reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dziewczyny a dostałyście spłatę z zusu?
Zapominajka mi też w szpitalu wypisali na 18 tygodni ale teraz zakład pracy mi przysłał pismo że przyznaje mi 20. Zorientuj się jak to wygląda u ciebie w firmie.

No własnie ja ze szpitala miałam na 16, w międzyczasie zmieniły się przepisy i mam 18. A moja firma prawdopodobnie zbańczy, więc obawiam się, że nic już z nimi nie załatwię. Od miesiąca nie mogę się doprosić o rodzinną książeczkę zdrowia, już mi na nich sił brakuje...

reklama
Zapominajka puki firma istnieje to ich przyciskaj bo ci się to należy. Ja jak nie mogłam wyegzekwować różnych rzeczy w firmie to powiedziałam ze pójdę do Pipu i nawet raz poszłam i się wystraszyli i już później nie miałam z nimi problemu .

No własnie ja ze szpitala miałam na 16, w międzyczasie zmieniły się przepisy i mam 18. A moja firma prawdopodobnie zbańczy, więc obawiam się, że nic już z nimi nie załatwię. Od miesiąca nie mogę się doprosić o rodzinną książeczkę zdrowia, już mi na nich sił brakuje...
Należy Ci się i koniec......zadbaj o to.....;-)a Tobie płaci ZUS czy pracodawca?

No dobra przyznam Wam się od pięciu dni jestem na diecie. Dieta nazywa się garściowa. Je się wszystko co 2,5 -3 godziny oprócz: białego pieczywa, słodyczy. Porcje mają być takie jak garść a płynnych potraw tylko kubek. No powiem Wam, że jestem głodna jak cholera :-):-):-)
Ale naprawdę naczytałam się o tej diecie i podobno super efekty.Musze zrzucić parę kilo do maja bo mam chrzest :-)
Także może marzycielko się przyłączysz?

A czy w necie coś więcej można się o tej diecie dowiedzieć??
Jeśli nie to daj więcej szczegółów i może też się dołączę :-)

Obejrzeliśmy horror i teraz się boję buu:-:)-D

Jeśli chodzi o ZUS i te sprawy to nic nie pomogę bo ja nie pracowałam więc się nie znam:zawstydzona/y:

Hej pozdrawiam Was wszystkie serdecznie

Nie mam siły juz dzisiaj na pisanie :zawstydzona/y:. Odezwie sie jutro :-(.

Zycze miłej nocki.

Witam

dzwoneczka dzieki za info, zastanawiamy sie z moim M co dalej bo w USA nie ma przyszlosci

Ewelw wszystkiego najlepszego dla corci, moja Viki tez dzisiaj konczy trzy miechy:tak:

Ale koszmarny wieczor miałysmy wczoraj mega kolka (chyba bo nózki podkulała) jeszcze nigdy tak strasznie nie płakała normalnie juz myslałam ze trzeba z nia do szpitala jechac, nic nie pomagało noszenie i suszarka tylko na pare minut, kapiel wczesniej zrobilismy chociaz zawsze sie w niej relaksuje tez był wrzask ale w koncu jak juz ja po tej kapieli ubrałam i dałam jezc to w połowie butli zasneła chyba ze zmeczenia a teraz juz po jedzonku i na razie usmiech jest.
Tylko sie strasznie martwie bo to juz druga kloka w tym tygodniu a miało byc coraz mniej. Moze jest jakas inna przyczyna, ze ja boli brzuch, juz sama nie wiem.
Wczoraj po po południu zwymiotowała poł butli , tak chlustała z piec razy i potem miała czkawke. Takie cos juz miałam wczesniej i pediatra powiedziała ze wszystko jest super i zeby sie nie przejmowac, ale ta kolka to pewnie przez to bo jej sie w brzusiu wszystko kotłowało nie wiem czy nie powinna cos na rozluznienie dostawac w takich chwilach, ale same wiecie jacy sa lekarze.... no nie wszyscy ale wiekszosc.
Pozostaje mi liczyc ze nie predko sie cos takiego powtórzy:no:

OLA jak mnie zrobily sie zolte wlosy kupowalam taka fioletowa wode nie moge sovie przypomniec jak sie to nazywalo dodawalo sie do wody troszke i plukalo sie wloski i wychodzil platynowy blad...
ja juz wszytkie chyba kolory wlosow mialam... i nie experymentuje juz odkad ufarbowalam wlosy i mial to byc ciepla czekolada a wyszly kruczoczarne i na dodatek mialo sie zmyc po 5 myciach ale jak ta farba zlapala to nie zmyla sie dopuki wlosy nie odrosly nie wyobrazacie sobie jaka meke mialam przez rok :sorry2::sorry2:w zyciu tego nie zapomne:blink:
:-D:-D:-D ja tez i blondynka bylam i mialam czarne chociaz w planach byla czekoladka a teraz mam taki pomiedzy jasnym brazem a ciemnym blondem;-)

a wogule to dzien dobry:)):tak:

reklama
Do góry