reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
witam!!!
czy ktoś wie co z okruszkiem i blackwizard wogóle tu nie zaglądają???
u nas masakra szpital na całego,mały jest na antybiotyku i wcale mu nie przechodzi, starszy syn siedzi w domu też chory, no i mnie też złapało i już nie daje rady, jarek non stop ryczy i tylko nosić sie chce, starszy marudzi bo mu się nudzi, a ja nie mam siły na to wszystko taka słaba jestm.

Witam
U nas też szpital:-:)-(, Tomcio cierpi po antybiotyku:-(, a kiedy tłukę go po tych malutkich pleckach, to aż mi się płakać chce:-(. Najgosze że i ja złapałam to cholerstwo:-(, a tatuś wróci z pracy dopiero po 21:00:-:)-(. Lakarka pozwoliła wychodzić na spacery , jak będzie ładna pogoda, ale niestety, pogoda za oknem barowa:no:.

Witam
U nas też szpital:-:)-(, Tomcio cierpi po antybiotyku:-(, a kiedy tłukę go po tych malutkich pleckach, to aż mi się płakać chce:-(. Najgosze że i ja złapałam to cholerstwo:-(, a tatuś wróci z pracy dopiero po 21:00:-:)-(. Lakarka pozwoliła wychodzić na spacery , jak będzie ładna pogoda, ale niestety, pogoda za oknem barowa:no:.
Kurujcie się, musisz to jakoś wytrzymać

Wiem "twardym trzeba być a nie miętkim":-D, i pomyśleć że przez ostatnie dziesięć lat jak chorowałam brałam garść chemii i biegłam do pracy, a teraz tak się pieszczę:-D, czapeczka , rękawiczki:-D.
Pozdrowionka

Chrzest małego dziecka
Przygotowanie do Chrztu małego dziecka:

1. Wybór imienia (imion) dla dziecka – jedno koniecznie powinno być związane z jednym ze Świętych.
2. Wybór rodziców chrzestnych (muszą to być osoby bierzmowane i praktykujące).
3. Zgłoszenie się do kancelarii parafialnej i wspólnie z duszpasterzem ustalenie terminu Chrztu Świętego.
4. Uczestniczenie w konferencji przygotowującej do Chrztu Św.
5. Rozesłanie zaproszeń.
6. Przygotowanie akcesoriów niezbędnych do ceremonii (ubranka, świecy, białej szatki).
7. Zgłoszenie się do kancelarii parafialnej, celem sporządzenia aktu chrztu św. na tydzień przed planowaną datą chrztu dziecka, przynoszą ze sobą odpis aktu urodzenia z USC.
8. Rodzice chrzestni przedstawiają zaświadczenie z parafii zamieszkania o życiu religijnym.
9. Przystąpienie rodziców i chrzestnych do Sakramentu Pokuty.

Mamuśki które mają już chrzest za sobą wiecie cos wiecej na temat 4 punktu:no::no:

Chrzest małego dziecka

1. Wybór imienia (imion) dla dziecka – jedno koniecznie powinno być związane z jednym ze Świętych.
3. Zgłoszenie się do kancelarii parafialnej i wspólnie z duszpasterzem ustalenie terminu Chrztu Świętego.
5. Rozesłanie zaproszeń.
6. Przygotowanie akcesoriów niezbędnych do ceremonii (ubranka, świecy, białej szatki).
7. Zgłoszenie się do kancelarii parafialnej, celem sporządzenia aktu chrztu św. na tydzień przed planowaną datą chrztu dziecka, przynoszą ze sobą odpis aktu urodzenia z USC.
8. Rodzice chrzestni przedstawiają zaświadczenie z parafii zamieszkania o życiu religijnym.

Mamuśki które mają już chrzest za sobą wiecie cos wiecej na temat 4 punktu:no::no:

Madzienka, u nas nazywa się to naukami przedchrzcielnymi, ale wydaje mi się, że to to samo :tak: Chodziło o to, że musieliśmy iść ( tzn ja z mężem i rodzice chrzestni ) do salek katechetycznych na taki wykład o sakramencie chrztu, który prowadził proboszcz. Trwało to godzinę.

witam:-)

madzienka u mnie w ogole nie bylo zadnych spotkan ani nic w tym stylu ;-)

tak swoja droga to nie opowiadalam wam o chrzcinach Kacpra:sorry2:

mialy byc w niedziele 15 .02 a 14 okazalo sie ze musimy isc do szpitala i chrzest odbyl sie 14.02 tylko z chrzestnymi bez mszy a chrzciny w niedziele bez nas:sorry2: goscie sie smiali ze na takich chrzcinach bez dziecka i matki jeszcze nie byli:-D

Chrzest małego dziecka

5. Rozesłanie zaproszeń.

konferencje to są nauki przedchrzcielne dla rodziców i chrzestnych

Muszą byc rodzice chrzestni...cholercia:no::no::no:Chrzesny Julci przylatuje ze Szwajcarii specjalnie na chrzciny...wcześniej go nie bedzie:szok::szok::szok:ciekawe co na to nasz proboszcz:confused::confused::confused:

reklama
Do góry