reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

witam!!!
u nas nocka dosyć niespokojna mały coś marudzi i nie umi spokojnie spać,niby śpi ale co chwile się budzi i kreci i popłakuje:-:)-:)-(
ja tez jestem za wyjazdem i spotkaniem się ale dla mnie maj:tak::tak::tak: byłby lepszy i napewno dla mam wracających do pracy po macierzyńskim też, bo tak to jakoś wychodzi, że w czerwcu to już napewno będziemy pracować:szok::szok::szok:
ja wczoraj obiłam sobie pasemka na bląd no i cholerka mi nic nie wyszło jestem zła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale za tydzień poprawie może coś chwyci:baffled::baffled::baffled:

reklama
Cześć dziewczyny:-)
Ja też chętnie bym się pisała na takie spotkanie:tak:

Justine jeszcze mamusie z listopada,bo ja i Marzycielka na przykład jesteśmy mamcie listopadowe;-)
No albo i ja :) zreszta duzo listopadówek u nas:tak:

Taki wyjazd to świetna sprawa szczególnie jeśli byłaby pogoda :-):-)
a dzieciaczki będą się już interesować otoczeniem i może być bardzo fajnie !
Ja sądzę też że to sprawa indywidualna czy z resztą rodzinki się ktoś wybierze czy sam ale myślę że starszaków też by się trochę uzbierało mój Tomek na pewno nie pozwoli się mi ruszyć samej ale fajnie jakby było wiecej takich starszych dzieciaczków :tak:
Patka właśnie kończy śniadanko a ja piszę -powinna być jakaś klawiatura dla piszących jedną ręką taka żeby prawy alt był też z lewej :-D:-D
Ja tez bylabym za zabraniem starszakow zwlaszcza ze ja nie mam go gdzie oddac. Moja mama i tesciowa jak wiecie nie zyja a z reszta rodziny nie jestem jakos blisko a zeby dac im dziecko to juz w ogole porazka.

Wlasnie wrocilismy od pediatry maly ma sie dobrze ...4950 i 57 cm niezle przybiera :-D kazali nam zrobic usg bioderek i analize moczu co do tej nawracajacej goraczki...:confused:
a i powiedziala ze mam go kapac codziennie w takim specjalym oleju HUMANA na te krostki dala mi tez krem podobno ma uczulenie od lany...
a co do tego ze nie spi w nocy mam go w dzien budzic... ja nie mam serca go budzic tak slodko sobie spi... ale jak pomysle co w nocy mam to chyba jednak musze... dzis znow nie spal 23 do 4.30 a na 9.30 mialam wizyte umowiona u pediatry wiec prawie nic nie spalam:-(
ok lece nakarmic malego

MILEGO DNIA DLA WSZYTKICH MAMUS:)))

WITAJCIE!!!

Ciekawe czy uda mi się wpisać na 2000 stronce??Udało sie:-D:-D:-D:-D

My wczoraj byliśmy u pediatry, z małą już lepiej dostaliśmy leki na krzepliwośćkwri i jakies witaminki...do kontroli idziemy za miesiąc...wtedy znowu badania laboratoryjne:tak:
Mała Julcia waży już 4586g:-Di ma 58cm:-D
Teraz nadrabiam zaległości

Dziewczyny, czy po skończonym macierzyńskim wracacie do pracy?

Ja idę na wychowawczy;-)

Cześć kobietki!!!

Widzę, że większość z Was wyraża chęć spotkania się, zaczęłam myśleć o tym jak by to moglo wyglądać:
Jeżeli miałabym zająć się organizacją to proponuję luźno takie oto pomysły:
1. Miejsce - Polska centralna, żeby każdy miał podobny dystans do pokonania, myślę, że Wawa byłaby ok, albo okolice (jakiś mały, tani ośrodek z jeziorkiem), ale wtedy ktoś by musiał podjechać na tzw, wizję lokalną :tak:
2. Czas - przełom maja/czerwca żeby dzieciaczki były troszkę starsze, pogoda lepsza, my w luźnych ciuszkach bez konieczności pakowania kombinezonów dla dzidek i różnych dodatkowych pierdołek
3. Pobyt - 2 doby (piątek-niedziela)
4. Przyjeżdżamy bez naszych mężów i bez starszych dzieci, tylko grudnióweczki i dzieciaczki urodzone w tym czasie (grudzień, styczeń -np.BlackWizardzik)
5. Do kwietnia zamykamy listę chętnych - liczę na wsparcie Cyprysiowej naszej kochanej
6. Może zrobimy sobie takie mini warsztaty dotyczące rozwoju maluszków, ich zdrowia, ale także naszej kondycji fizycznej i psychicznej - możemy to zrobić przy współpracy z np. Dojrzewalnią Róż - tam założycielki mają różne fajne programy. Oczywiście to powoduje wzrost kosztów, ale też daje nam jakby ciekawe wspólne wykorzystanie czasu.
7. Kwestie finansowe: może gdyby to było właśnie robione przez DR to wpłacamy pieniążki na ich konto. Nie chcę byśmy robili to przeze mnie bo przecież tak naprawdę mnie nie znacie i jeszcze mogłybyście mieć stracha, że ucieknę z forsą np na koło podbiegunowe. O nie, tam by mnie Kaja dorwała :rofl2::-D Anyway, to sprawa do przegadania na pewno.
8. Wierzę, że naszym emigrantkom uda się dołączyć, może tak czy siak planują/ planujecie odwiedziny kraju i połączą /połączycie to ze spotkaniem Grudniówek?
9. Jeżeli jesteście absolutnie przeciwne generowaniu dodatkowych kosztów poprzez jakieś profesjonalne warsztaty to możemy same się zaangażować w program. Na przykład:
- kobietki lubiące gotować pokazują swoje flagowe dania, rozdają przepisy
- kobietki sportsmenki przedstawiają programy ćwiczeń dla poprawy ciałka i ducha
- hobby: dzielimy się naszymi zainteresowaniami - ktoś umie strzelać fajne fotki, opowiada o tym, ktoś gra na instrumencie, ktoś inny robi piękne kompozycje kwiatowe - na bank mamy tu przedstawicielki róznych pasji...

Witaski przytulaski :-):-D:-D

Ja też jestem jak najbardziej za spotkaniem w okolicach wiosny-lata :tak:, i szczerze, to już nie mogę się doczekać:-), o ile koszty nie będą niebotycznie wygórowane, bo u nas z kasiurką to tak średnio :zawstydzona/y::-(, ale już dziś zacznę zbierać na wyjazd :tak::-D:-D, żeby mój luby potem na zawał nie zjechał jak mu ciekawą sumkę za ten sabat zaśpiewam :-D:-D

Jestem ZA!!!!!!!!!!!!
Ale zgadzam się z Edytką!!!Czynnik decydujący to kasa!!!!!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny,
Jesli chodzi o spotkanie to jeśli chcecie moge sie rozejżec w mojej miescowości ...mieszkam 30 km od warszawy, w malowniczej miejscowości Zalesie Górne...w sercu Parku Krajobrazowego....stawy...las. Wiem, że tu jest kilka ośrodków...ludziska z całej Polski przyjezdżają na wczasy, więc chyba nie jest tak źle.
Zalesie Górne - Wikipedia, wolna encyklopedia

Jesli chodzi o warsztaty...to jakos ja nie mam przekonania...dwa dni plot to i tak dla nas za mało ;-) Biorąc pod uwagę ilość postów w tym watku ;-) 2000 stron :-0
Pozdrawiam

reklama
Do góry