reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamusie 2008

dziewczyny tu jest link do osrodka w Łowiczu, nie patrzcie na cennik, wlasciciel ustalil wtedy z nami inne ceny. bylo cos miedzy 35-40za os. plus wyzywienie (nie konieczne) .Sala konferencyjna do dyspozycji. Mysle zeby zadzwonic do tego pana powiedziec ze chodzi nam o zjazd z maluszkami jaki juz kiedys organizowal i poprosic o oferte na maila.Pamietam ze za maluszkow nie placilismy.
to jest link do tego hotelu Ośrodek Szkoleniowo - Konferencyjny "Zacisze" w Łowiczu

ps. moge sie skontaktowac z nimi jesli chcecie.

reklama
witam mamuski

ja mysle ze anoli miala co innego na mysli niz mlody wiek brata, chodzilo jej chyba o to ze chec posiadania dziecka nie powinna sie rodzic z zazdrosci niezaleznie od wieku,

kochane nie chciałam nikogo urazić i na nikogo nie będę krzyczec ale pozwolcie ze skomentuje wasze posty:-)

kurcze zaraz pewnie na mnie nakrzyczysz ale ja bym nie byla az tak ostra jesli chodzi a ta sytuacje. Mówisz że są niedojrzali bo młodzi i bez ślubu kurcze teraz co drugie dziecko jest poczęte w związku pozamałżenskim ja sama nie miałam ślubu ze swoim obecnym mężem kiedy dowiedzielismy sie ze jestem w ciazy, fakt mieszkalismy ze sobą juz 4 lata ale ja poprostu nigdy nie mialam parcia na białą suknie orkiestre i zabawe do bialego rana gotowa na dziecko tez nie bylam mimo tego że mam 27 lat poprostu dobrze mi bylo tak jak żylam i myslam tylko o pracy ale się strasznie zmienilam od momentu gdy pojawil sie Fifi i wiem że bardzo duzo dziewczyn jak i mezczyzn przechodzi taka przemiane na lepsze:tak:co do tego ze on nie szanuje jej coz nie wszyscy sie musza kleic do siebie przez 24 godziny poprostu moze maja oboje wybuchowe charaktery i nic na to nie poradza pewnie potem zaluja wypowiedzianych slow ale pod wplywem emocji czasami trudno sie pochamowac i juz . kurcze mam kolezanke ktora zaszla w ciaze w wieku 28 lat z 22 latkiem ktorego znala miesiac i tez kazdy wieszal na niej psy jak mogla tak uczynic i spekulowano czy to aby jego dziecko skoro taka puszczalska a skonczylo sie tak ze wzieli slub urodzila dziecko i zupelnie odmieniona osoba jak jej przedtem nie trawilam to po tej przemianie bardzo ja polubilam jest szczesliwa w malzenstwie sa juz kilka lat po slubie i az milo na nich popatrzec poprostu szczesliwa rodzinka i to ze on mlody nie ma tutaj znaczenia. wiec wierze ze i twojemu bratu i jego dziewczynie sie poszczesci i trzeba nie byc na nich ofukanym tyliko trzymac kciuki za to aby im sie udalo:tak: a to ze pozazdroscili ci dzidziusia to nie z chorej zazdrosci tylko może faktycznie bardzo marza a nim poprosu niektorzy odczuwaja bardzo silny instynkt macierzynski:sorry2: BŁAGAM NIE KRZYCZ NA MNIE ZA MOJA OPINIE:sorry2::sorry2::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

tygrysku napisałam ze brak slubu nikogo dzis nie szokuje i o to mi głównie nie chodzi, przeciez wiem ze teraz to cos normalnego i nie mam nic przeciw. Jesli chodzi o ich charaktery to nie są oni wybuchowi tylko nie umieja ze sobą normalnie rozmawiac. Nie muwszą sie przeciez tulic na okrągło, ale mogliby się tak nie wyzywac i klnąc na siebie do tego bez skrepowania robią to przy innych. On traktuje ją jak szm...e i przykro mi bo to mój brat. Nie sądze tez ze marzą o dziecku bo jeszcze pół roku temu gdy podejrzewała ze wpadli zwierzyła sie naszej kolezance ze tak bardzo by nie chciała:baffled:

tygrysku - my tu zawsze pokojowo nastawieni, na pewno nikt na ciebie nie nakrzyczy :-)
Ja myślę, że to bardzo indywidualna sprawa i niekoniecznie, jak piszesz zależna od wieku. Czasem bywa tak, że młodzi faktycznie są niedojrzali i to się potem odbija na dziecku, ale czasem odnajdują się świetnie w nowych rolach, mimo że ich nie planowali. Jeśli, jak piszesz anoli, powodem zajścia w ciążę była zazdrość o dzidziusia, to faktycznie głupiutkie to bardzo. No, ale teraz będzie musiała dziewczyna dojrzeć i pozazdrościć nie tylko uśmiechów maluszka, ale i nieprzespanych nocek i innych "atrakcji" macierzyństwa. Ale co do ich związku, to ja też uważam, że wybuchowość wybuchowością, ale jak już teraz tak sie wyzywają to niezbyt dobrze to wróży na przyszłość...

Pytia zgadzam się z Tobą i nie wyobrazam sobie jak bedzie sie chowało dziecko w takim domu gdzie nie ma ciepła i miłosci. Gdzies czytałam ze dzieci obserwuja rodziców i to bardzo wazne bysmy okazywali czułosc nie tylko dziecku ale sobie wzajemnie:tak:

tygrysku widze ze jestesmy w podobnej sytuacji ja wogole nie moglam zniesc mysli o slubie tej calej bufonadzie,calego tego zamieszania nerwow przed slubem, nigdy nie chcialam miec wielkiego chucznego slubu no i nie bylo pobralismy sie w Tunezji tylko slub cywilny my i swiadkowie, moi rodzice mnie znaja i widzieli ze zawsze taki slub mi sie marzyl.
Tez z moim obecnym mezem mieszkalismy ze soba od dluzszego czasu planowalismy slub na sierpien a w maju sie zorientowalam ze jestem w ciazy... oj uwierzcie mi nie bylam na to gotowa nie tak to sobie wyobrazalam chcialam najpierw wziasc slub a pozniej powolutku myslec o malenstwie wiec ta wiadomosc spadla na mnie jak grom z jasnego nieba... moj M oczywiscie caly heppy a ja balam sie ze sobie nie poradze z dala od rodzinki ale coz powiedzialam babo dasz sobie rade nie masz innego wyjscia... mam bardzo duze oparcie w moim mezu zawsze na niego moge liczyc i jakos dalismy rade. poczatki sa zawsze trudne ale pozniej to juz z gorki... mam najwspanialszego syneczka pod sloncem i dziekuje bogu ze mi go dal to wielki prezent bo wiem jak niektore pary bardzo chca miec dzieci a nie moga...

anoli ale dziecko z zazdrosci to chyba nie jest dobry pomysl mam nadzieje ze twojemu bratu jakos sie ulozy i szybko wydorosleje. Ja mam szwagierke ktora jak sie dowiedziala ze jestem w ciazy i pierwsze dziecko jakie bedziemy mieli to chlopczyk to z zazdrosci chciala ziemie gryzc bo im pierwsze dziecko udalo sie zrobic dziewczynke wogole mnie nie odwiedza od porodu byla tylko raz podla zmija... zero wdziecznosci i pomocy z jej strony a ja siedzialam z nia 3 noce w szpitalu jak urodzila swoja coreczke i 2 raz w piatym miesiacu ciazy siedzialam z nia jak urodzila swojego synka tez trzy noce... pomagalam na poczatku jej przebierac malenstwo i wogole a ja ze szwami musialam sobie sama ze wszytkim radzic...myslalam ze chciarz zapytac czy cos pomoc ale zero wdziecznosci dobrze ze moj maz wzial tydzien wolnego bo by bylo krucho... zazdrosc to zla rzecz i do niczego nie prowadzi...
ale sie rozpisalam :-D:-D:-D:-D

landryneczko ty chyba zrozumiesz mnie najbardziej. Jak ja zaszłam w ciąze to ona prawie wogóle sie do mnie nie odezwała. Jakby mnie nie widziała, ani razu nie spytała czy wszystko wporządku. Przyjaciółka nawet mówiła mi juz wtedy ze to moze zazdrosc ale ja zapewniałam ją ze nie mozliwe bo oni nie chcą miec jeszcze dzieci. Do tego nie byli u Hani jeszcze odkąd się urodziła. Nawet nie spytali czy mi pomóc jak mój m tydzien po porodzie musiał leciec do pl i zostałam sama:-(
Myslałam ze nasze relacje są wporządku. Pomogłam im obojgu. Przywiozlam ich do siebie znalazłam prace. Nie znają jezyka więc ciągle im w czyms pomagam. Nawet do dentysty z nimi chodze. Czuje się teraz wykorzystana:-( Do tego są pewni ze zrobili chłopca zeby moj tato został prawdziwym dziadkiem. Jakby płec była najwazniejsza:crazy:

Teraz to aż mi się głupio zrobiło........:-(
W kwietniu tego roku kończę 22 lata zaszłam w ciążę mając 20 lat i urodziłam mając 21. W wieku 20 lat zaręczyłam się i planowałam ślub oraz dziecko ale nie wiedziałam , że Nam się udało dosłownie pare miesięcy po zaręczynach.
Wzieliśmy ślub cywilny w 4 miesiąciu ciąży i tak czekaliśmy na Naszego Wymarzonego Dzieciaczka.
Szkołę mam skończoną średnią i przerwane studia ponieważ od października idę na swój wymarzozny kierunek Zootechnikę.
Instynkt macierzyński mam bardzo silny od 18 roku życia a znajomi mówią, że zachowuję się i wyglądam jakbym miała o 4 lata więcej niż te moja 22 lata.
Ja sama czuję się bardzo dojrzała do roli mamusi i żony.

Kolejna sprawa ja mam bardzo wybuchowy charakter i jak sie kłócimy to często bluzgi lecą w stronę mojego M a on też czasami mi oddaje ale potem się przepraszamy i nadal kochamy ponieważ w nerwach nie mówimy tak jak naprawdę uważamy.
Dziewczyny z BB znają mnie już troszkę i chyba mogą potwierdzic , że kocham Oli i mojego M chociaż jestem młoda i niewykształcona.......

Ja dzieci zawsze każdej kobiecei zazdrościłam tak chciałam mieć swoje i teraz mam swoje Słoneczko.

Życzę aby im się udało i tyle..... a Tyanoli troszkę przesadzasz.....

p.s
tygrysku popieram twoje słowa :tak:

marzycielko wiem ze kochasz i swojego m i córeczke, ale jak piszesz potraficie sie przeprosic. Oni nigdy tego nie robią.Chyba nie potrafią. Mieszkałam z nimi to wiem. Kasiu i przy niej to jestes mega wykształcona. Ona skonczyła tylko gimnazjum z rocznym spóżnieniem. Szczerze mówiąc myslałam ze bedzie chciała isc jeszcze do szkoły. Wiem ze jestes młoda i braliscie slub juz gdy spodziewałas się Oli i nie chciałam Cię urazic, bo wiek czy brak slubu nie są wazne. Moze nie powinnam tego pisac bo wstrząsnęło mną tylko to ze taka chora zazdrosc nimi kieruje:crazy:

Anoli nie denerwuj sie tak, oni sobie na pewno poradzą :tak:. Ja tez nie mam ślubu z moim K. Ale na moje usprawiedliwienie napisze ze slub zaplanowalismy w luty 2008 i wszystko zorganizowalismy na październik 2009 (wczesiniej nie było sali) a o ciązy się dowiedziałam w kwietniu 2008. Ciąza niepalanowana z mojej strony, ale ze strony K jak najbardziej :tak:. Ja byłam przerazona i niegotowa ale moj K skakał z radości pod samo niebo. Zawsze chciałam miec dziecki ale dopiero po slubie, a jestesmy razem juz 8 lat.

Agacia jestes usprawiedliwiona:-D:-D:-D

Przepraszam jesli kogos uraziłam. Nie pisałam ogólnie o dziewczynach ktore młode bez ślubu mają dzieci tylko o tym konkretnym przypadku który znam. Wkurzyli mnie, bo to ze jakies materialne rzeczy chcieli miec zawsze lepsze od nas to nawet się z tego smiałam , ale teraz nie jest mi do śmiechu. Mimo wszystko jednak trzymam kciuki zeby udał im sie stworzyc ciepłą rodzine:tak::tak:

anoli ok nie gniewam się ;-)
A z nimi zobaczymy jak to będzie oby dziecko nie cierpiało .

Moja Oliwia kończy dzisiaj 3 miesiące:-):-):-)

Przepraszam jesli kogos uraziłam. Nie pisałam ogólnie o dziewczynach ktore młode bez ślubu mają dzieci tylko o tym konkretnym przypadku który znam. Wkurzyli mnie, bo to ze jakies materialne rzeczy chcieli miec zawsze lepsze od nas to nawet się z tego smiałam , ale teraz nie jest mi do śmiechu. Mimo wszystko jednak trzymam kciuki zeby udał im sie stworzyc ciepłą rodzine:tak::tak:

Anoli ,w tej sytuacji pozostaje Ci tylko trzymac kciuki, aby im się udało.
Problemem nie jest tu na pewno ani wiek, ani brak slubu, ale ich wzajemne relacje, piszesz, że on traktuje ją jak sz...e i to na pewno na podstawie wielu sytuacji, które widziałaś a nie sposób opisać w kilku słowach, oby dojrzeli do rodzicielstwa i zaczęli się na wzajem wspierać i szanować.

anoli ok nie gniewam się ;-)
A z nimi zobaczymy jak to będzie oby dziecko nie cierpiało .

Moja Oliwia kończy dzisiaj 3 miesiące:-):-):-)

STO LAT STO LAT!!!!!!!
ROŚNIJ ZDROWO!!!!!

torcikfa7.gif
torcikfa7.gif
torcikfa7.gif
torcikfa7.gif
torcikfa7.gif
torcikfa7.gif

reklama
dziewczyny tu jest link do osrodka w Łowiczu, nie patrzcie na cennik, wlasciciel ustalil wtedy z nami inne ceny. bylo cos miedzy 35-40za os. plus wyzywienie (nie konieczne) .Sala konferencyjna do dyspozycji. Mysle zeby zadzwonic do tego pana powiedziec ze chodzi nam o zjazd z maluszkami jaki juz kiedys organizowal i poprosic o oferte na maila.Pamietam ze za maluszkow nie placilismy.
to jest link do tego hotelu Ośrodek Szkoleniowo - Konferencyjny "Zacisze" w Łowiczu

ps. moge sie skontaktowac z nimi jesli chcecie.

Cyprysiowa pisz...nasza obecność uzależniona będzie od ceny:-:)-:)-(

A co wkońcu z naszymi mężczyznami??Kto bierze???

Do góry