reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Widzę, że plany na całego:-D. Ja jestem oczywiście za. Jeśli miałabym wybierać to wolę okolice Łodzi, niż Wawy.

Wracam do mojego szefa;-)

reklama
hej !!!!

mi dalej ze śpikami do pasa chodzimy :baffled: wcozraj wziełam małą i większą na kontrole do naszej lekarki co by je obsłuchała i wszystko ok ! wiec mam nadzieje ze Lenke minie to grypsko !!! Zaczeły nam sie paskudne kolki ale winowajcą był chyba sok przecierowy którym sie uraczyłam i juz wiecej nie bede !!!

na spotkanie ja równiez sie pisze !!!! no ale jeśli bedzie w czerwcu bo maj odpada bo okres komuni wiec każda niedziele robocza oprócz ostaniej ! no i ja całą bandą bym przyjechała bo Liwcii nie zostawie a męzowy przyda sie do pomocy i pilnowania dzieci !!!

Anoli i UKowskie mamy a Wy sie piszecie????

Anoli wiec bylam dzis na tym post natal check. Dla nas mamus jest 6weeks a dla dzieciaczkow 8 weeks. Ja zrobilam dwa w jednym i szczepienie.

Jesli chodzi o mnie to nic. Facio nawet mnie nie dotknal siedzilam na stolku:))))))))) England, choc moze to i dobrze, bo glupio mi sciagac majtki przed tym samym lekarzem, ktora zaglada mi w gardlo. Ale mniejsza z tym. Ja prosta kobita jestem. Pytal czy karmie, pytal czy pale, czy palilam, o jakiej antykoncepcji mysle i czego uzywam i tyle. A i czy rodzilam naturalnie, w jego jezyku pochwa:confused:.

Potem mlody. Rozebralam go do rosolu i lekarz osluchal, sprawdzil oczka, ciamiaczko, klatke piersiowa, plecki, jajeczka i bioderka i tyle. Pozniej szczepionka i bye bye.

Jesli chodzi o Ciebie to mysle, ze sprawdza Ci blizne i jesli jeszcze jakiekolwiek masz to sciagnal szwy. I na nic iecej niestety bym nie liczyla. Dostalam skierowanie do innego GP na zalozenie Mirenki, bo tu wkladki wenatrzmaciczne tez wkladaja GP:szok: zastanawiam sie kiedy przestane sie dziwic:)))) Any questions?;-)

Jakos od wczoraj nie mam czasu by poczytac co u Was.

Dzwoneczka dzieki za info. Z tym konsulatem to się zakreciłam:rofl2::-pale juz kumam:tak:
W mojej przychodni na check nie zapisuja po 6 tyg tylko po 8 razem ze szczepieniem. W sumie mi to na rękę, nie muszę jej tam dwa razy ciągnąc:tak: Raczej nie jestem zaskoczona ze tak to tu wygląda:baffled:Ale na badanie ginekologiczne musze sie przyznac ze liczyłam:-p No trudno odwiedze ginekologa w londynie:tak:

A wyjazd po paszport odwołany przez warunki meteo:wściekła/y:

A jak malutki zniósł szczepienie? Bo ja juz kupiłam Calpol w razie gorączki:-(

A i jeszcze jedno myslisz ze bedą krzywo patrzec jak powiem ze nie chce zadnej antykoncepcji:confused::sorry2:

Fajnie ze planujecie spotkanie w realu. Niestety ja nie dam rady. Lecimy do polandii 31 marca i wracamy 21 kwietnia. A nastepna wizyta pewnie dopiero we wrześniu:-( Ale zazdroszcze Wam. Uwielbiam takie babskie sabaty;-)

A jeszcze sie chciałam pochwalic ze Haneczka przytyła przez ostatnie dwa tygodnie 540gram i wazy juz 4.840:-)

hej, Spała piekne miejsce mekka sportowcow ;-)ale dla osob,ktore nie maja auta pozostaje tam tylko dojazd PKS-em...
No faktycznie o dojeździe nie pomyślałam:zawstydzona/y: ale mamy trochę czasu może się znajdzie jakieś inne sprawdzone miejsce :tak:

A ja wczoraj od ginki dostałam receptę na tabletki antykoncepcyjne właśnie przeczytałam ulotkę i wymiękłam tyle działań ubocznych:crazy::crazy::crazy:wg ulotki
często występujące: wzsrost masy ciała, zmiany nastrojów, obniżone libido:no:już nie mówiąc o zakrzepach i nowotworach.
Boję się to to zacząć używać:-(ale na 3 dzidzię chyba by mi sił nie starczyło już nie mówiąc o finansach

Jakos od wczoraj nie mam czasu by poczytac co u Was.

Dzwoneczka dzieki za info. Z tym konsulatem to się zakreciłam:rofl2::-pale juz kumam:tak:
W mojej przychodni na check nie zapisuja po 6 tyg tylko po 8 razem ze szczepieniem. W sumie mi to na rękę, nie muszę jej tam dwa razy ciągnąc:tak: Raczej nie jestem zaskoczona ze tak to tu wygląda:baffled:Ale na badanie ginekologiczne musze sie przyznac ze liczyłam:-p No trudno odwiedze ginekologa w londynie:tak:

A wyjazd po paszport odwołany przez warunki meteo:wściekła/y:

A jak malutki zniósł szczepienie? Bo ja juz kupiłam Calpol w razie gorączki:-(

A i jeszcze jedno myslisz ze bedą krzywo patrzec jak powiem ze nie chce zadnej antykoncepcji:confused::sorry2:

Fajnie ze planujecie spotkanie w realu. Niestety ja nie dam rady. Lecimy do polandii 31 marca i wracamy 21 kwietnia. A nastepna wizyta pewnie dopiero we wrześniu:-( Ale zazdroszcze Wam. Uwielbiam takie babskie sabaty;-)

A jeszcze sie chciałam pochwalic ze Haneczka przytyła przez ostatnie dwa tygodnie 540gram i wazy juz 4.840:-)

Dzien Dobry Dziewczynki:))

U nas szkoly znow pozamykane i nie jezdza zadne autobusy, bo spadl snieg i na dworze jest pieknie!! Slicznie, przeslicznie, az szkoda ze nie mamy sanek:(((

A tak mnie dzis nosi, zeby gdzies sie wyrwac:-D

Anoli jesli chodzi o antykoncepcje, to jest tylko i wylacznie Twoj wybor i nikt nie moze Ci nic narzucic. Jestem przekonana, ze to, ze nie chcesz zadnej przejdzie u nich bez echa:happy:

Jesli chodzi o szczepienie to moj calusienki dzien spal, wieczorem sie troszke rozbudzil i poszedl spac ok polnocy i spal do 5ej nad ranem. Calpol mu dalam juz z ostatnim karmieniem. 2.5ml mozesz dawac co 4 do 6ciu godzin. Mial tylko stan podgoraczkowy, ale moje dziecie spi na boku a szczepionki ma na udach, wiec nie chcialam, zeby go bolalo. Poza tym to wszystko ok.

Kiedy sie wybierasz do Londynu do gina?

Mopek a jakie tabletki dostałaś? Bo ja mam receptę na Azalię, ale jakoś nie spieszę się z jej wykupieniem.

Cerazette można przy nich karmić piersią ja co prawda w większości butelkowa mama ale po kąpieli mała chce ssać i jeden posiłek mamy łaczony

Dzien dobry Mamuski

Dzwoneczka nie mam pojęcia, kiedy pojade. Chciałam załatwic paszport i lekarke za jednym razem, ale nie uda się. Konsulat jest czynny tylko w dni robocze a gin. przyjmuje w weekendy:-(. Narazie o tym nie mysle bo i tak zima za oknem:dry:

Uciekam bo słodziak sie budzi:-)

Miłego dnia:-)

Cerazette można przy nich karmić piersią ja co prawda w większości butelkowa mama ale po kąpieli mała chce ssać i jeden posiłek mamy łaczony

Ja zaczęłam je brać ponad tydzień temu. Ze skutków ubocznych najbardziej przeraziły mnie wzrost masy ciała i łysienie, ale jak narazie waga nadal powoli spada, a włosów też nagle nie zaczęłam gubić :-p. Zobaczymy jak będzie dalej.

reklama
Ja zaczęłam je brać ponad tydzień temu. Ze skutków ubocznych najbardziej przeraziły mnie wzrost masy ciała i łysienie,
No właściwie to mnie też bardzo martwi ta waga, ale moja od porodu wcale nie spada bo ja niestety byłam do ostatnich dni ciąży w ciągłym biegu a teraz domek kanapa obiadki dla męża i mój metabolizm dosłownie stanął bo jakoś strasznie się nie objadam a do zrzucenia 15kg:no::no: no i ze skutków ubocznych to też mnie martwią te sprawy zakrzepowe bo ja nieraz nawet jak miałam normalny okres to nieraz krwawienie się kończyło na jeden dzień a potem pojawiał się taki wielki zakrzep i nogi też mam takie ciężkie nieraz jakby coś nie tak było z krążeniem na dodatek w mama i oboje dziadkowie mieli cukrzycę więc jestem obciążona rodzinnie a ginka jak pytałam czy to bezpieczne powiedziała zebym sobie ulotkę poczytała bo tam jest wszystko
olcia mam pytanie tam z tyłu na opakowaniu sa dni pon, wt, itd czy ty zaczełaś od początku rzędu, czy od danego dnia czy też czekałaś na pon zeby zacząć ?

Do góry