reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Cześć laseczki :-)

A ja mam dzisiaj taki sobie dzień... Wczoraj padło mi żelazko, więc trzeba kupić nowe. Do tego przyszło rozliczenie za wodę-mam dopłacić 400 zł :szok::szok::szok: Ale to dlatego, że zamieszkaliśmy w mieszkanku, w którym nikt nie mieszkał przez 15 lat :-) Za prąd tez przychodzą dopłaty i to wielkie!!!
buuuuuuu jak sie sypie to wszystko naraz:-:)-:)-( ja mam od 2 miesiecy odkurzacz do zareklamowania ale nigdy nie ma czasu by to zrobic:baffled: maz kupil w grudniu nowy bo stary juz byl detka , wydal 500 zl na zelmera na co ja zareagowalam bardzo kaprysnie ze oci......... na odkurzacz taka kase wydawac a jeszcze okazalo sie ze jest niesprawny gdyz moc da sie obnizyc ale jak sie obnizy to juz sie nie da podwyzszyc:crazy::crazy: dopiero trzeba go wylaczyc zeby nabral srodkowej mocy ech nadal mnie trzesie jak sobie o tym pomysle:crazy::crazy: poprostu guziczek od zwiekszania nie dziala:crazy:

reklama
Okok, już jestem - a wytłumaczę się tym, że na prawdę zrobiłam sobie tzw. "system motywcyjny" i co dzień baaardzo dużo ćwiczę bo mam 20 kg do zrzucenia (ten system to w worldzie co dzień zakreślam każdą czynność (np. 15 min ćw na ciężarkach , 100 brzusków - - to jest w formie tabeli - więc zakrślam jak coś zrobię ....) - taki sam miałam w ciąży i odkreślałam każdy dzień ciąży......)

jeju podziwiam cie naprawde:tak::tak:i zycze sukcesow:):tak::tak:

Ewelw, ja już calkowicie odstawiłam, bo do wczoraj brałam antybiotyk, 2 dni temu ściągnęłam 60 ml, ale to tylko tak zeby cyce były miękkie, od tamtego dnia nie sciągam, za mało juz zeby ja tym karmić, a meczyc sie i stresować, zeby sciągnąć przez cały dzień na jedno czy dwa karmienia, to trochę bez sensu, więc juz sobie odpuściłam, troche mi smutno z tego powodu, ale coz takie jest zycie...
Gdyby chciała pić prosto z cyca to bym powalczyła, ale ona odrzuciła całkowicie i był tylko jeden wielki wrzask, żadne sposoby nie działały.
Podziwiam za ćwiczonka, ja zamiast cwiczyć, to wymyślam, co bym sobie dobrego zjadła, ale niedługo do pracy i skończy sie dogadzanie.

Tygrysku, ty leć z tym odkurzaczem, bo zanim sie spostrzeżesz gwarancja minie i zostaniesz z bublem.

Patrysia, współczuję ciągłych dopłat, ale jak teraz poregulujecie, to juz bedzie na bieżąco i będzie łatwiej.

A u mnie dzisiaj lipny dzień i mam doła, smutno bo cały dzień z malutką w domu, ani na dwór ani nic, tak mi sie dluży, jej rytm dnia też sie rozwala, bo zawsze na spacerku długo spała i jeszcze dosypiała po spacerku, a dzisiaj wszystko rozwalone, ale włożyłam ją do wózka, powoziłam i śpi, ciekawe jak dlugo.
A wczoraj był taki piękny wiosenny dzień, a dziś pada i pochmurno i smutno, dobrze że mąż jutro wraca, wprawdzie na 2 dni, ale zawsze coś, raźbniej mi bedzie.

Ewelw, ja już calkowicie odstawiłam, bo do wczoraj brałam antybiotyk, 2 dni temu ściągnęłam 60 ml, ale to tylko tak zeby cyce były miękkie, od tamtego dnia nie sciągam, za mało juz zeby ja tym karmić, a meczyc sie i stresować, zeby sciągnąć przez cały dzień na jedno czy dwa karmienia, to trochę bez sensu, więc juz sobie odpuściłam, troche mi smutno z tego powodu, ale coz takie jest zycie...
Gdyby chciała pić prosto z cyca to bym powalczyła, ale ona odrzuciła całkowicie i był tylko jeden wielki wrzask, żadne sposoby nie działały.
Podziwiam za ćwiczonka, ja zamiast cwiczyć, to wymyślam, co bym sobie dobrego zjadła, ale niedługo do pracy i skończy sie dogadzanie.

Tygrysku, ty leć z tym odkurzaczem, bo zanim sie spostrzeżesz gwarancja minie i zostaniesz z bublem.

Patrysia, współczuję ciągłych dopłat, ale jak teraz poregulujecie, to juz bedzie na bieżąco i będzie łatwiej.

A u mnie dzisiaj lipny dzień i mam doła, smutno bo cały dzień z malutką w domu, ani na dwór ani nic, tak mi sie dluży, jej rytm dnia też sie rozwala, bo zawsze na spacerku długo spała i jeszcze dosypiała po spacerku, a dzisiaj wszystko rozwalone, ale włożyłam ją do wózka, powoziłam i śpi, ciekawe jak dlugo.
A wczoraj był taki piękny wiosenny dzień, a dziś pada i pochmurno i smutno, dobrze że mąż jutro wraca, wprawdzie na 2 dni, ale zawsze coś, raźbniej mi bedzie.

ten odkurzacz ma jedna zalete jest napisane ze 4 lata gwarancji wiec kiedyz sie trzeba przejsc:zawstydzona/y::zawstydzona/y::baffled::baffled:

Qrczę -czuję się b. nieatrakcyjna... nie spadam za bardzo na wadze - ale tak się wkurzyłam od 3 dni, że ćwiczę b. dużo. w ciągu dnia (tzn ok 2 godz. samyh ćwiczeń + spacer z małą). I mam nadziję że za jakieś 2 tygodnie się pochwalę choć jednym kg (bo wolno idzie ale staram się nie podłamywać i robię co mogę)!!!
Z jedzeniem też się totalnie ograniczam!!!

2 godziny ćwiczeń?? Brawo! Ja staram się robić 100 brzuszków dziennie, ale i tak zdarza się dzień, że sobie odpuszczam :zawstydzona/y:

A ja mam dzisiaj taki sobie dzień... Wczoraj padło mi żelazko, więc trzeba kupić nowe. Do tego przyszło rozliczenie za wodę-mam dopłacić 400 zł :szok::szok::szok: Ale to dlatego, że zamieszkaliśmy w mieszkanku, w którym nikt nie mieszkał przez 15 lat :-) Za prąd tez przychodzą dopłaty i to wielkie!!!

Kurde Patrysia wspolczuje, zadzwon do nich i powiedz zeby Ci rozlozyli na raty, mysle ze nie powino byc problemu.

WITAM WAS LASKI!!!
Nie gniewajcie się, że nie odpisuję, ale jestem prawie co dzień i info. mam na bierząco................ jak w tv:-D
Buziaki dla wszystkich ukończonych 2miesiączków i 3 miesiączków!!!!
Moja malutka ma dziś 3 miechyyyyyy!!!!! Ale superaśnie - mój mąż jest dla niej lepszy niż dla mnie... Z jednej strony to dobrze... a z drugiej????????????????? Łeee..........
Qrczę -czuję się b. nieatrakcyjna... nie spadam za bardzo na wadze - ale tak się wkurzyłam od 3 dni, że ćwiczę b. dużo. w ciągu dnia (tzn ok 2 godz. samyh ćwiczeń + spacer z małą). I mam nadziję że za jakieś 2 tygodnie się pochwalę choć jednym kg (bo wolno idzie ale staram się nie podłamywać i robię co mogę)!!!
Z jedzeniem też się totalnie ograniczam!!!

Laski!! Bardzo chcę z mężulkiem i z malunią jechać do Wawy (niedaleko mieszkamy od wawy) do jaskini solnej - super zdrowie dla małej!!! A może któraś a Was ma ochotkę?? To byśmy się umówiły kiedyś i spotkały w week!!!!
Tu podaję link!! (ale jest dużo ich w wawie więc można iść do innej - ja podaję przykładową... ) Co Wy na to??
www.galos-goclaw.pl

Bliźniaki - ja skończyłam też karmić w tym czasie co Ty, więc też byłam podłamana - więc Twoje posty podtrzymywały mnie na duchu:tak:. A zciągasz jeszcze?? ile zciągasz w ciągu dnia? Bo ja coraz mniej ze 100 ml. dziennie - a czasem jeszcze raz dziennie chwyci cycunie i podje sobie. (A może skończyłaś ewidentnie??) Napisz co i jak.....

No nareszcie Ewelw, liczylam ze w koncu Cie zobacze. Bylas moze na Dieta.pl | wszystko o odchudzaniu, nadwadze, otyłości, kaloriach, przepisach mozesz sie zalogowac wpisujesz wszytsko co zjadlas samo znajduje ile to kalorii i rodzaj aktywnosci fizycznej i ile spalasz. Masz wykresy, mnostwo porad, i roznych diet. Ja sie nadal trzymam ze nalezy przyjmowac mniej kalorii niz jest sie w stanie spalic a tyle samo jesli chce sie utrzymac wage. Nie masz mozliwosci potrenowac wieczorami? Nie masz gdzies fitness klubu w okolicy? Ja nie lubie silowni, ale czasem trzeba ale codziennie jestem w basenie. Jedna sesja aquarobiku moze spalic nawet 400kalorii..i ja gotuje na parze masz taki sprzet? To nie jest drogie a naprawde ogranicza kalorie...Trzymam kciuki i pisz o swoich zmaganiach bedziemy tu miec swoista grupe wsparcia!!! A jak dziala ten pas???

Ja wogóle jestem niewierząca. Rozumiem że mogło Ci chodzić o charaktery sióstr i matki Twojego męża ale nie ładnie się wypowiedziałaś. Mogłaś obrazić kogoś tą wypowiedzią. A jeśli chodzi o TAMTYCH znam paru świadków Jehowy i to są naprawde mili ludzie.

popieram tolerancje religijna

o rany ja mam swoje nieudane farbowanie jeszcze na głowie miał wyjśc ciemny blnd a wyszedł jasny jak cholera i żółty...i czekam zeby poprawić..
ile powinno sie odczekać zeby znowu pofarbowac włoski?cos słyszalam o 2tyg:wściekła/y:

Ja farbowałam kiedyś dzień po dniu i nie jestem łysa;-)

Może ktoś wam się podłączył do prądu...

o rany ja mam swoje nieudane farbowanie jeszcze na głowie miał wyjśc ciemny blnd a wyszedł jasny jak cholera i żółty...i czekam zeby poprawić..
ile powinno sie odczekać zeby znowu pofarbowac włoski?cos słyszalam o 2tyg:wściekła/y:

OLA jak mnie zrobily sie zolte wlosy kupowalam taka fioletowa wode nie moge sovie przypomniec jak sie to nazywalo dodawalo sie do wody troszke i plukalo sie wloski i wychodzil platynowy blad...
ja juz wszytkie chyba kolory wlosow mialam... i nie experymentuje juz odkad ufarbowalam wlosy i mial to byc ciepla czekolada a wyszly kruczoczarne i na dodatek mialo sie zmyc po 5 myciach ale jak ta farba zlapala to nie zmyla sie dopuki wlosy nie odrosly nie wyobrazacie sobie jaka meke mialam przez rok :sorry2::sorry2:w zyciu tego nie zapomne:blink:

reklama
Ola ja jestem brunetka i kiedys chcialam sie zrobic domowym sposobem na blond wyszlam straszny rudzielec i godzine pozniej juz sie farbowalam na ciemno:)

Do góry