reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

oj ja to samo mam dosc ! a dzis Liwia patrzy na mnie i mówi " czemu masz taką smutną minke ? " :sorry2:
co do mleka to ja tez ma miekkie ale mała przybiera wiec ok ! raz dziennie dostaje mleko z butli ale tylko dlatego zeby w razie jak bede musiała wyjśc umiała z butli pić bo przy Liwii to byłam uwiązana bo nie umiała przez smoczek i tylko cycuś i nic wiecej !!
Wstyd sie przyznac, ale mnie tez chłopcy wczoraj i przedwczoraj podtrzymywali na duchu, tylko u mnie nie było ze mam smutna minke, tylko "mamusiu, nie płacz już", a ja miałam po prostu potok łeż i tak co chwile, zo juz mi przeszło i pocieszałam samą siebie, to za chwile znów ryk:zawstydzona/y:
Moja z butli czasami herbatke dostaje, wieć umie już pić.

reklama
Hej mamusie
W końcu i ja sie odzywam po krótkiej nieobecności spowodowanej dołem:crazy:, od wtorku do dziś tylko siedziałam w piżamie, szukałąm meżowi ładunku powrotnego i ryczałam całe dnie, przez dwie noce prawie nie spałam z nerwów i nie mogłam jeść. Mam nadzieje ze dół odejdzie w zapomnienie, bo dzis troche mi sie polepszyło, bo musiałam isc rano z mała do lekarza, wydawało mi sie ze cos jej chrypi (na szczescie wszystko ok), i isc na nauki przed chrztem, wiec troche sie ogarnełam i wzielam w garsc.

Widze, ze plany spotkania na całego, tez chciałabym sie spotkac i mam nadzieje ze sie uda, zobaczymy, 24 maja mam komunie, wiec dla mnie odpada.

Ewelw, napisz ile Zuzia ci przybrała i skad wiesz ze masz mało mleka?
mnie dzisiaj pediatra pytała czy mam duzo pokarmu, a skad ja mam to wiedziec cycki mam cały czas miekkie, nic mi nie wycieka, ale jak mała zje i nacisne to jeszcze cos tam leci, wiec raczej nie dokarmiam. Ale Magdusia mało przybiera, wiec moze powinnam?
Od swojej najnizszej wagi przybrała dopiero 1100 g w 2 miesiace

Justyna, ja juz o swoich paznokciach nie wspominam, tragedia, zawsze miałam śliczne żelowe odmalowane, a teraz lipa. Moze nawet poszłabym i zrobiła, ale wtedy co 3 tygodnie musiałabym chodzic, a to trwa ze 2,5 godziny i bedzie ciezko, bo nie ma z kim zostawic.

Qrcze, może zrobimy tego reala w lato?? Dłuższe dni...

Bliźniaki - moja mała dokładnie tak samo!!! 1100g przybyła od urodzenia w 2 miesiące, to ponoć dobrze, jak na piersi.
Ja wiem stąd, że mam mało mleczka, bo moja malutka szarpie cycuszka ustami na lewo i prawo... i jest wciekła.... ale zauważyłam tak samo jak Ty, że jak nacisnę później to leci jak z sikawki jeszcze trochę.... Więc wnioskuję, że ma mało siły wycisnąć w ciągu dnia, bo z nocy to jej spływa jak z wodospadu ;)
Lecę do rodzinki spać. Pozdrawiam!!!!
Miłej nocki!!!

W sobote mamy chrzciny o 16:00, wyszło nam 16 osob :zawstydzona/y:, robimy w domu, ale bedzie sajgon juz to widze. Muszę jeszcze posprzątac, ale to zrobie jutro a jedzonko zostawiam do zrobienia na piatek a sobota to mi zostanie na takie wykonczenia.

My mamy chrzciny teraz w niedzielę :tak: I też w domu, 13 dorosłych osób + 2 trzylatki ;) Przy okazji odprawiamy urodziny Jasia. I też zapowiada się niezły sajgon. Wzięłam kucharkę, żeby mi obiad upichciła, tort zamówiony, a ja zajmę się sprzątaniem i drobiazgami w kuchni. Ale trochę mnie ta impreza stresuje, bo Hania też rączkowo-cycusiowa i nie wiem, jak ja to ogarnę wszystko.

Jest takie biuro Natura Tour oni dysponują ośrodkami w całej polsce które dawniej podlegały PKP mają bardzo fajne promocje i przystępne ceny tylko niestety z jeziorem w centralnej polsce nic nie ma, za to jest las- w Spale (wiecie tam gdzie Kwaśniewski się wczasował ze szpiegami :-D) i taki weekend z wyżywieniem to koszt 130 zł a dzieci do 2 lat gratis przynajmniej tak jest u nich na stronie
Kolonie i obozy wczasy w górach ośrodki konferencyjne również wypoczynek nad morzem, zielone szkoły.
ja kiedyś byłam z nimi w Zakopcu i było całkiem nieżle i niedrogo
mają swoje agencje w wielu miastach a i przez internet też można rezerwować i pewnie dałoby sie tak zrobić żeby każda wpłacała kaskę bezpośrednio na konto biura co Wy na to?
Mają też fajne wyjazdy dla matki z dzieckiem ale to w ciągu roku szkolnego więc ja nie byłam nigdy ale cena niezła:tak:

To brzmi naprawdę nieźle :-)

Czesc dziewczynki

Blizniaki , Justynka nie smutajcie się :-(, wszystko się ułozy :tak:.

A ja nie wiem ile mam mleka, jak mały zje to jeszcze w piersi jest, nigdy do konca nie wyciągie. Ale co cyrki odprawia przy cycku to odprawia. W nocy , rano i w południe wszystko ok, ale juz po południu i wieczór to tylko uciekac. I nie wiem czy on krzyczy bo jest głodny czy krzyczy ze juz nie chce. Szrpie mi piers, wypluwa i chwyta i w kółko to samo :crazy:.
Agatkas i Agga wszystkiego naj z okazji imieninek :sorry2:

Qrcze, może zrobimy tego reala w lato?? Dłuższe dni...

Może początek czerwca widzę w kalendarzu że to 6 i 7?

Agnieszki- przyłączam się do życzeń:-)

Agacia 82 i Pytia współczuję takiej imprezki w domku, ja w zeszłym roku robiłam w domu komunie na 13 osób, na dodatek to był wtedy 2 miesiąc ciąży i jak czułam zapach jedzenia to mi żoładek wywracało, wszystko się udało tylko ja przez cały dzień nie usiadłam na dłużej niż 5 minut koszmar:no:przysięgłam sobie że nigdy więcej takich imprez i że prędzej to gości do Mc Donalda wezmę !:-D:-D

Cześć kochane:-):-):-)

Ale mam dzisiaj dobry humor!!! Wróciłam do wagi sprzed ciąży!!!!!:-):-):-)
I to jedyne, co zdążyłam napisać, bo mój głodomorek domaga się jedzonka....

PATRYSIA GRATULACJE :-D:-D:-D trzeba to oblac :-):-):-) soczek nam pozostaje :))
Ja tez mam dzis dobry humor moje dziecko przespalo cala noc to trzeba podkreslic co nie zdarzylo sie od dawna bo w dzien sypial a w nocy dawal czadu...co prawda budzil sie na jedzonko ale to nic w przeciwienstwie do innych nocek tak sie wyspalam ze az mnie glowa rozbolala...
wlasnie popijam kawke z mlekiem znaczy sie mleko zabarwione kawa i was sobie czytam...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry