reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Czesc a ja dzis bylam z kolezanka na babskich zakupach:-D:-D wyjechalysmy o 11 a do domku wrocilam o 15 20!!!!! normalnie tak mi ten czas szybko uplynal ze nie wiem nawet kiedy:szok::szok::szok: ale kupilam sobie butki na wiosne na obcasie i bluzeczke tunikowa kremowo-brazowa i torebke kolejna (uwielbiam torebki:zawstydzona/y:) oczywiscie zachaczylam o smyka gdyz dla dziecka tez trzeba bylo cosik kupic miedzy innymi ksiazeczki z wierszykami brzechwy i tuwima i juz malemu czytalam i sluchal z szeroko otwartymi oczami gugajac do mnie:-D:-D dostal tez swoj pierwszy serwis obiadowy gryzaka i takiego fajnego motylka co ma grzechpotke i piszczy w brzuszku i skrzydelka jego to gryzaczki i a dolne skrzydelka szeleszcza super:tak:i normalnie wrocilam obladowana zakupami a taka wymeczona jak detka ale szczesliwa:-D:-D:-D

Ewelw i dzwoneczko zycze wam wytrwalosci i sukcesow w diecie zobaczycie na lato bedziecie laski :tak::tak:

reklama
Witam....
Mały teraz śpiocha a ja szukam ćwiczeń na mięśnie brzucha....:crazy:
nie to tak nie może być,jestem po porodzie 11 tyg....a nadal wyglądam jak idz i nie wracaj....Już mój D wczoraj mi podgadał delikatnie że może już czas na jakieś ćwiczonka i że jak nie chce ćwiczyć sama-to chetnie poćwiczy razem ze mną codziennie wieczorem....jak już Alex będzie słodko spał....znalazłam coś takiego...8 min:-) codziennie....dziś wieczorkiem zaczynamy:-D:-D:-D 3 majcie kciuki:blink:
YouTube - 8 minut dziennie na miesnie brzucha

Czesc a ja dzis bylam z kolezanka na babskich zakupach:-D:-D wyjechalysmy o 11 a do domku wrocilam o 15 20!!!!! normalnie tak mi ten czas szybko uplynal ze nie wiem nawet kiedy:szok::szok::szok: ale kupilam sobie butki na wiosne na obcasie i bluzeczke tunikowa kremowo-brazowa i torebke kolejna (uwielbiam torebki:zawstydzona/y:) oczywiscie zachaczylam o smyka gdyz dla dziecka tez trzeba bylo cosik kupic miedzy innymi ksiazeczki z wierszykami brzechwy i tuwima i juz malemu czytalam i sluchal z szeroko otwartymi oczami gugajac do mnie:-D:-D dostal tez swoj pierwszy serwis obiadowy gryzaka i takiego fajnego motylka co ma grzechpotke i piszczy w brzuszku i skrzydelka jego to gryzaczki i a dolne skrzydelka szeleszcza super:tak:i normalnie wrocilam obladowana zakupami a taka wymeczona jak detka ale szczesliwa:-D:-D:-D

Ewelw i dzwoneczko zycze wam wytrwalosci i sukcesow w diecie zobaczycie na lato bedziecie laski :tak::tak:
DAMY RADĘ!!! Zamówiłam książki dla małej, żeby jej czytać...

Kobietki!! mam pytanko... Chciałabym założyć wątek pt. "Rozwój intelektualny lub po prostu rozwój - zabawy itp" Co Wy na to?? Chciałabym zamieścić w tym wątku gry i zabawy z naszymi szkrabami, opisywać jak się ja z nią bawię - i jak ona reaguje - no i chciałabym się dowiedzieć jak te wasze szkrabki się bawią i rozwiją, mam do zaoferowania rymowanki które wyszukałam w necie... Co Wy na to?? Mogę??

No nareszcie Ewelw, liczylam ze w koncu Cie zobacze. Bylas moze na Dieta.pl | wszystko o odchudzaniu, nadwadze, otyłości, kaloriach, przepisach mozesz sie zalogowac wpisujesz wszytsko co zjadlas samo znajduje ile to kalorii i rodzaj aktywnosci fizycznej i ile spalasz. Masz wykresy, mnostwo porad, i roznych diet. Ja sie nadal trzymam ze nalezy przyjmowac mniej kalorii niz jest sie w stanie spalic a tyle samo jesli chce sie utrzymac wage. Nie masz mozliwosci potrenowac wieczorami? Nie masz gdzies fitness klubu w okolicy? Ja nie lubie silowni, ale czasem trzeba ale codziennie jestem w basenie. Jedna sesja aquarobiku moze spalic nawet 400kalorii..i ja gotuje na parze masz taki sprzet? To nie jest drogie a naprawde ogranicza kalorie...Trzymam kciuki i pisz o swoich zmaganiach bedziemy tu miec swoista grupe wsparcia!!! A jak dziala ten pas???

No, jak to Dzwoneczka, a o mnie to już nie pamiętacie? :-p Też muszę w końcu stracić ten mój brzuch, bo w końcu się załamię.
Już mi się wydawało że jest lepiej, ale wczoraj byłam z małym na spacerze, poszłam po gazetki, a tam znajomy pan z kiosku spojrzał na mnie i powiedział, że jakoś szybko znowu w ciążę zaszłam :szok::no::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Kobietki!! mam pytanko... Chciałabym założyć wątek pt. "Rozwój intelektualny lub po prostu rozwój - zabawy itp" Co Wy na to?? Chciałabym zamieścić w tym wątku gry i zabawy z naszymi szkrabami, opisywać jak się ja z nią bawię - i jak ona reaguje - no i chciałabym się dowiedzieć jak te wasze szkrabki się bawią i rozwiją, mam do zaoferowania rymowanki które wyszukałam w necie... Co Wy na to?? Mogę??

Jak dla mnie, to pomysł jest bardzo dobry :tak:

Ewelw - tematyka jak najbardziej zawsze na czasie, pomysł super. Ale nie wiem, czy osobny wątek, czy po prostu na opiece, bo przecież niebawem skończymy o kupkach, kolkach i karmieniu, bo dzieciaki rosną, więc i wątek może być szerszy i dotyczyć nie tylko pielęgnacji, ale i rozwoju dziecka.

Usycham z tęsknoty za Jasieczkiem, który kibluje zakatarzony u babci. Jutro chyba nareszcie wróci do domku, strasznie mi już brakuje ruchu, który zawsze jest wokół niego.

tygrysku - zazdroszczę takiego zakupowego szaleństwa. Czuję,że i mi by sie przydało, ale póki mała tylko na cycusiu to szanse są na to marne.

Witajcie laseczki :-)
co do macierzyńskiego to wszystkim nam należy się 20 tygodni i tu nie ma dyskusji!!! tak mówi kodeks pracy!!!
a mi ZUS źle wyliczył zasiłek macierzyński:baffled: dostaję za mało kasy:baffled: złożyłam już do nich pismo w tej sprawie i zobaczymy co z tego wyniknie...

sobota minęła mi na robieniu ruskich pierogów, pychota :tak: uwielbiam pierogi tylko strasznie duzo przy tym roboty:sorry2:
miłej nocki ;-)

Witam sie niedzielnie.
Na początku wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet

Ostatnio żadko tu zaglądam bo jakos czas mi sie kurczy:dry:ale staram się Was chociaż podczytywac żeby byc na bieżąco i nie siedziec potem nad 10 stronami .
Dziewczyny odchudzające się trzymam za Was kciuki. Ja też muszę zrzucic bo wstyd się przyznac ale waga znowu zaczęła rosnąc:zawstydzona/y:Ale na dzień kobiet oprócz kwiatków dostałam od męża pas wibrujący a ze względu na małą mam zakaz nabiału i słodyczy więc może coś się ruszy.

Ostatnio mamy z mężem fajną tradycję. W soboty on zostaje z dziewczynami a ja zabieram swojego brata i wyrywam się z domu na zakupy czasem na jakieś żarełko. Dzięki temu wracam szczęśliwa i naładowana pozytywną energią a tatus może się wykazac przy dziewczynach.

Dzisiaj wybieram się na obiedek do mamusi więc pewnie już tu nie zajrzę więc życzę Wam wszystkim miłego swiętowania naszego dnia;-)

acha no i ja od piątku tez na diecie -1000 kcl - chyba z głodu to takie doły miałam ale juz sie unormowało chyba, bo dzis humor jak na razie dopisuje i wyspana jestem:-):-):-)

reklama
Ewelw - tematyka jak najbardziej zawsze na czasie, pomysł super. Ale nie wiem, czy osobny wątek, czy po prostu na opiece, bo przecież niebawem skończymy o kupkach, kolkach i karmieniu, bo dzieciaki rosną, więc i wątek może być szerszy i dotyczyć nie tylko pielęgnacji, ale i rozwoju dziecka.

Usycham z tęsknoty za Jasieczkiem, który kibluje zakatarzony u babci. Jutro chyba nareszcie wróci do domku, strasznie mi już brakuje ruchu, który zawsze jest wokół niego.

tygrysku - zazdroszczę takiego zakupowego szaleństwa. Czuję,że i mi by sie przydało, ale póki mała tylko na cycusiu to szanse są na to marne.

nio i juz niedlugo naszym glownym tematem staną sie nowe przysmaki dla bobasow:-D:-D bedziemy się wymkienialy zupkai przepisami na obiadki i deserki przecierowe:-D:-D

Dzien dobry wszystkim kobietkom w dniu naszego swieta:-D:-D:-D:-D

Do góry