reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Cześć dziewczyny :) Nam niedziela minęła bardzo milutko. Byliśmy z naszymi przyjaciółmi w Figlo-Parku - nasze starsze pociechy ganiały w basenach z piłkami, a maluchy spały w fotelikach. A popołudniu spacerek :tak:

Mam pytanie z innej beczki. Nie zauważyłam, czy na naszym forum pojawił się temat powrotu do normalnego współżycia. Dziewczynki jak to jest u Was? Już, czy jeszcze nie? Przyznam się, że czuję się trochę jak dziewica:baffled:chciałabym a boję się...
Czekać te "ustawowe" 6 tygodni?

Ja czekałam do wizyty u gina, bo wolałam się upewnić, że tam w środku wszystko jest ok, choć ochotę miałam od samego początku. Ponieważ miałam tylko 3 szwy zewnętrzne, te 6 tygodni w zupełności wystarczyło i ten "pierwszy raz" był całkiem miły :tak:

Ja też ostatnio myślałam o tym, że Misiówki dłuuuugo nie było na forum.

reklama
Witajcie wieczorkiem
U mnie juz 8 tygodni po porodzie i ochoty nadal brak, chociaż gin dał zielone światło, trochę się jednak boję, bo jak mnie badał to mnie bolało, w końcu kiedyś trzeba będzie sie odważyć. moze jak potęsknię jeszcze tydzień, to wtedy sie namyślę:-D

Byłam dzisiaj z małą na długim spacerku, bo nawet dosć ciepło u nas, a potem pojechałyśmy sobie do kolezanki na obiadek, bo nas zaprosiła, w tygodniu ona była u mnie na obiadku, bo jej chłopaki też byli na feriach, wiec razem jakoś nam raźniej było i lepiej smakowało.

Poza tymi miłymi chwilami, są też mniej miłe, mój rozwydrzeniec, jak nie ejst na rękach to wyje, ja już nie wyrabiam i juz sie boje co bedzie jak chłopcy wrócą, przecież nie mogę cały dzień siedziec i trzymac ja na rekch, a jej pasuje tylko spacerek, jazda samochodem, no i rączki.

Teraz akurat królewna sobie zasneła i śpi obok, a ja oglądam 39 i pół. Wogóle to barzdo fajnie mnie ten film nastraja, a już szczególnie od porodu, bo piosenka "zabiorę Cie właśnie tam..." kojarzy mi się z porodówką, jak leżałam tam, to akurat leciała i teraz co ją słyszę to ryczę.
Mamuski życzę nam wszystkim spokojnej i przespanej nocki

Dzięki Dziewczynki! Zawsze można na Was liczyć. Moja mama zawsze się dziwi skąd ja tyle wiem o ciąży i dzieciach skoro nie mam doświadczenia i że czuje się przy mnie zielona:-D:-D:-D

Dziewczyny sorry ze nie mam czasu popisac ale z czytaniem staram sie byc na bierzaco. Jak wroci maz obiecuje poprawe:tak:

Mam pytanie do mam po cesarce. Nie wiem jak to wyglada w polsce bo mialam cesarke tutaj, ale mam jedno pytanie. Czy wy tez macie nieczula skore koło blizny???? Moja blizna zagoila sie super od poczatku nie bylo problemow. Jest bardzo cieka, jakby ktos dlugopisem mi zrobil kreske, ale w jednym miejscu nad blizna mam martwą skore jakby ciagle znieczuloną. Myslicie z eto normalne czy cos spieprzyli? W sumie to w niczym mi nie przeszkadza tylko takie dziwne uczucie a wlasciwie jego brak:sorry2:

Dziewczyny sorry ze nie mam czasu popisac ale z czytaniem staram sie byc na bierzaco. Jak wroci maz obiecuje poprawe:tak:

Mam pytanie do mam po cesarce. Nie wiem jak to wyglada w polsce bo mialam cesarke tutaj, ale mam jedno pytanie. Czy wy tez macie nieczula skore koło blizny???? Moja blizna zagoila sie super od poczatku nie bylo problemow. Jest bardzo cieka, jakby ktos dlugopisem mi zrobil kreske, ale w jednym miejscu nad blizna mam martwą skore jakby ciagle znieczuloną. Myslicie z eto normalne czy cos spieprzyli? W sumie to w niczym mi nie przeszkadza tylko takie dziwne uczucie a wlasciwie jego brak:sorry2:
Anoli to chyba normalne, bo ja tez tak mam, jestem 4 tyg po cesarce :-)

Dziewczyny brak czucia w okolicy blizny jest normalny i może się utrzymywac do pół roku.

Co do drugiero pierwszego razu to ja też już mam za sobą i nie było tak zle jak się spodziewałam:-)

Blizniaki ja też lubię tą piosenkę i z niewyjaśnionych przyczyn zawsze mi się przy niej robią oczy mokre.
Moja panna też kiedyś tylko na rękach bo jak nie to ryk ale odkąd mamy leżaczek to chętnie w nim siedzi i ogląda świat. Najbardziej nie lubi byc w dzień w łóżeczku bo z niego nic ciekawego nie widac.

Justine to może zapobiegawczo wez sobie rutinoscorbin i wit C żeby Cię nie wzięło bo podobno panuje w Polsce epidemia grypy.

Ollcia i jak nocka? Mam nadzieję że była lepsza od mojej.
U mnie dla odmiany nocami wyje starszak a nie niemowlak i o wiele trudniej ją jest uspokoic. A jak pytam co się stało to mówi że nic i dalej ryczy:confused:

witajcie mamusie..ja jak zwykle znowu daleko z tyłu..od jakiś 4-5dni mały strasznie spina sie na kupke..dziś w nocy co mu zaglądałam w pieluche to czysta :-(a on tak strasznie sie spina...poza tym od 2 dni mega kolka..wczoraj młody aż zajechał suszarke-bo tylko to mu pomaga...
pozdrawiam was ciepltuko :-D

Dzień dobry:)

Ja mam nieciekawie niestety... Wczoraj wylądowałam na pogotowiu z gorączką 39,5 - lekarz stwierdził że to grypa i dał mi antybiotyk,ale taki przy którym można karmic na szczęscie.
A w ogóle to dziś tatuś wrócił do pracy i jesteśmy z Zuzą samiuteńkie w domku:(

Postanowiłam wyleczyć te moje cycki i cału czas odciągam... i jestem w ciężkim szoku bo ściągam w 20 min 125ml... to chyba dobrze nie?

reklama
Dziewczyny zwracam się do Was, bo macie już ciut więcej doświadczenia niż ja.
Mojej malutkiej na szyjce i na nóżkach wyskoczyły jakieś czerwone krosty :baffled: Przedwczoraj zjadałam banana, czy to możliwe że mała ma te krosty właśnie od tego?
No i druga sprawa. Od kilku dni ma tak jakby katarek, bo kicha. I ja oczywiście panikuje i najchętniej leciała bym juz do lekarza z nią.

Do góry