reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dziewczyny a dostałyście spłatę z zusu?
Zapominajka mi też w szpitalu wypisali na 18 tygodni ale teraz zakład pracy mi przysłał pismo że przyznaje mi 20. Zorientuj się jak to wygląda u ciebie w firmie.

No własnie ja ze szpitala miałam na 16, w międzyczasie zmieniły się przepisy i mam 18. A moja firma prawdopodobnie zbańczy, więc obawiam się, że nic już z nimi nie załatwię. Od miesiąca nie mogę się doprosić o rodzinną książeczkę zdrowia, już mi na nich sił brakuje...

reklama
Zapominajka puki firma istnieje to ich przyciskaj bo ci się to należy. Ja jak nie mogłam wyegzekwować różnych rzeczy w firmie to powiedziałam ze pójdę do Pipu i nawet raz poszłam i się wystraszyli i już później nie miałam z nimi problemu .

No własnie ja ze szpitala miałam na 16, w międzyczasie zmieniły się przepisy i mam 18. A moja firma prawdopodobnie zbańczy, więc obawiam się, że nic już z nimi nie załatwię. Od miesiąca nie mogę się doprosić o rodzinną książeczkę zdrowia, już mi na nich sił brakuje...
Należy Ci się i koniec......zadbaj o to.....;-)a Tobie płaci ZUS czy pracodawca?

No dobra przyznam Wam się od pięciu dni jestem na diecie. Dieta nazywa się garściowa. Je się wszystko co 2,5 -3 godziny oprócz: białego pieczywa, słodyczy. Porcje mają być takie jak garść a płynnych potraw tylko kubek. No powiem Wam, że jestem głodna jak cholera :-):-):-)
Ale naprawdę naczytałam się o tej diecie i podobno super efekty.Musze zrzucić parę kilo do maja bo mam chrzest :-)
Także może marzycielko się przyłączysz?

A czy w necie coś więcej można się o tej diecie dowiedzieć??
Jeśli nie to daj więcej szczegółów i może też się dołączę :-)

Obejrzeliśmy horror i teraz się boję buu:-:)-D

Jeśli chodzi o ZUS i te sprawy to nic nie pomogę bo ja nie pracowałam więc się nie znam:zawstydzona/y:

Hej pozdrawiam Was wszystkie serdecznie

Nie mam siły juz dzisiaj na pisanie :zawstydzona/y:. Odezwie sie jutro :-(.

Zycze miłej nocki.

Witam

dzwoneczka dzieki za info, zastanawiamy sie z moim M co dalej bo w USA nie ma przyszlosci

Ewelw wszystkiego najlepszego dla corci, moja Viki tez dzisiaj konczy trzy miechy:tak:

Ale koszmarny wieczor miałysmy wczoraj mega kolka (chyba bo nózki podkulała) jeszcze nigdy tak strasznie nie płakała normalnie juz myslałam ze trzeba z nia do szpitala jechac, nic nie pomagało noszenie i suszarka tylko na pare minut, kapiel wczesniej zrobilismy chociaz zawsze sie w niej relaksuje tez był wrzask ale w koncu jak juz ja po tej kapieli ubrałam i dałam jezc to w połowie butli zasneła chyba ze zmeczenia a teraz juz po jedzonku i na razie usmiech jest.
Tylko sie strasznie martwie bo to juz druga kloka w tym tygodniu a miało byc coraz mniej. Moze jest jakas inna przyczyna, ze ja boli brzuch, juz sama nie wiem.
Wczoraj po po południu zwymiotowała poł butli , tak chlustała z piec razy i potem miała czkawke. Takie cos juz miałam wczesniej i pediatra powiedziała ze wszystko jest super i zeby sie nie przejmowac, ale ta kolka to pewnie przez to bo jej sie w brzusiu wszystko kotłowało nie wiem czy nie powinna cos na rozluznienie dostawac w takich chwilach, ale same wiecie jacy sa lekarze.... no nie wszyscy ale wiekszosc.
Pozostaje mi liczyc ze nie predko sie cos takiego powtórzy:no:

OLA jak mnie zrobily sie zolte wlosy kupowalam taka fioletowa wode nie moge sovie przypomniec jak sie to nazywalo dodawalo sie do wody troszke i plukalo sie wloski i wychodzil platynowy blad...
ja juz wszytkie chyba kolory wlosow mialam... i nie experymentuje juz odkad ufarbowalam wlosy i mial to byc ciepla czekolada a wyszly kruczoczarne i na dodatek mialo sie zmyc po 5 myciach ale jak ta farba zlapala to nie zmyla sie dopuki wlosy nie odrosly nie wyobrazacie sobie jaka meke mialam przez rok :sorry2::sorry2:w zyciu tego nie zapomne:blink:
:-D:-D:-D ja tez i blondynka bylam i mialam czarne chociaz w planach byla czekoladka a teraz mam taki pomiedzy jasnym brazem a ciemnym blondem;-)

a wogule to dzien dobry:)):tak:

reklama
Do góry