reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Cześć Kochane :-)

Z farbami do włosów to ja tez miałam przejścia:-D
raz czarna a raz blondynka i pewnego razu to nawet w łaty byłam ale zaraz mąz pojechał po czarna farbe i zamalowałam łeb:-D

Ej wiecie co ja to kurde głupia jestem bo gruby prosiak ze mnie a jeść mi się chce jakbym miała tasiemca...:wściekła/y:
Raz dieta a raz normalne żarło. Ide kurdę na ten aerobik bo dobiję do 200 kg:sorry2:

Marzycielko, nie przesadzaj nie jest tak źle. Poza tym niedawno urodziłyśmy, wiec ciało tez musi się oswoić z nowa sytuacją.

Moja malutka ma dzisiaj u mnie fory, nawet woze ją po domku wóziem, bo tak mi jej szkoda, ze ją to gardełko boli i co jakiś czas płacze przez sen. Wozimy sie, przytulamy, żeby tylko jej przeszło.
Wogóle tak sobie myśle, ze chlopcy byli od Małego na butli, a chorowali dopiero w przedszkolu, a ona prawie 3 miesiące na cycu i już chora taka malutka:crazy:

Marzycielko, nie przesadzaj nie jest tak źle. Poza tym niedawno urodziłyśmy, wiec ciało tez musi się oswoić z nowa sytuacją.

Moja malutka ma dzisiaj u mnie fory, nawet woze ją po domku wóziem, bo tak mi jej szkoda, ze ją to gardełko boli i co jakiś czas płacze przez sen. Wozimy sie, przytulamy, żeby tylko jej przeszło.
Wogóle tak sobie myśle, ze chlopcy byli od Małego na butli, a chorowali dopiero w przedszkolu, a ona prawie 3 miesiące na cycu i już chora taka malutka:crazy:

E tam grubas jestem i tyle:-(

Przykro kiedy maluszki tak ciepią wiem bo Oli też od tygodnia ma problemy i często ją bujam w wózku:-(

No dobra przyznam Wam się od pięciu dni jestem na diecie. Dieta nazywa się garściowa. Je się wszystko co 2,5 -3 godziny oprócz: białego pieczywa, słodyczy. Porcje mają być takie jak garść a płynnych potraw tylko kubek. No powiem Wam, że jestem głodna jak cholera :-):-):-)
Ale naprawdę naczytałam się o tej diecie i podobno super efekty.Musze zrzucić parę kilo do maja bo mam chrzest :-)
Także może marzycielko się przyłączysz?

witam!!!
co do mojego nieszczęsnego zasiłku macierzyńskiego to wygląda to w ten sposób że zakład pracy płacił mi do tej pory a teraz przysłali mi papiery że w związku z nowelizacją kodeksu pracy od 1,02 będzie mi płacił ZUS i ja muszę pojechać do Zusu z wszystkimi papierami i tam złożyć wniosek, no i tak zrobiłam a w zusie mi powiedzieli że mam czekać 30 dni na odp czy mi przyznają. Wkur.... się bo mój zakład to pismo mi przysłał dopiero teraz no i jestem o cały miesiąc w plecy. A jak to wygląda u was dziewczyny? Też macie takie problemy z macierzyńskim? A i przyznali mi 20 tygodni a nie 18.

witam!!!
co do mojego nieszczęsnego zasiłku macierzyńskiego to wygląda to w ten sposób że zakład pracy płacił mi do tej pory a teraz przysłali mi papiery że w związku z nowelizacją kodeksu pracy od 1,02 będzie mi płacił ZUS i ja muszę pojechać do Zusu z wszystkimi papierami i tam złożyć wniosek, no i tak zrobiłam a w zusie mi powiedzieli że mam czekać 30 dni na odp czy mi przyznają. Wkur.... się bo mój zakład to pismo mi przysłał dopiero teraz no i jestem o cały miesiąc w plecy. A jak to wygląda u was dziewczyny? Też macie takie problemy z macierzyńskim? A i przyznali mi 20 tygodni a nie 18.
I tak masz dobrze kochana...bo ja byłam w plecy 2 miechy....mój szef zapomniał złożyć papierów....a teraz każdej należy się 20 tygodni...;-)

witam!!!

Darina ja czekałam prawie 3 miesiące, aż nasz kochany zus się streści i zdecyduje, czy macierzyński w ogóle mi się należy:angry:. A z tymi 20 tygodniami to nie wiem o co chodzi... Ja mam przyznane 18:-(,a też chciałabym mieć 20:dry:.

reklama
Dziewczyny a dostałyście spłatę z zusu?
Zapominajka mi też w szpitalu wypisali na 18 tygodni ale teraz zakład pracy mi przysłał pismo że przyznaje mi 20. Zorientuj się jak to wygląda u ciebie w firmie.

Do góry