reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

mam już dość ciągłego wtrącania się mojej teściowej :crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy: nie mogę nawet spokojnie wyjść do toalety bo zaraz siedzi przy małej :baffled: a jak płacze to przychodzi do mojego pokoju żeby mi ją zabrać i uspokoić :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: porąbana jakaś:angry::wściekła/y::wściekła/y::angry: oczywiście nie daje jej dziecka to wychodzi wielce obrażona:baffled: i te jej ciągłe przemądrzanie się doprowadza mnie do FURII :angry::angry::angry::angry::angry:
Bidoku,o matko i corko,co za sytuacja chora!!!Postaw sprawe jasno,dzidzia jest Twoja i Ty wiesz najlepiej jak i co...
Zabilabym:crazy:...

reklama
A u nas jakis koszmar,malutka caly dzien wrzeszczala,myslalam ze to kolka,herbatka koperkowa plula i nie pomagalo doslownie nic...Wieczorkiem dostala biegunki i temperatury..No i lipton:baffled:No i na koniec nie obylo sie bez lekarza i zaserwowalismy jej czopaaaa....I od calych 15 minut spi moja bidulka:-(Co za dzien...

Hej Dziewczyny,
Co do teściowych ;-)...mam pewne doświadczenie...bo moja aktualna jest juz moją 3cią ...po pierwszej wariatce, która wiedziała wszystko naj...a zdania po polsku nie potrafiła poprawnie powiedzieć, drugiej, która nie pogodziła sie ze swoim wiekiem, utratą atrakcyjności i tym, ze nie w kazdym towarzystwie jest gwiazdą...mam trzecią i chyba najmniej kłopotliwą :-)
Do mojej tesciowej zwracam sie po imieniu i zawsze moge na nia liczyć...(musze sie hamować z mówieniem, że cos bym chciała lub czegoś potrzebuję, ona wyda ostatnią kase, żeby to dla mnie zdobyć:szok:)praktycznie w każdej kwestii staje po mojej stronie...mogę szczerze jej powiedziec, że jej synalek bywa nieznosny, leniwy, jest bałaganiarzem etc.
W dodatku moja tesciowa nigdy nie wtraca sie jesli chodzi o pielegnację dzidka, po prostu wychodzi z założenia, że ja jako matka trójki, wiem wszystko zdecydowanie lepiej niz ona, która wychowała jedynaka :-) jednym słowem, DO TRZECH RAZY SZTUKA ;-)

:szok::szok: :szok::szok: No co jest :confused::confused: jestem dziś pierwsza :confused::confused::-D:-D:-D

A więc pokrótce (noo, w skrucie :-D:-D) ja znowu dziś dostałam okres :szok::szok: -już drugi od porodu :baffled::confused:) i do tego żadnych wcześniejszych objaw, typu bóle brzucha itp. :baffled:, więc z rana mnie zaskoczyło:zawstydzona/y::wściekła/y:
Teraz sobie siupam na pupci popijam bawarkę i Was czytam :tak:
Zapomniałam się wczoraj pochwalić ciociom :-) (bez prezentu się nie obejdzie :-D:-D:-D:-p), że moj Alan skończył wczoraj pełne 8 tyg. :szok::tak::tak:, a do dziś mam obraz przed oczami jak mi go po wyjęciu z brzuszka pokazywali ... ten jego pierwszy krzyk ...ehhh:zawstydzona/y:aż łza się w oku kręci ... a teraz to 5 kilo waży:tak: :-D:-D, klopsik :-D:-D

Alanku Sto lat sto lat!!!!!!!!!:-D:-D:-D
A ja dostalam wczoraj moj pieeeeeerrrrwszzzzyyyyyyyyyy okresssss:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:( od porodu oczywiscie:-)) tylko u mnie on sie zapowiadal juz od kilku ladnych dni:crazy::crazy: brzuch napitalal i lecialo takie cos dziwngo ze mnie niezidentyfikowanego:crazy::crazy: i wczoraj wreszcie mnie zalalo:baffled::baffled:ech...:baffled: a do tego boje sie przy pierwszym okresie uzyc tampona bo moze jeszcze sie cos oczyszcza czy cos wiec laze w tej podpasce i mnie dodatkowo ona wkurza bo czyje sie jak w pieluszce:crazy::crazy: a my dzis idziemy do lekarza z Fifim wiec wybadamy co i jak z tymi kupami:-:)-( teraz mi Filip po kazdym jedzeniu robi kupe:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

:szok::szok: :szok::szok: No co jest :confused::confused: jestem dziś pierwsza :confused::confused::-D:-D:-D

A więc pokrótce (noo, w skrucie :-D:-D) ja znowu dziś dostałam okres :szok::szok: -już drugi od porodu :baffled::confused:) i do tego żadnych wcześniejszych objaw, typu bóle brzucha itp. :baffled:, więc z rana mnie zaskoczyło:zawstydzona/y::wściekła/y:
Teraz sobie siupam na pupci popijam bawarkę i Was czytam :tak:
Zapomniałam się wczoraj pochwalić ciociom :-) (bez prezentu się nie obejdzie :-D:-D:-D:-p), że moj Alan skończył wczoraj pełne 8 tyg. :szok::tak::tak:, a do dziś mam obraz przed oczami jak mi go po wyjęciu z brzuszka pokazywali ... ten jego pierwszy krzyk ...ehhh:zawstydzona/y:aż łza się w oku kręci ... a teraz to 5 kilo waży:tak: :-D:-D, klopsik :-D:-D
Wszystkiego najllepszego dla Alanka,szczesliwego zycia niemowlakowego!!!I wszystkiego najlepszego dla Mamusi!!!duzo radosci z instytucji maciezynstwa:-)

reklama
Cześć dziewczynki :)

Alanku - sto lat! Powiedz mamusi, że powiniście wpaść w odwiedziny do Hanusi ;-)

justine - ale Wam zazdroszczę tego kina!!! Oj poszłabym chętnie z Wami, tylko trochę daleko mam, haha. Ale do Poznania to mam sentyment wielki, bo tam studiowałam.

Do góry