reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dziewczyny czy ktoras z Was stosuje badz ma zamiar stosowac jako metode antykoncepcyjna wkladke wewnatrzmaciczna? Bo ja dzisiaj w koncu wybralam sie do gina i rozmawialam z nim na temat antykoncepcji. No i moj lekarz twierdzi, ze to jest najlepsza wedlug niego metoda. Ja oczywiscie od razu jak tylko wrocilam zaczelam szukac po necie informacji na ten temat. No i naczytalam sie roznych opinii i teraz juz sama nie wiem:confused: Wyczytalam, ze nie powinny stosowac tej metody kobiety, ktore planuja jeszcze dzieci, a moj lekarz nic nie mowil mi na ten temat. A ja chcialabym za jakis czas miec jeszcze dzidziusia. No i koszt - w necie napisane, ze ok 200zl, a lekarz powiedzial, ze 900zl. Chcialabym pewna i bezpieczna metode, po tabletkach mialam zerowe libido, a na prezerwatywach wpadlismy z malym:baffled:

reklama
Agaciu moj Filipek tez 6-7 rano jest juz wyspany. Ale przesypia zwykle cale noce, wiec i tak nie moge miec pretensji.A ja uwielbiam spac i ta godzina to dla mnie prawie srodek nocy:tak: I niestety przez najblizsze kilka lat to sie raczej nie zmieni, bo zwykle male dzieci budza sie w tych godzinach. A w dzien podobnie jak u Ciebie, czesto, ale krotko, maks godzinka. Rzadko mu sie zdarza, zeby spal ciagiem kilka godzin.

asiulka - jeśli mówisz o spirali to ja bym nie zaryzykowała, w mojej rodzinie były przypadki wrośnięcia, ja sobie zapodałąm implant antykoncepcyjny na 3 lata, to taka silikonowa rurka wielkości wsuwki wstrzykiwana pod skórę na ręku.

Agacia a jak sobie załatwiłaś taką paczuszkę z próbkami. Z jakiej to firmy?

Cyprysiowa dziękuję
Darina no własnie nic nie zrobiłam sami mi przysłali z Bebiko, ale mysle ze to dlatego bo dostałam w szpitalu taka walizeczkę bebiko z próbkami i miałam do wypełnienia ankietkę z danymi, którą zostawiłam w szpitalu.

Dziewczynki mam ogromną prośbę.

Czas na 1%. Siostrzenica mojego męża jest chora na porażenie mózgowe i wymaga stałej rehabilitacji. Jak będziecie rozliczać w tym roku PIT to wpiszcie 1% dla Fundacji Polsat KRS 0000135921 z dopiskiem "Agnieszka Banach".
Bardzo dziękuje tym które zechcą nam pomóc. Jeżeli możecie przekażcie tę wiadomość znajomym. Fundacja Polsat zapewniła nas ze wszystkie pieniądze które wpłyną na Agnieszkę będą jej przekazane.

Karolina
Zrobi się ;-)

Sms od Pyti (pisałam jak Hania sie ma i czy dzis wychodzą)

A wiec " Niestety nie, Hania miala ciezką noc,wiec jeszcze zlecili badania krwi i moczu i zobaczymy do jutra ".

Biedna Hania. Mam nadzieje, że wrócą z Pytią szybko do domu.

Darina no własnie nic nie zrobiłam sami mi przysłali z Bebiko, ale mysle ze to dlatego bo dostałam w szpitalu taka walizeczkę bebiko z próbkami i miałam do wypełnienia ankietkę z danymi, którą zostawiłam w szpitalu.

we wloskich szpitalach tez cos takiego jest... jak wypelnisz ankiete to dostajesz darmowe probki pieluch i kosmetykow dla dziecka i gazety pozniej ci to tez do domku przychodzi co jakis czas mnie jeszcze nie przyszlo:crazy:

Ja rodzilam W ICZMP i na wychodne ze szpitala dostalam z 4 duze walizki z probkami gazetami ksiazeczkami, byly butelki do karmienia tez i nawet maszynki i zel do golenoa gilete dla tatusia:-D:-D:-D

Darina mojej kumpeli, która rodziła na Lutyckiej też przysyłają coś raz na jakiś czas, więc pewnie trzeba swoje odczekać :-)

reklama
Co do tego karmienia to chciałam ja przekonac ze warto podawac obie piersi na jedno karmienie, bo dawała jedna, zeby w drugiej sie mleczko uzbierało, a to nie jest dobry pomysl, bo wtedy laktacja sie zmniejsza, to fajna kobitka z poczuciem humoru i na pewno nie wpadnie w poczucie winy po przeczytaniu tego artykułu ,
poznałysmy sie na porodówce :-):-D

Biedna Pytia tyle czasu na polówce w szpitalu- koszmar:no:

Z podatkiem lipa bo u mnie zabraknie go nawet na cały zwrot

a paczuszki zadnej niestety w szpitalu nie dostałam...

Do góry