reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Sms od Pyti (pisałam jak Hania sie ma i czy dzis wychodzą)

A wiec " Niestety nie, Hania miala ciezką noc,wiec jeszcze zlecili badania krwi i moczu i zobaczymy do jutra ".

Kurcze no oby szybko Niunia wyzdrowiała. Trzymajcie się dziewczyny!!

A my dzisiaj mamy ciężki dzień ponieważ Oli pierwszy raz miała gorączkę:szok: Wpadłam w panikę ale podałam czopek i już schodzi. Nie wiem od czego ją ma ale domyślam się , że to ząbki.

Masakra muszę zacząć się hamować bo jak coć jej się dzieje to jestem blada jak ściana:baffled:

reklama
Pierwsze szkody pobytu Liwii w domu ! :wściekła/y: Liwia mi popisała u teściów skóre długopisem ! Cyprysiowa Ty chyba kiedys coś o tym pisałaś ! czym to usunąć ???
Trzymam kciuki, zeby zeszło, a jak nie zejdzie to za kilka lat wszyscy będziecie sie z tego śmiali.

Własnie odebrałam paczkę. Przyszedł pamietnik małego dziecka "Moje pierwsze pięć la" który zamówiłam na allegro. Jest sliczny, jeszcze ładniejszy niz na zdjęciach.
Dostałam dzisiaj pocztą poradnik zywieniowy dziecka, była tam zupka w słoiczku po 4 miesiącu zycia, kaszka (saszetka), herbatka ( mała saszetka), mleczko ( saszetka). I taka fajna ksiązeczka co się podaje dziecku do jedzenia i od którego miesiaca. Fajne to :sorry2:.
Ja też dzisiaj dostałam pamietniczki, tyle ze ja zamówiłam te do 2 roku życia, wzięłąm 2 szt bo nie mogłam sie zdecydować, która okładka ładniejsza, chłopcy juz wybrali i drugi oddam koleżance w prezencie.
Nawet stópki udało mi sie dzisiaj odbic, za to z rączkami mam problem, bo jak umoczyłam jej w farbce, to potem nie chciała rozprostować paluszków, tylko robiła piąstkę.

Co do tego karmienia to chciałam ja przekonac ze warto podawac obie piersi na jedno karmienie, bo dawała jedna, zeby w drugiej sie mleczko uzbierało, a to nie jest dobry pomysl, bo wtedy laktacja sie zmniejsza, to fajna kobitka z poczuciem humoru i na pewno nie wpadnie w poczucie winy po przeczytaniu tego artykułu ,
poznałysmy sie na porodówce :-):-D

Biedna Pytia tyle czasu na polówce w szpitalu- koszmar:no:

Z podatkiem lipa bo u mnie zabraknie go nawet na cały zwrot

a paczuszki zadnej niestety w szpitalu nie dostałam...
No to mam nadzieje ze koleżance pomoże. U mnie z podatkiem to samo, nawet połowy zwrotu nie odzyskam. A paczuszki w szpitalu dostałam, nawet 3 szt.:-)

A my dzisiaj mamy ciężki dzień ponieważ Oli pierwszy raz miała gorączkę:szok: Wpadłam w panikę ale podałam czopek i już schodzi. Nie wiem od czego ją ma ale domyślam się , że to ząbki.

Masakra muszę zacząć się hamować bo jak coć jej się dzieje to jestem blada jak ściana:baffled:
Trzymam kciuki, żeby nic sie nie rozwinęło z tej gorączki i zeby Maluszka nie cierpiała.

Właśnie zobaczyłam, że moje Dziecię kończy dzisiaj trzy miesiące. Nawet nie wiem, kiedy to zleciało....
Wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia pierwszego kwartału, buziaczek

cześć dziewczynki!!!
wszystkiego naj naj naj dla wszystkich solenizantów bo ostatnio zaległości mam
nasz starszy syn znowu został w domu bo ma taki kaszel że aż dudni i mały też troch zakatarzony
u nas dziś bardzo brzydko za oknem i chyba będziemy siedzieć w domku

Witam w pochmórny wtorek:-)
Co do wczorajszych postów;-), Tomcio ssie z jednego cyca przy każdym karmieniu, jak próbuję mu zmienić to pluje na drugo, łobuzisko:-D:-D. W szpitalu po porodzie nie dostaliśmy żadnych paczuszek:no::no:,
No mały włączył licznik czasu , więc spadam
Milłego wtorku życzę

Dzien doberek.

Cypi w przedszkolu ok, nie placze, jest grzeczny tylko wstaje od stolu podczas posilku :-) Wstaje, idzie sie pobawic i wraca... w domu tez nie moglam tego oduczyc.
Wczoraj rano mial katarek, chyba po wycieczce nad morzem bo wialo i piz..lo straszne a dzis kurcze troche pokasływał i ten katar juz na maxa, dalam mu rano oprocz kropli do nosa syropy (jakis tam na kaszel, calcium i ibumu troche) i poszedł. Zobaczymy jak bedzie wieczorem bo jesli jescze gorzej to go zostawie w domu.

Jeszcze martwi mnie ostatnio jego brzuszek. Tzn. Jakies 2 tyg temu chyba pisalam ze maly mi zwymiotowal bez powodu. Jak jechalismy do trojmiasta to chwile przed tym jak wysiadalismy maly zakrztusil sie sokem i zwymiotowal, oczywiscie wszystko brudne!! Wracajac do domu na samym wyjezdzie z autostrady zwymiotowal!! Ale tu juz szybciej mowil ze mu niedobrze i dalam mu pudeleczko wiec nic nie pobrudził. No i dzis rano znowu mowil ze mu niedobrze ale nie wymiotował, dalam mu troszke kropli zoladkowych ktore w wiekszosci wypluł. Teraz niewiem czy mam to wiazac ze soba? Czy poprostu uwazac ze 2 tyg temu sie czyms zatruł, jak jechalismy to wina choroby lokomocyjnej a dzis poprostu niedobrze z powodu przeziebienia?

Jeszce do tego wszystkiego mam kryzys malzenski :-(

Własnie odebrałam paczkę. Przyszedł pamietnik małego dziecka "Moje pierwsze pięć la" który zamówiłam na allegro. Jest sliczny, jeszcze ładniejszy niz na zdjęciach.
Dostałam dzisiaj pocztą poradnik zywieniowy dziecka, była tam zupka w słoiczku po 4 miesiącu zycia, kaszka (saszetka), herbatka ( mała saszetka), mleczko ( saszetka). I taka fajna ksiązeczka co się podaje dziecku do jedzenia i od którego miesiaca. Fajne to :sorry2:.

Agacia ja tez kupiłąm ten album jest cudny...powoli biore się za jego wypełnianie!!!

A skąd dostałaś ten poradnik???ja też taki chcę:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Agacia ja tez kupiłąm ten album jest cudny...powoli biore się za jego wypełnianie!!!

A skąd dostałaś ten poradnik???ja też taki chcę:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Aaaaaa juz doczytałam!!!!:-:)-:)-(

A tak w ogóle dzień dobry...wczoraj bylismy u kardiologa...zmiany w serduszku cofaja się w szybkim tempie:tak::tak::tak::tak:Nasza Julcia powoli wraca do pełni zdrówka....a dzisiaj wizyta u pediatry:-D:-D:-Dzobaczymy ile waży nasz klocuszek!!!!

Pozdrawiam i zyczę miłego dnia:-)

Do góry