reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Witajcie mamusie

Patrysia, gratuluję wagi:-)
A ja dzisiaj w trochę gorszym nastroju. Byliśmy w Poradnii Wczesnej Interwencji w sprawie dźwigania główki - szczegóły na wątku o opiece. Zaraz lecę na zakupy, bo w niedzielę te chrzciny. W dodatku niespecjalnie dobrze się ostatnio czuję, jakaś taka dziwnie słaba jestem i ciągle boli mnie głowa. Zrobiłam sobie morfologię i jest ok, więc nie wiem, z czego to :baffled: A tu tyle roboty... A mąż w pracy, a jutro ma studia. Dobrze, że jest moja mama, bo bym chyba ześwirowała...
Nie martw sie na zapas, bedzie ok. No a z chrzcinami to współczuję tej roboty.
My mamy za 2 tygodnie, ale rozplanowałyśmy z moja mamą robotke i dla mnie prawie nic nie zostało, wiec jakos dam rade, a impra na 26 osób bedzie, wiec roboty nie brakuje.:-)

Dzien Dobry Wszystkim:))

Ja tylko na chwilke, mojemu dzidziowi chyba wrastaja paznokietki u stop!!!:hmm:
Ma tak gleboko osadzone te paznokietki, ze nie wiem co to bedzie:-( Pojdziemy do lekarza w poniedzialek...

Blizniaki a widzisz pisalam, nie rycz i powiedz jak to poszukamy razem...bo to przez siec tak?? Co dwie glowy to nie jedna a pewnie jeszcze kilka mam by sie znalazlo...:)
Kurcze ja mojej jeszcze wcale nie obcinałam u stóp, bo wydaje mi się ze cały czas malutkie i nie rosną, za to u rąk rosną bardzo szybko.
Dzięki kochana za dobre chęci,a le ja mam wykupiony taki specjalny program do szukania ładunków, a tak w sieci to chyba się nie da, chyba zeby znaleźć bezpośrednio firmy które mają do przewiezienia towar z Anglii lub Belfii do polski, ale na to marne szanse, wiec szukam na giełdzie ładunków.
Buziak za dobre chęci;-)

Witam mamuski
Musze sie pochwalic moja mala dzisiaj konczy dwa miesiace i wazy juz 6400:tak::-D,
Renia gratuluję, niezłego masz pulpecika w domku:-)

:zawstydzona/y:, no to przykro mi Blizniaki,ze nie moglam pomoc. Ale nastepnym razem bedzie lepiej:))

Ja mojemu tez jeszcze u stop nie obcinalam, bo kurcze nawet nie ma jak, ale martwie sie bo u takich maluchow to sie usuwa?? pod narkoza:szok: co gorsza ja tu nie widze innej opcji jak opuszki scinac bles...ale mam nadzieje, ze niedoksztalcona jestem i jednak sa inne opcje:-(...moje biedne dziecko...

Dziewczyny a ja zrobiłam gorszą rzecz:crazy:. Obcięłam Hani za krotko paznokietek u rączki na duzym palcu i zrobiła jej sie ropka:-( Nie wiem co z tym zrobic jest zaczerwienione chciałam przemyc gazikiem leko ale darła sie w niebo głosy:-(. Taka jestem na siebie zła:wściekła/y: i nie moge przestac o tym mysłec. Jak myslicie nie ruszac tego i zejdzie czy czyms przemywac? Narazie daje jej ta raczke do ssaniajak jest głodna i jeszcze tak bardzo nie płacze za jedzonkiem. Pomyslałam ze slina moze pomóc:confused:

Dziewczyny a ja zrobiłam gorszą rzecz:crazy:. Obcięłam Hani za krotko paznokietek u rączki na duzym palcu i zrobiła jej sie ropka:-( Nie wiem co z tym zrobic jest zaczerwienione chciałam przemyc gazikiem leko ale darła sie w niebo głosy:-(. Taka jestem na siebie zła:wściekła/y: i nie moge przestac o tym mysłec. Jak myslicie nie ruszac tego i zejdzie czy czyms przemywac? Narazie daje jej ta raczke do ssaniajak jest głodna i jeszcze tak bardzo nie płacze za jedzonkiem. Pomyslałam ze slina moze pomóc:confused:

ja gdzies czytalam zeby takie slaleczenie przy paznokietkach jaksie zdaza przemyc np rivanolem lub woda utleniona:tak: jak ja zrobilam taka ranke malemu odrywajac plasterek przy pepuszku i tez zaczelo Fifusiowi to ropiec tez potraktowalam to Leco ale darl sie wtedy w nieboglosy przeczytalam zeby przemyc woda albo rivanolem i kupilam rivanol i slicznie sie zagoilo:) moze jak przemyjesz to zeby dzidzius do buzi tej raczki nie wsadzal zaloz na raczke skarpetke :)

Ostatnia edycja:
reklama
A ja sie muszę pochwalić - moja siostra urodziła dziś córeczkę.
Ada waży 3450g i ma 58cm. Będzie moją chrześnicą :-)

I jak to u mnie w rodzinie - poród ekspresowy - 3,5 godz. :-D

Teraz Jaś już będzie miał kumpelkę do zabawy :tak:

Do góry