reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Co do spotkania, to na pewno super by było sie spotkac, tylko obawiam sie czy to wypali:confused:, gdzie to ewentualnie mialoby być

Ja też uważam, że fajnie było by się spotkac i pogadać o pieluchach i kupkach w realu:tak::-D:-D, ale czy to uda się wszystko zgrać :confused:, biorąc pod uwagę, że są mamuśki z okolic morskich;-) (np. Kołobrzeg itp.) i mamusie z "niższych sfer" jak np. śląsk :sorry2:

reklama
EDEE,z nizszych sfer:-D,dobre to bylo...
I sa mamuski,czytaj-Kaja,z bieguna pln,z miejsca gdzie psy juz nawet du...nie szczekaja:tak:bo psy wyginely, ze wzgledu na warunki meteo....:-D

EDEE,z nizszych sfer:-D,dobre to bylo...
I sa mamuski,czytaj-Kaja,z bieguna pln,z miejsca gdzie psy juz nawet du...nie szczekaja:tak:bo psy wyginely, ze wzgledu na warunki meteo....:-D
O właśnie ... i tu jest żywy przykład czyt. Kaja,że te odległości potrafią (i są) zabójcze:-D:-D, a swoją drogą... szkoda mi tych biednych psiaków :-D:-D:-D

Laski,a tak z innej beki..Mam byc chrzestna mojego brata corki i kompletnie nie wiem co kupic na prezent....

no moja dieta jest podobna do twojej ;-) musiałabym Wam rozpisać kiedyś ale chodzi o to aby jeść często co 3-4 h a mało i dużo ćiwczyć.

Wczoraj pierwszy raz od porodu sprawdziłam swoją kondycję bo kiedyś uprawiałam lekkoatletykę zawodowo i wiecie co?? Spokojnie zrobiłam 150 brzuszków w 3 pozycjach i zrobiłaym więcej ale się bałam aby nic się nie stało:-)

Dzisiaj zrobię 180 i tak codziennie coraz więcej aż dojdę do 500 brzuszków 3 x dziennie tak jak to kiedyś robiłam :-)
Wtedy mogę brzydko mówiąc żreć wszystko bo takie spalanie kalorii jest najlepsze a ja kurna kocham jeść...:-D:-D:-D

O w morde!!!
Ale wiesz Marzycielka motywujesz...a powiedz ile trzeba zrobic brzuszkow dziennie zeby byl efekt? Takie minimum bo watpie zebym wyrobila 500 - wymiekam po 30:zawstydzona/y: i jeszcze powiedz mowilas ze robisz na trzy sposoby - o co chodzi?
JA CHCE MIEC PLASKI BRZUCH...:-(

dzwoneczka a ty karmisz???

Karmie, a czemu pytasz?:-)

Dzwoneczka u mnie biało az miło popatrzec. Tęskniłam za zimą. Nigdy nie myslalam ze mozna tęsknic za sniegiem:-D Sama bym chętnie pojezdziła na sankach z Twoją córą:-D
Mąz w drodze do pracy widział az 4 wypadki a wcale nie jeżdzi daleko dlatego wyjazd do londynu stoi pod znakiem zapytania:confused:
Dzwoneczka a ty bylas juz na tej kontrolnej wizyci u GP miedzy 6 a 9 tyg. po porodzie? Zdradzisz jak to wygląda? A jak ta wizyta sie nazywa bo nie wiem jak mam sie zapisac:baffled:

A ja włozylam Hanie pierwszy raz do hustawki i chyba zapomniala z wrazenia o jedzeniu taka zadowolona:tak:

Anoli ja ide jutro bo juz chciala zalatwic dwa w jednym i szczepienie i wizyte, a jutro szczepienia nie bedzie bo mlody tak sobie i troche po kaszluje:(

Ale dam znac:)

Kobieta ma tyle sily ze zadziwia mezczyzn dzwiga ciezary zycia, rozwiazuje problemy jest pelna milosci radosci i madrosci usmiecha sie gdy sie chce krzyczec spiewa gdy chce jej sie plakac placze gdy sie cieszy i smieje gdy sie boi . Jej milosc jest niekontrolowana jedyna niesluszna w niej rzecz to to ze czesto zapomina ile jest warta...:-):-):-):-):-)

I racja!!:)

U nas dzisiaj śliczne słonko, ale zdradliwe niestety, wyszłam z mała na spacer, ale doszłam tylko do bramki i zrezygnowałam, bo taki wiatr i mała jest na spacerku sama, w osłonietym od wiatru tarasie na słonku.
a ja w tym czasie smażę frytki, taką już miałam ochotę ze nie mogę sie powstrzymać, a te kolki i tak nie zawsze zależą od tego co jemy, wiec nie będę się ograniczać, zobaczymy co to będzie:confused:

Dziewczyny na Wyspach, u was śnieg to chyba żadko spotykany, maż jedzie dzisiaj do Northampton i juz zdążył sie dowiedzieć, ze niektóre drogi, autostrady pozamykane, bo wypadki, wiec zima troche was zaskoczyła. Mam nadzieję, ze zanim tam dojedzie to juz będzie ok.

Tygrysku, ja też kocham jeść i nienawidzę diet

Blizniaki u nas zima nie zaskoczyla u nas trabili juz od tygodnia ze idzie zima jakiej nie bylo od 18 lat. Dzis jest minus 1.5stopnia a wczoraj bylo na mase sniegu. U mnie nie jest zle, choc szkoly pozamykali ale w Londynie nie dzialaly autobusy, pociagi metro i Londyn byl masakrycznie zasypany:)))
Ale mi sie podoba lalalaa, a maz niech uwaza szczegolnie na M25 - sie wymadrze:))))

No,przeczytalam caly weekend...Tygrysku,gdzies tam pisalas o kapuscie kiszonej,mam pytanie-karmiacjesz kapuche i nic sie potomkowi nie dzieje?bo ja mam taka ochote..ale nie bede ryzykowac:confused:Justine,kochana,co u Ciebie??

Ja jem kapuste kiszona, gotowana, bigos kazda fome kapusty jem i nic, wiec sprobuj moze nie zaszkodzi.

Dzwoneczka kochana pisałas cos ze musze jechac po ten paszport na portland palace a ja bylam przekonana ze do kosulatu na cavendish street. Gdyby nie ty błądzilibysmy po londku. Wdzieczna Ci jestem ze nabąknęłas o tym:tak:

Anoli mowimy o tym samym bo Konsulat jest na rogu New Cavendish Street i Portland Place. Napewno traficie, tam tez jest flaga a Ambasada jest na Portland Place, Wam potrzebny jest Konsulat - przepraszam jesli namieszalam:)

Cześć mamusie-kumpelki,

A tak na serio to chciałabym ponowić moją niesmiałą propozycję o spotkanie w realu z naszymi dzieciaczkami - np jakiś weekendowy zjazd (inne:zlot, sabat), mogę zająć się organizacją jeśli się okaże, że wyrażacie zainteresowanie...

Pomysl jest fajny ale tez ryzykowny, ja sie pisze, tylko jeszcze przed kwietniem, bo pozniej juz uziemiona jestem bez paszportu:))

Kaja a po Ciebie to wpadne po drodze:)))

Laski,a tak z innej beki..Mam byc chrzestna mojego brata corki i kompletnie nie wiem co kupic na prezent....
ja mojej chrzesniaczce i ostatnio Adriana chrzesniaczce kupilismy zlote kolczyki.

Ja też uważam, że fajnie było by się spotkac i pogadać o pieluchach i kupkach w realu:tak::-D:-D, ale czy to uda się wszystko zgrać :confused:, biorąc pod uwagę, że są mamuśki z okolic morskich;-) (np. Kołobrzeg itp.) i mamusie z "niższych sfer" jak np. śląsk :sorry2:
To zalezy gdzie spotkanie.

Witajcie Dziewczynki.
Ja sie dzisiaj cały dzień obijam-zrobiłam sobie dzień leniucha. A co każdemu sie należy. A co z tego że bałagan w domu-żadnych gości sie nie spodziewam.
Byłam wczoraj u fryzjera i jestem mega zadowolona z nowych włosków. Tylko mąż troche kręcił nosem bo nigdy (a jesteśmy ze sobą już 10 lat) mnie nie widział z krótkimi. A w piatem ma przyjechac moja siora i mi pomóc ufarbowac.
Aaaaa i pierwszy raz w życiu obcinał mnie facet:szok:

Justine mam nadzieje że mąż zmądrzeje i przeprosi.
Kaja są bardzo ładne łyżeczki albo smoczki(oczywiście złote albo srebrne) i do tego grawerka a ostatnio spotkałam się na allegro nawet ze złotymi bucikami. Albo jakis ładny album...

Spotkanie fajna rzecz. Najsprawiedliwiej byłoby gdzies w centrum bo nas jest najmniej:-D

Marzycielko szacuneczek. Ja jestem z gatunku leniwców pospolitych i nawet na zajęciach w-fu zawsze miałam zwolnienia. a żeby tak z własnej nieprzymuszonej woli cwiczyc? No i potem widac efekty-dupsko jak szafa trzydrzwiowa:-D

reklama
DZWONECZKA,kochana,Ty mi z tym allegro z nieba spadlas...napewno cos znajde:-)i jak juz bedziesz niedaleko to wyslij esola,zebym kawencje wstawila;-)chyba ze pijesz szybka rozpuszczalska to nie musisz esowac:-D
Mi sie tez wydaje ze jak naprawde bedziemy chcialy to daloby rade sie spotkac..a ktora jest narciarka to zapraszam na biegun:-D

Do góry