reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Cześć Kochane :-)

Z farbami do włosów to ja tez miałam przejścia:-D
raz czarna a raz blondynka i pewnego razu to nawet w łaty byłam ale zaraz mąz pojechał po czarna farbe i zamalowałam łeb:-D

Ej wiecie co ja to kurde głupia jestem bo gruby prosiak ze mnie a jeść mi się chce jakbym miała tasiemca...:wściekła/y:
Raz dieta a raz normalne żarło. Ide kurdę na ten aerobik bo dobiję do 200 kg:sorry2:

Marzycielko, nie przesadzaj nie jest tak źle. Poza tym niedawno urodziłyśmy, wiec ciało tez musi się oswoić z nowa sytuacją.

Moja malutka ma dzisiaj u mnie fory, nawet woze ją po domku wóziem, bo tak mi jej szkoda, ze ją to gardełko boli i co jakiś czas płacze przez sen. Wozimy sie, przytulamy, żeby tylko jej przeszło.
Wogóle tak sobie myśle, ze chlopcy byli od Małego na butli, a chorowali dopiero w przedszkolu, a ona prawie 3 miesiące na cycu i już chora taka malutka:crazy:

Marzycielko, nie przesadzaj nie jest tak źle. Poza tym niedawno urodziłyśmy, wiec ciało tez musi się oswoić z nowa sytuacją.

Moja malutka ma dzisiaj u mnie fory, nawet woze ją po domku wóziem, bo tak mi jej szkoda, ze ją to gardełko boli i co jakiś czas płacze przez sen. Wozimy sie, przytulamy, żeby tylko jej przeszło.
Wogóle tak sobie myśle, ze chlopcy byli od Małego na butli, a chorowali dopiero w przedszkolu, a ona prawie 3 miesiące na cycu i już chora taka malutka:crazy:

E tam grubas jestem i tyle:-(

Przykro kiedy maluszki tak ciepią wiem bo Oli też od tygodnia ma problemy i często ją bujam w wózku:-(

No dobra przyznam Wam się od pięciu dni jestem na diecie. Dieta nazywa się garściowa. Je się wszystko co 2,5 -3 godziny oprócz: białego pieczywa, słodyczy. Porcje mają być takie jak garść a płynnych potraw tylko kubek. No powiem Wam, że jestem głodna jak cholera :-):-):-)
Ale naprawdę naczytałam się o tej diecie i podobno super efekty.Musze zrzucić parę kilo do maja bo mam chrzest :-)
Także może marzycielko się przyłączysz?

witam!!!
co do mojego nieszczęsnego zasiłku macierzyńskiego to wygląda to w ten sposób że zakład pracy płacił mi do tej pory a teraz przysłali mi papiery że w związku z nowelizacją kodeksu pracy od 1,02 będzie mi płacił ZUS i ja muszę pojechać do Zusu z wszystkimi papierami i tam złożyć wniosek, no i tak zrobiłam a w zusie mi powiedzieli że mam czekać 30 dni na odp czy mi przyznają. Wkur.... się bo mój zakład to pismo mi przysłał dopiero teraz no i jestem o cały miesiąc w plecy. A jak to wygląda u was dziewczyny? Też macie takie problemy z macierzyńskim? A i przyznali mi 20 tygodni a nie 18.

witam!!!
co do mojego nieszczęsnego zasiłku macierzyńskiego to wygląda to w ten sposób że zakład pracy płacił mi do tej pory a teraz przysłali mi papiery że w związku z nowelizacją kodeksu pracy od 1,02 będzie mi płacił ZUS i ja muszę pojechać do Zusu z wszystkimi papierami i tam złożyć wniosek, no i tak zrobiłam a w zusie mi powiedzieli że mam czekać 30 dni na odp czy mi przyznają. Wkur.... się bo mój zakład to pismo mi przysłał dopiero teraz no i jestem o cały miesiąc w plecy. A jak to wygląda u was dziewczyny? Też macie takie problemy z macierzyńskim? A i przyznali mi 20 tygodni a nie 18.
I tak masz dobrze kochana...bo ja byłam w plecy 2 miechy....mój szef zapomniał złożyć papierów....a teraz każdej należy się 20 tygodni...;-)

witam!!!

Darina ja czekałam prawie 3 miesiące, aż nasz kochany zus się streści i zdecyduje, czy macierzyński w ogóle mi się należy:angry:. A z tymi 20 tygodniami to nie wiem o co chodzi... Ja mam przyznane 18:-(,a też chciałabym mieć 20:dry:.

reklama
Dziewczyny a dostałyście spłatę z zusu?
Zapominajka mi też w szpitalu wypisali na 18 tygodni ale teraz zakład pracy mi przysłał pismo że przyznaje mi 20. Zorientuj się jak to wygląda u ciebie w firmie.

Do góry