reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hej kobitki moja córa ma chyba jakiś radar i jak tylko włączam bb budzi się i zaczyma marudzić teraz wyjątkowo leży w leżaczku ale tylko dlatego że ją bujam:tak:
Ja też za wszelką cenę próbuję odzyskać dawne kształty, ale po 20 brzuszkach wysiadam dietę rozpoczynam codziennie rano a kończę około 12 i im późniejsza godzina to ja więcej wcinam:no::no: na szczęście waga nie rośnie ale i tak mam balaścik 15 kg :wściekła/y:normalnie zero silnej woli u mnie:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
A tak na serio to chciałabym ponowić moją niesmiałą propozycję o spotkanie w realu z naszymi dzieciaczkami - np jakiś weekendowy zjazd (inne:zlot, sabat), mogę zająć się organizacją jeśli się okaże, że wyrażacie zainteresowanie...

Ja jestem ZA!!!
Nawet myślałam o tym samym :-) Tym bardziej, że nasz przyjaciel ma hotel w Szklarskiej Porębie i możliwe, ze na wiosne już będzie otwarty jego drugi hotel w Giżycku. Zawsze po znajomości to taniej ;-)

A my naszą Zośkę nauczyliśmy rozróżniania dnia od nocy w ten sposób że:
1. po kąpieli czyli 19-20 w pokoju gdzie śpi jest przyciemnione światło, rozmawiamy ściszonym głosem i ma cyca do woli...
2. Rano koło 10 jak się obudzi i do czasu kąpania w salonie gra tv, normalnie rozmawiamy jest widno i Kluska stara się dawać cyca nie częściej niż co 2 godziny..

I tym sposobem Zośka jak uśnie koło 22 to śpi do 10 rano z 2 przerwami na cyca a od 10-19 troche śpi troche sie buja w leżaczku torszkę na macie poleży.... najlepiej na nią działa akwarium które mamy w salonie... jest długie na 170cm więc jak ją posadze przed akwa to potrafi 15-20 minut gadać z rybkami :)

Witajcie:tak:

Co do spotkania to jestem za:-)Bo superaśnie by było się spotkać no i zobaczyć się na żywca i pogadać, a nie tylko przez ekran kompa:rofl2:Ale nie wiem jakby to miało być z miejscem tego spotkania:confused:Ale dla chcącego nic trudnego:-D:-D:-D

Dzisiaj moja Alicja kończy 6 tyg.i bylismy na szczepieniu-Mała dostała 3 ukłucia i nawet pielęgniarki były zdziwione,że zbytnio nie płakała no i ja bo bałam się, że będzie ryk, a tu prosze:tak:Ale mam dzielną córę:-)Waży 4,5 kg - a po wyjściu ze szpitala 3,4 ważyła, więc jest ok-tylko najśmieszniejsze jest, że mierzy 54 cm czyli urosła by tylko 1 cm:confused:,a przecież widać gołym okiem, że urosła-nawet rozmiar 62 jest już za mały:rofl2:

A z takich nieciekawych wiadomości-Mała ma naczyniowca płaskiego-ale p.doktor powiedziała, że do roku się wchłonie samoistnie i żeby się nie martwić,no ale łatwo mówić:no:

No i na twarzyce Mała ma krostki co może być alergią:zawstydzona/y:Ale narazie mam ją obserwować i za 2 tygodnie się zgłosić czy jest poprawa-bo jak nie to musi przejść na mleko dla alergików:baffled:

A wogóle czy jak karmicie butelką to dajecie jeszcze witamine K-bo mi kazała pani pediatra dawać połowe dawki-a ja myslałam, że nie trzeba jak się karmi sztucznie:baffled:

A wogóle czy jak karmicie butelką to dajecie jeszcze witamine K-bo mi kazała pani pediatra dawać połowe dawki-a ja myslałam, że nie trzeba jak się karmi sztucznie:baffled:

Paola nasza pediatra kazała nam odstawić witaminę K jak przeszliśmy na samą butelkę:tak::tak::tak:
Witaminę D tez kazała odstawić:szok:

Witajcie:tak:

Co do spotkania to jestem za:-)Bo superaśnie by było się spotkać no i zobaczyć się na żywca i pogadać, a nie tylko przez ekran kompa:rofl2:Ale nie wiem jakby to miało być z miejscem tego spotkania:confused:Ale dla chcącego nic trudnego:-D:-D:-D

Dzisiaj moja Alicja kończy 6 tyg.i bylismy na szczepieniu-Mała dostała 3 ukłucia i nawet pielęgniarki były zdziwione,że zbytnio nie płakała no i ja bo bałam się, że będzie ryk, a tu prosze:tak:Ale mam dzielną córę:-)Waży 4,5 kg - a po wyjściu ze szpitala 3,4 ważyła, więc jest ok-tylko najśmieszniejsze jest, że mierzy 54 cm czyli urosła by tylko 1 cm:confused:,a przecież widać gołym okiem, że urosła-nawet rozmiar 62 jest już za mały:rofl2:

A z takich nieciekawych wiadomości-Mała ma naczyniowca płaskiego-ale p.doktor powiedziała, że do roku się wchłonie samoistnie i żeby się nie martwić,no ale łatwo mówić:no:

No i na twarzyce Mała ma krostki co może być alergią:zawstydzona/y:Ale narazie mam ją obserwować i za 2 tygodnie się zgłosić czy jest poprawa-bo jak nie to musi przejść na mleko dla alergików:baffled:

mi pediatra mowił zeby absolutnie nie dawc witaminy k jak sie karmi sztucznie i zapewniala mnie na 100% zeby nie dawac bo w mleku sztucznym jest jej bardzo duzo ale witamine d3 zeby podawac

reklama
witam
jestem mamusia Julki- ur. 22.12.08
pozdrawiam wszystkie grudniowe mamy

Witaj :-)

Dziewczyny ja robię serię 10 brzuszków z nogami zgiętymi w kolanach i opartymi na podłodze, 10 brzuszków z nogami póługiętymi w górze jak ten gość na filmiku i 10 brzuszków z nogami całkoiwice prostymi w górę czyli razem 30 .

Potem odpoczywam poł minuty i znowu 30 brzuszków i tak robię np. 4 x 30 brzuszków czyli 120 razem ;-)

Nie robię pełnych brzuszków bo to ściema jest i tylko niszczy kręgosłup. Robię tak jak ten gostek na filmiku do połowy się podnoszę i opadam i znowu i tak robię ok. 150 a potem rozluźniam się i idę lulu.:-D

Potem jak mam coraz więcej siły to robię 3 x razy dziennie po 200 brzuszków. Na raz 200 to bardzo mało jak się rozchulam.

Wiem , że dla niektórych osób to niewarygodne ale ja dobrych 10 lat ćwiczę i trenuję więc po ciąży jest łatwiej takiej osobie wczuć się w system 3 x 200 brzuszków choć teraz to ja rozleniwilam się bo wczoraj nie zrobiłam brzuszków bo mi się nie chciało hahahahah.
Trenowałam lekkoatletykę, kick - boxing, siatkówkę i koszykówkę;-)

Aha jak robicie tyle brzuszków to możecie jeść wszystko i dużo zapewniam;-) ale 500 brzuszków musi być minimum dzienie. A na początek 120 brzuszków raz dziennie i tak coraz więcej do tego jeszcze 30 minut joggingu na około bloku albo parku ;-)

Ja jestem za spotkaniem jak najbarsziej tylko gdzie i kiedy :-)Propunuję ciepłą wiosną jak maluszki będą większe :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry