reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

A teraz do rzeczy:

Jestem za spotkaniem. Jest mi obojętne, czy z mężami czy bez, czy ze starszymi dzieciakami, czy nie, bo mój mąż i tak na pewno nie będzie chętny na tego typu zlot :-DAle oczywiście, nie mam nic przeciwko, aby inni chętni mężowie dołączyli do spotkania :tak:
Termin - moim zdaniem czerwiec, żeby już troszkę cieplej było.
Miejsce - może być Poznań, Wrocław, Warszawa, byle nie nad morzem, bo trochę bym jednak za daleko miała przez całą Polskę się z maluchem tachać.
No i podobnie jak edee, myślę, że trzeba by znaleźć takie miejsce, żeby koszty nie były zbyt wysokie.
Co do profesjonalnej obsługi, myślę, że same damy radę. Każda coś potrafi, czymś się może podzielić.
edee - proponuję babski wypad z maluszkami, jednym autkiem :tak:Będzie tańszy dojazd, a my po drodze poplotkujemy :)

Zapominajko - ja mam macierzyński do końca maja, potem 3 tygodnie L-4, potem wakacje, a od września wezmę wychowawczy, tylko nie wiem jeszcze, czy na pół roku czy na cały rok. To będzie zależało od mojego dyrektora.

reklama
Co do spotkania - mi jest wszystko jedno gdzie i kiedy. :-)
Oczywiście Warszawa jak najbardziej mi pasuje ;-) ale jak nie stolyca to i tak dojadę tam gdzie będzie trzeba. :-)
Ja prowadzę firmę szkoleniową i mam kontakty do różnych hoteli i ośrodków w okolicy Warszawy. Więc jakby co służę pomocą w szukaniu miejsca.

Myszqa jak kiedyś pojawicie się w Szklarskiej to możemy się spotkać,bo ja mam tam rzut beretem i lubię tam jeździć połazić i pójść na pyszniutkie lody;-):tak:

Kochana w Szklarskiej jesteśmy zawsze ze dwa lub trzy razy w roku. Mój mężuś będzie pod koniec lutego na tegorocznym Slalomie Gwiazd ale ja niestety nie jadę bo to za wcześnie na takie wyprawy z Jaśkiem.

Aaaa jeśli chodzi o powrót do formy i ładnej sylwetki, ja juz po raz 3ci licze na karmienie piersią...po roku karmienia piersią i jedzenia wsztystkiego na co mam ochote wracam do wagi z przed ciąży...dwa razy mi sie udało to i za trzecim pewnie będzie podobnie...niedługo niestety wracam do pracy(połowa kwietnia)a że prace mam dośc stresująca i nie mam czasu na objadanie sie ,pewnie tez schudne...jeśli chodzi o uprawianie sportów...to ja sie już nauprawiałam ;-) przez 11 lat wyczynowo uprawiałąm pływanie, 11 treningów w tygodniu...od pierwszej klasy podstawówki przez liceum...w ciągłym ruchu ;-), na szczęście czuwała nade mną opatrzność i nie poszłam na AWF...teraz na basen wpadam rekreacyjnie i popatrzeć jak moje córki dają sobie radę(najstarsza świetnie już pływa)...w wodzie...bo ja mimo, ze mogłabym to, uczyc ich nie potrafie ;-)jakoś cierpliwości mi brakuje ;-)
Co do wypadku, to dziś wiozłam Kasie do szkoły i zrobiła mi wykład na temat zapinania sie w pasy...bo ja czasem zapomnę ;-)

Hej

Ja tak szybciutko bo juz mi mały krzyczy.

Jestem za spotkaniem, ale wole Poznan (mam blizej) .
Acha i ja jestem listopadówka ... :-D, ale chce się spotkac z grudniówkami :-D.

Pozniej się odezwie ... jak mi na to Mati pozwoli :zawstydzona/y:

Papapa

Witam, zapewne nikt z Was mnie nie kojarzy, bo udzieliłam sie tylko pare razy, ale czytam forum regularnie od poczatku ciąży:) 18 grudnia urodziłam córeczkę Patrycję...

Ktoś pytał czy wracamy po macierzyńskim do pracy...Ja niestety będę musiała, bo z jednej pensji ciężko przeżyć, a obie babcie jeszcze pracują. Chciałabym znaleźć jakąś pracę w domu, ale szukałam w necie i niczego konkretnego nie znalazłam:(

Marzycielko, a czy mogę wykonywać już brzuszki, tzn 6 tygodni po cesarce?

skarbie ja pytalam sie mojego lekarza jak bylam na kontroli jakos w 6 tygodniu po cesarce czy juz moge brzuszki powiedzial ze tak i na solarium moge nawet z odkryta blizna tylko ja przed opalaniem kremem z filtrem posmarowas:baffled: pasy nie pasy teaz mozna:-D

ja mam macierzyński do końca maja, potem 3 tygodnie L-4, potem wakacje, a od września wezmę wychowawczy, tylko nie wiem jeszcze, czy na pół roku czy na cały rok. To będzie zależało od mojego dyrektora.

Pytia L-4 od jakiego lekarza planujesz wziąć??ja też o tym myślałam:tak:

lo jej ja tez jestem za spotkaniem:-D:-D:-D:-D uwielbiam takie zloty czarownic:-D:-D:-D:-D

Zapominajko ja wracam po macierzynskim do pracy:tak: powiem nawet ze coraz bardziej mi sie chce wrocic, bedac w domku calymi dniami dostaje szlu poprostu:zawstydzona/y::zawstydzona/y: potrzebny mi jest jakis kontakt z ludzmi ,podenerwowanie sie, jakas odskocznia od pieluszek:zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale przypuszczam ze jak bedzie sie zblizal koniec maciezynskiego moge zapragnac zostac w domu bo ja taka cholernie niezdecydowana jestem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::baffled::baffled: jak to maz mowi za mna ciezko trafic jeden dzien to a na drugi dzien juz co innego:-D

skarbie ja pytalam sie mojego lekarza jak bylam na kontroli jakos w 6 tygodniu po cesarce czy juz moge brzuszki powiedzial ze tak i na solarium moge nawet z odkryta blizna tylko ja przed opalaniem kremem z filtrem posmarowas:baffled: pasy nie pasy teaz mozna:-D

To ja zaczynam się od jutra wibrować, i wciskać w ciasne kombinezony z tv marketu :-D:-D:-D, te co niby mają ze mnie modelkę zrobić :tak:;-):-D:-D

reklama
Witam, zapewne nikt z Was mnie nie kojarzy, bo udzieliłam sie tylko pare razy, ale czytam forum regularnie od poczatku ciąży:) 18 grudnia urodziłam córeczkę Patrycję...

Ktoś pytał czy wracamy po macierzyńskim do pracy...Ja niestety będę musiała, bo z jednej pensji ciężko przeżyć, a obie babcie jeszcze pracują. Chciałabym znaleźć jakąś pracę w domu, ale szukałam w necie i niczego konkretnego nie znalazłam:(

Hey i GRATULACJE SERDECZNE
:-)

No widzicie a jednak można :tak:;-)

Mam pytanie do mam wracających do pracy co zrobicie z dzieciakami?????
:confused:

Ja też się zastanawiam nad pracą bo mój M nadal nie ma stałej roboty i ciężko jest :zawstydzona/y:

Do góry