reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
A ja sie muszę pochwalić - moja siostra urodziła dziś córeczkę.
Ada waży 3450g i ma 58cm. Będzie moją chrześnicą :-)

I jak to u mnie w rodzinie - poród ekspresowy - 3,5 godz. :-D

Teraz Jaś już będzie miał kumpelkę do zabawy :tak:
Super:-D:-D:-D grtulacje dla siostry:tak: u mnie w rodzince moja siostra cioteczna urodzila synka 9 stycznia wiec Filipek ma tez kolege do zabawy:-D:-D:-D:-D

Anoli a moze zapytaj Health Visitor?? Jesli juz do Ciebie nie przychodzi to udaj sie do nich, napewno zostawily adres. Jesli ropieje to kojarzy mi sie z infekcja a od a krotkiego obcinania tez wrastaja paznokietki wiec moze niech ktos rzuci okiem...ja dzis na 4:50 ide do gp.

A ja sie muszę pochwalić - moja siostra urodziła dziś córeczkę.
Ada waży 3450g i ma 58cm. Będzie moją chrześnicą :-)

I jak to u mnie w rodzinie - poród ekspresowy - 3,5 godz. :-D

Teraz Jaś już będzie miał kumpelkę do zabawy :tak:

Serdeczne Gratulacje dla siostry :-)

A my z Młodą przysnęłyśmy od 15 i teraz ja wstałam a Oli śpi dalej :-)

Ja zmęczona bo nocce z mężem to odsypiam hahahah:-)

Mszyqa gratulacje dla siostry.

Renia 100 lat dla twojej córeczki.

Ja mam kiepski tydzień i już brak mi sił, więc nawet was nie będę zanudzała.

Miłego weekendu dziewczyny.

A ja nie wiem ile mam mleka, jak mały zje to jeszcze w piersi jest, nigdy do konca nie wyciągie. Ale co cyrki odprawia przy cycku to odprawia. W nocy , rano i w południe wszystko ok, ale juz po południu i wieczór to tylko uciekac. I nie wiem czy on krzyczy bo jest głodny czy krzyczy ze juz nie chce. Szrpie mi piers, wypluwa i chwyta i w kółko to samo :crazy:.
:sorry2:
Agacia u mnie podobnie ale wiem o co chodzi. Mój mały łyka powietrze i się denerwuje bo mu przeszkadza. Robię mu wtedy przerwy na odbicie. Zauważyłam, że nocą i rano je spokojniej bo mu podaję pierś "na spokojnie"zanim się rozbeczy. Nocą mam go bliziutko więc budzę się zanim on się rozbudzi i je prawie na śpiąco. Po południu chyba już sama jestem trochę zmęczona a to małemu się udziela.

Oj znam to łapczywe jedzenie. Moje dziecko dzisiaj tak łapczywie zabrało się do jedzienia, że po chwili ulało noskiem:-(. Mam małego łakomczuszka

Myszqo, serdeczne gratulacje dla siostry, dużo zdrówka dla niej i malutkiej Adzi.

Zapominajko, ja też miałam ciężki tydzień, ale mam nadzieje ze już bedzie lepiej i Tobie też tego zyczę.

Marzycielko, super że tak w dzień umiesz odespać, bo ja nawet jak padnięta jestem, to mam problem zeby usnąć w dzień i zawsze szkoda mi czasu na spanie, potem chodzę jak neptyk:-D.

Moje dziecko robi sie już coraz madrzejsze:-), daje mamie cokolwiek zrobić, poleży chwilę w łóżeczku lub leżaczku, nawet dzisiaj trochę poprasowałam, a jak spała to wysprzątałm chałupkę, wcześniej uważała tylko rączki, mam nadzieję, ze nie odmieni jej sie znowu.
Byli dzisiaj u mnie znajomi i Magdusia dostała taki fajny obrazeczek wyszywany krzyżykowo z misiem, imieniem i datą urodzenia, fajna pamiątka będzie.

Dzieciaki już śpią, mamuśka też po kąpieli, wiec trzeba zwijać się do snu, bo nie wiadomo, co będzie nocą, tym bardziej ze młoda już tydzień nie robiła kupiszona:crazy: i jak popierduje to się strasznie wierci i nie daje mi to spać:crazy:

Spokojnej nocki mamusie.

reklama
tygrysek mam wode utlenioną więc spróbuje, juz raz przemyłam:-)

dzwoneczka zobacze jak to bedzie wyglądało jutro i w niedzielę i jak się nie zagoi to w pon pójde do przychodni:sorry2:

Agacia Dorotka Zapominajka moja Hania od trzech dni tez je bardzo niespokojnie prawie przy kazdym karmieniu. Najspokojniejsza jest w nocy i do południa:baffled:Jada na kilka razy bo unosze ja w trakcie do odbicia:-( Moze to przez kupki bo zaczela je robic co drugi dzien, a wczesniej byly codziennie:-(

Do góry