reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Acha i mam takie pytanko co do tego konkursu pampers - wspieramy się tak ?
Bo ja wyczytałam, ze to trzeba głosy zbierac prawie do konca kwietnia :szok: i pomyslałam, ze tak szukac codziennie tych linków i klikac wszystkim to ciezko bedzie, nie wiadomo komu sie klikneło a komu nie a do ulubionych sie nie chca wszystkie skopiowac bo po jednym wywala ze juz taki skrót jest.
Pomyslałam zeby zrobic na ten czas nowy wątek , kazda swklei swój link i kto bedzie miał ochote to sobie ta liste "odklika" i nie trzeba bedzie na głównym szukać.

Co Wy na to?:nerd:

reklama
A wogóle to chyba coś złego z moja suką, to bokserka, ma 10 lat, jak wyjeżdzałam z domu o 15, to wszystko było ok, wróciliśmy około 21, a ona oczy przekrwione, tak jakby przekręcone do góry nogami, aż strach patrzeć, czy to już koniec?

Jak sunia?? Leć z nią do weta!

czesc dziewczynki....
planujemy wrocic do Polski na poczatku przyszlego roku...tyle ze obawiamy sie jak to bedzie z pieniazkami....Mój wrocilby do pracy w ktorej pracowal wczesniej jeszcze przed przylotem tutaj.....zarobki???no wlasnie...jesli pracowalby w naszym miescie ok 1500-2000zl(jak dobrze pojdzie)a zeby byly lepsze musialby zostac wyslany na eksport z tej firmy no ale wiadomo my tak nie chcemy...nie widzielibysmy sie i maly nie mialby takiego kontaktu z ojcem ....wiec lipa....z 2 strony naprawde mam juz dosc tutaj siedziec....jak wrocilibysmy maly bedzie mial ponad roczek;-) no i wiadomo dziadkowie piekne lato(nie to co tutaj):dry: no i przedewszytskim wlasne mieszkanko....:-):-):-):-)
pytanko brzmi ....jak wam sie zyje w Polsce ? Czy stac Was na podstawowe rzeczy i czy nie barkuje Wam do pierwszego?
pozdrawiam i caluje....
ale mi juz teskno:-(

Nie starczy Ci do pierwszego z taką kasą ...wiem coś o tym...:no:

Acha i mam takie pytanko co do tego konkursu pampers - wspieramy się tak ?
Bo ja wyczytałam, ze to trzeba głosy zbierac prawie do konca kwietnia :szok: i pomyslałam, ze tak szukac codziennie tych linków i klikac wszystkim to ciezko bedzie, nie wiadomo komu sie klikneło a komu nie a do ulubionych sie nie chca wszystkie skopiowac bo po jednym wywala ze juz taki skrót jest.
Pomyslałam zeby zrobic na ten czas nowy wątek , kazda swklei swój link i kto bedzie miał ochote to sobie ta liste "odklika" i nie trzeba bedzie na głównym szukać.

Co Wy na to?:nerd:

O to samo miałam zaproponować dzisiaj bo w nocy o tym myślałam:-D

Młoda nie daje Nam rano spać tylko szaleje... :wściekła/y::-D
Normalnie krzyki w całym domu haha

A my dzisiaj jedziemy do Starachowic na tydzień ponieważ moja mamusia pierwszy raz w życiu zostawia Nas na pół roku i wyjeżdża do pracy do Aten... Nie wiem jak ja to przezyję. Jak będziemy się żegnać to będę ryczeć na pewno.:tak: Ale fajnie , że wreszcie spłacą długi i Słońce dla nich zaświeci.

Tak więc zaraz Młoda uśnie ja posprzątam , popakuję rzeczy , wyskoczymy jeszcze na spacerek i koło 17 jedziemy :-)

wreszcie zdobylam ten link musialam zalozyc nowy profil bo tamten mi nie klikalo na swoje zdjecie :-( ale po ciezkich trudach i ja mam profil Alusia... a tak wogole to co tam mozna wygrac???
rosniemyrazem.pl

Witajcie. Za wami nadążyc:-Dod niedzieli musiałam przeczytac 10 stron:szok:
Głosy na bobasy oddane. Super pomysł z tym osobnym wątkiem na głosy.
Marzycielko współczuję rozstania. Po Twoich wypowiedziach widac że jesteś bardzo związana z rodzicami więc wierzę że będzie Ci ogromnie trudno. Ale pociesz się ż epół roku szybciutko minie. No i fajnie że jest Wam komu pomóc finansowo.
Mopek witaj w klubie. Ja też ostatnio sama z dziewczynami siedzę całumi dniami. Mąż po tygodniowym urlopie wrócił do pracy a zaraz potem pędzi do szpitala odwiedzic swojego ojca. Jak wraca do domu to już jest ciemno i ja jestem tak wypompowana dzieciakami że kładę się spac:-(
Pyciolek mój mąż wcześniej zarabiał sporo więcej ale teraz jego pensja oscyluje właśnie w tych granicach i dajemy radę. I nawet przed samą wypłatą zostaje nam na kącie ok 4 tys oszczędności. Wiem że to niewiele ale u nas zarabia tylko mąż. Z tym że my mieszkamy na wsi i mąż ma przepisaną na siebie niewielką gospodarkę i co roku budżet reperują nam unijne dopłaty.
Blizniaki imprezka pewnie udana była. Przykro mi z powodu Twojej suczki. Ciekawa jestem co powie weterynarz a jeśli to jest jej koniec to mam nadzieję że zabardzo nie będzie się męczyc.
Dziewczyny z Wa-wy też chętnie bym się z Wami kiedyś spotkała. Coprawda do stolicy mam ok 50km ale często bywam na Sadybie u siorki.
Cyprysiowa spóznione ale za to baardzo gorące i szczere życzonka imieninowe dla Cyprianka. Jak zrywałam kartkę z kalendarza to właśnie o Was pomyślałam ale nie miałam wczoraj czesu usiąśc do kompa.
Aga super że wkońcu i do Ciebie uśmiechnęło się słonko. Ja wierzę że limit na nieszczęścia już wyczerpałaś i w sierpniu będziesz tulic malutkiego człowieczka. Trzymam ogromne kciukasy za Was.
Kinga może biblia z dedykacją? Ja na swoją komunię dostałam od citki zakonnicy lniany obrus z histią i zastawę(filiżanka i dwa talerzyki) z aniołkami i mam ten prezent do dziś.
Oczywiście serdeczne życzonka dla iLenki, Juleczki, Jarusia i Nikodemka czyli naszych wczorajszych trzymiesięczniaków.
Jak kogoś pominęłam to przepraszam i od teraz postaram sie byc na bierząco żeby potem nie musiec tworzyc kilometrowych postów:-p.

landryneczko dodaj link do listy na nowym watku konkursowym,
a do wygrania klocki Fisher Prica i pieluchy:tak::-) jak dla Nas przydatna sprawa:tak::tak:

hej
Jestem mega niewyspana. Mały juz o 19 jest nieprzytomny i chce isc spac, wiec go kąpie, nakarmie i o 20 juz spi. No wiec ja ten czas wykorzystuje na sprzatanie, prasowanie i takie tam, nim sie z tym wszystkim uporam to juz jest 24. Ide spac, mały mi sie budzi tak około 3-4 rano. potem 5-6. No i juz jest wyspany tzn. jak sie obudzi o 5 to jeszcze przysnie z godzinke ale jak juz o 6 to juz jest chetny do rozmów. Mi rano nerwy puszczaja z niewyspania .... i teraz mam wyrzuty sumienia :-(, bo on sie do mnie tak pieknie usmiechał, a ja byłam taka zła :-(. Tylko mnie zabic.
No to ponarzekałam sobie sama na siebie.

To samo napisałam na opiece, ale ze mnie bałwan. :zawstydzona/y:

Witam mamuśki
U nas dzis sliczne słonko, ale co z tego jak humor do niczego.
Prawie cala noc nie spałam, chodziłam co chwilę i sprawdzałam czy Paula zyje, na noc dałam jej aspirynę, ale nie pomogło. Po 6 rano zadzwoniłam po brata, zeby pojechał ze mną do kołobrzegu do wetrynarza, bo ja bym jej nie uniosła, a ona nie miała nawet siły się podnieść, ściągnęłam tez teściową zeby została z dzieciakami.
Dostała 6 zastrzyków i miała pobieraną krew, nie jest dobrze i obawiam sie ze zbliza sie koniec, jak do jutra nie bedzie lepiej, to ja uśpimy, bo szkoda zeby sie męczyła, wygląda strasznie, oczy ma strasznie przekrwione i prawie wyszły jej na wierzch, widok jak z horroru.

Marzycielko, współczuję rozstania z mamą, ale czasem trzeba cos poświęcić i mam nadzieje ze jej sie tam powiedzie i bedzie lepiej, a jak wróci, to napewno wszsytko sie ułoży po waszej myśli.

Myśle ze ten pomysł z nowym wątkiem całkeim fajny, zaraz sie tam dodam i też prosze o głosy.

Witajcie mamuski...

Chyba juz na wszystkie zdjątka kliknęłam:tak:

U nas szaro, buro i na dodatek mnóstwo śniegu, który cały czas pada....

Cholercia kiedy w końcu będzie ta wiosna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Madzienko dzięki, ja też już po głosowaniach. U nas pogoda wiosenna, ale Mala jeszcze pokasłuje i nie weim czy już ją dac na trochę na spacer czy nie, poszlabym na kontrol, ale moja pediatra dopiero od poniedziałku bedzie.:wściekła/y:

Agaciu, ja tez często mam wyrzuty ze jestem na Małą zła, ale tak sie zdarza jak człowiek zmęczony, niewyspany i ma wszystkiego dosć, a tu trzeba sie zwlec i zająć dzieckiem, domem, ale jakoś damy radę i bedzie coraz lepiej, a zlościć sie na dzieci bedziemy chyba juz do końca naszych dni, tylko z innych powodów:-D

Patrysiu, ale Oleczek trzasnął minkę super
Ola, śliczny tygrysek.
Kolejne głosy oddane

Ostatnia edycja:
Do góry