reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Ewelw my planowaliśmy zrobić chrzciny w knajpce.Obiad,jakaś sałatka,przekąska,tort i to wszystko.I żadnego alkoholu.Nie chcemy alkoholu na chrzcinach dziecka.U nas wychodzi około13 osób,bo tylko dziadkowie,pradziadkowie i chrzestni.I kosztowałoby to nas około 1000 zł.A kogo Ty zapraszasz,że wyszło Ci tak dużo osób???

Ja też mam 13 dorosłych i w knajpie podobną cenę mi podali. I tak wydawało mi się, że to dużo i podobnie jak ollcia wolałabym dziecku za to coś kupić. No i w końcu zdecydowałam się robić w domku, 8 lutego, tyle że moja mama znalazła kucharkę, która ugotuje mi obiadek, tort obiecali moi dziadkowie, więc ja tylko jakieś ciasto upiekę i podam wszystko i myślę, że będzie ok. Zdecydowałam się też na dom, bo będzie też dwójka trzylatków (tu mają zabawki), no i oprócz Hanii jeszcze jeden półtoramiesięczny maluszek, to w domu chyba wygodniej karmić, przewijać, itp.

Dziewczyny a czy u Was ksiądz wymaga zaświadczenia że się było u spowiedzi

U nas wymaga. I to i od rodziców i od chrzestnych. Dla mnie to jakiś absurd i dziecinada totalna. Czuję się jak przed pierwszą komunią... :sorry:

My po jednej wizycie u prywatnego kardiologa. Mała ma dwa otworki w serduszku. jeden to ten który ma dużo dzieci i powinien sam się niedługo zamknąć, natomiast drugi to jest wada serca ale ponoć nieistotna. Ten drugi otworek jest między komorami, ale na szczęście jest otoczony jakimś dobrym tętniaczkiem, który ogranicza ten niepotrzebny przepływ krwi. Za tydzień jedziemy do kliniki do Ustronia i wtedy skonfrontujemy tą opinię. Jak zadzwoniliśmy do Katowic do Centrum zdrowia Matki i Dziecka to nam qrna powiedzieli że pierwszy termin na lipiec!!!!! To sie nazywa wczesne wykrywanie wad serca u dzieci! Masakra jakaś!'
Dziouszki szczepiłyście na rotawirusa i pneumokoki????????

Ustroń ma całkiem niezłą opinię, dobrze, że tam macie wizytę. Na pewno wszystko będzie dobrze. A na rota, pneumo i meningo nie szczepię.

A muszę wam się pochwalić, że dziś drugi dzień bez sztucznego mleczka wytrwałam:tak:

Gratulacje! To naprawdę super!!!

Wszystkiego najlepszego!!!
rowiesniczka Marysia:-)

ooo dziekujemy i równiez życzymy dużo zdrówka:-)

Agatkas ważne,że to nic groźnego:tak: A z pośpiechem służby zdrowia to jest masakra...Szkoda gadać...

Tygrysku ja nie znoszę tego polskiego zwyczaju,że na każdej imprezie musi być alkohol:no: Dla mnie to jest tak,że jak ktoś chce się napić to każda okazja jest dla niego dobra:sorry: Ale na chrzcie mojego dziecka picia nie będzie.Jak ktoś ma taką potrzebę to napije się jak pójdzie do domu.Najbardziej nie lubię zwyczaju,że tatuś opija narodziny dziecka...Dla mnie jest dziwne picie z radości:sorry: A może to mamusia po porodzie powinna się upić,że ma to już za sobą i że tyle się namęczyła??Kobieta leży w szpitalu wymęczona,a facet idzie pochlać...No masakra jakaś:sorry: Na szczęście mój Mariusz jest nie pijący także narodziny synka nie zmusiły go do tego żeby polubił alkohol:tak: A co do przyjęcia na chrzciny to też zdecydowanie wole kameralne:tak: 50 osób to już dla mnie jak na ślub,bo u nas tyle właśnie osób będzie na ślubie:-p Wolałabym mniej,ale to już wypada zaprosić całą najbliższą rodzinę.

Ewelw a co Ty żeś się tak podekscytowała?:-D A jak są takie co ochrzczą dzieci za rok albo za dwa to też będziesz się nad tym zastanawiać?:-D

Masz racje cale szcxzescie moj mezus tez sporadycznie pije alkohol i narodziny dziecka nie zostaly opite litrami procentow;-) zamiast tego byl caly czas ze mna i pomagal mi a nawet wyreczal przy opiece nad synkiem (zreszta do dzis bierze czynny udzial w opiece nad pierworodnym):-D a jak nieraz slysze jak niektorzy tatusiowie swietuja to mnie krew zalewa kobieta sie meczy w ciazy przy porodzie i pozniej a taki nic nie robi i jeszcze zabawia sie z kolegami:crazy::crazy::crazy:
pamietam jak ktos kiedys pisal ze kobieta lezala w szpitalu z dzieciatkiem a jej maz przez 3 dni swietowal z kolegamii i tylko wpadal na chwilke do szpitala i dalej w tango:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy: ech.............

Zgadzam się z Wami dziewczyny-nic dodać nic ująć:tak:

Witam

ja juz po wizycie u ginka, wszystko jest dobrze, dostalam recepte na zastrzyk antykoncepcyjny ale nie zdecyduje sie - tyle lat dawalismy sobie rade ze i teraz damy:tak:, a jak bedzie wpadka to bym sie cieszyla bo i tak plaujemy drugie:tak::-D:-D.

Anoli, Kaja, późno, ale jeszcze się załapałam na dzień dzisiejszy :
Wszystkiego naj z okazji 1-szego miesiąca dla Waszych pociech :-D:-D:tak::tak:

Dziekujemy,dziekujemy:-)Marysia tak sobie wziela do serca te urodziny,no taaaka dorosla sie czuje ze juz mysli ze nie musi isc wczesnie spac..i mamy tango:tak:

Dziekujemy,dziekujemy:-)Marysia tak sobie wziela do serca te urodziny,no taaaka dorosla sie czuje ze juz mysli ze nie musi isc wczesnie spac..i mamy tango:tak:

A moja własnie budzi sie po trzygodzinnej drzemce, ciekawe co bedzie w nocy robić:confused: U nas jeszcze nie ma 22.00:tak:
Niech ten tatuś juz wraca:laugh2:

hej
weszlam tylko zeby napisac ze od wczoraj mam zalamke. Pojechalismy sobie wczoraj w pare miejsc, miedzy innymi do mojej mamy i tesciowej na cmentarz...no i odjezdzamy z pod cmentarza i poszlo nam sprzeglo:wściekła/y: Ogolnie zeby sie nie rozdrabniac to poczatkowa wersja byla 800zl, skonczylo sie na 1050,- bo lepsze sprzeglo trzeba bylo wsadzic :-( normalnie zalamka. Dzis odebralismy autko, smiga ladnie, panowie sprawdzili i niby nic wiecej tam nie widac ale juz mam cykora zeby nic wiecej nie wyskoczylo.

Z lepszych spraw to zostalam dzis poproszona na chrzestna przez moja kolezanke jescze z liceum. Ma synka o 4 miesiace mlodszego od Cypriana i córcie (moja chrzesniaczke ;-)) z 16.grudnia wiec tylko niecaly miesiac mlodsza od Ksawerka.

Poza tym Cypriana męczy mega kaszel, na szczescie tylko Cypriana i tylko kaszel.

A tak poza tym to nie jest to moj najlepszy okres w tym styczniu. Za 2 dni o 18.00 bedzie rowno rok jak dowiedzialam sie ze mojej kruszynce przestalo bic serduszko :-(

reklama
czesc dziewczynki kochane:-)MARZYCIELKO,super ten bodziak Oliwki!!

Dzięki nam też się bardzo podoba:-D:-)

Mamuśki które kupiły pasy poporodowe, jesteście zadowolone???

Jaki możecie mi polecić???Nie mam pojęcie jaki kupić:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Co do chrzcin to my tez chcemy zrobic w knajpce...nie chce mi sie szykować w domu:zawstydzona/y::eek:

ja mam pas i jestem zadowolona. Kupiłam w aptece za 45 zł.

My po jednej wizycie u prywatnego kardiologa. Mała ma dwa otworki w serduszku. jeden to ten który ma dużo dzieci i powinien sam się niedługo zamknąć, natomiast drugi to jest wada serca ale ponoć nieistotna. Ten drugi otworek jest między komorami, ale na szczęście jest otoczony jakimś dobrym tętniaczkiem, który ogranicza ten niepotrzebny przepływ krwi. Za tydzień jedziemy do kliniki do Ustronia i wtedy skonfrontujemy tą opinię. Jak zadzwoniliśmy do Katowic do Centrum zdrowia Matki i Dziecka to nam qrna powiedzieli że pierwszy termin na lipiec!!!!! To sie nazywa wczesne wykrywanie wad serca u dzieci! Masakra jakaś!'
:-(

Dziouszki szczepiłyście na rotawirusa i pneumokoki????????

No to znaczy , że jest dobrze. Bardzo się cieszę!!!!:tak:

A i świętujemy dzis miesiąc:-)

....kiedy to zleciało...

GRATULACJE i duzo zdrówka i miłości:-)

A u Nas takie sobie humorki na szczęście Młoda slicznie śpi więc mogę się napić winka i Was podczytać:-)

Do góry