje i swierze owoce zerwane z drzewa:-D:-D:-D:-D

Dzięki dziewczyny za poparcie mojej decyzji o wychowawczym :tak: Mam nadzieję, ze z waszą pomocą, nie zdziczeję w domu przez te półtorej roku jeszcze :-):-):-)

Leżę sobie właśnie w łóżeczku, Hania oczywście wisi na cycku i sie usypia. Dobrze, że się nauczylam juz pisać jedną ręką, haha, to mogę poklikac z wami za ten czas. Mężula nie ma jeszcze, nuuuuda.

A my przedwczoraj dostaliśmy paczuszkę z hippa:tak: Jak moje dziecko spróbowało dynię z ziemniaczkami to aż go cofnęło do wymiotów:szok::-D Ale wcale się nie dziwię,bo jak ja tego spróbowałam to zrobiłam to samo:sorry2: A zauważyłam dziś ciekawą rzecz...Chociaż może powinnam o tym na opiece napisać?Ale napiszę już tutaj:-p Na kleiku z Nestle jest napisane żeby dodać 15 g kleiku-7,5 łyżki stołowej,a na kaszce z bobovity żeby dodać 45 g kaszki-4-5 łyżek stołowych.To ciekawe....Widocznie różne łyżki mają:sorry2:

Dzięki dziewczyny za poparcie mojej decyzji o wychowawczym :tak: Mam nadzieję, ze z waszą pomocą, nie zdziczeję w domu przez te półtorej roku jeszcze :-):-):-)

Leżę sobie właśnie w łóżeczku, Hania oczywście wisi na cycku i sie usypia. Dobrze, że się nauczylam juz pisać jedną ręką, haha, to mogę poklikac z wami za ten czas. Mężula nie ma jeszcze, nuuuuda.

I dlatego marzę o laptopie :-D. Ja nie wiem, czy mojemu dziecku coś odbiło, czy się uwstecznił, bo wisi na cyckach jak zaraz na początku...:-(.

Edee ja np nie dostałam jeszcze kasy z zus'u a powinnam już kilka dni temu:no: i jestem trochę przerażona...

Ja tez jeszcze nie dostałam macierzyńskiego za marzec a w zeszłym miesiacu był 26 lutego bo az sprawdziłam, mają czas pewnie w zusie do konca miesiaca i na ostatnia chwile wysyłaja:confused:

reklama
Ja tez jeszcze nie dostałam macierzyńskiego za marzec a w zeszłym miesiacu był 26 lutego bo az sprawdziłam, mają czas pewnie w zusie do konca miesiaca i na ostatnia chwile wysyłaja:confused:

Obyś miała rację, bo jak dowiem się, że po raz 4 mam im ksero dowodu zawieść do oszaleję...

Do góry