reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
hej !!!

padam od wczoraj Liwia jest w domu wiec mam wesoło ! troche kaszle i wolałam nie czekać tylko ja potrzymać w domu ale w czwartek idzie bo balik ma swój pierwszy i nie mozna tego przepuścić !!!
cały dzien wymyślam zajęcia jak w przedszkolu zeby nie nudziło jej sie bo zaraz marudzi jęczy i małpiego rozumku dostaje !!!

a mam do was pytanko, nie wiem czy ten temat był już poruszany a mnie troszkę na forum nie było:zawstydzona/y: i nie dam rady wszystkiego nadrobić
jaka formę antykoncepcji będziecie stosować:confused: chodzi mi o mamy karmiące piersią:tak:

no ja własnie tez sie zastanawiam ! ale póki co mam zakaz na przytulanko bliskie wiec czekam na wizyte i zobacze co powie mi gin

Witam was dziewczyny , mamusie serdecznie. Czy juz wszystkie urodzily , bo ja w tyle i to bardzo? Jak milo znowu moc do was zajrzec. U mnie juz wszystko ok, przynajmniej narazie:rofl2:Co prawda jestem jeszcze przed wizyta ginekologiczna oraz przeswietleniem pluc ....ale mysle ze juz nic mi sie nie cofnie :):tak:

Renia dziekuje Ci ze mnie ocknelas troche tym sms-kiem, bo juz prawie zapomnialam ze jest cos jeszcze poza dwojka dzieci :-D Pozdrawiam was wszystkie i ogromne buziaki :):-)

Witam!!!
Dzięki za wszystkie zaproszenia na nk i nie mam pojęcia dlaczego co niekture nie mogą mnie odnaleźć zresztą ja też mam problemy z trzema dziewczynami ale jeszcze poprubuje.
Mój mały jest ostatnio taki kochany że szok rano wsaje i przed 7 daje mu cyca bo zaraz do szkoły idziemy na 8 potem jak się przewietrzy to śpi tak do 10 potem sobie pogada ,trochę podje i przed 12 znowu cyc i do szkoły po braciszka i zaś spi tak do 15 potem zaś jedzonko pogaduchy i zaś spi do 19 i zaś jakaś kąpiel jedzonko i spanie a w nocy co 3 lub 4 godzinki się budzi no poprostu szok wszystko moge sobie zaplanować jestem happy

co do aut ja też kiedyś byłam sceptycznie nastawiona do fiatów ale coraz więcej słychać dobrych opini o tej marce my jeździmu oplem astrą iii też w kombiku i też jesteśmy zakochani w oplach marzy nam się zafira siedmio osobowa zresztą mieliśmy już astrę i potem ii i teraz iii wszystkie kombi bardzo polecam

ja nie dokarmiam butlą tylko cyc i mój mały w ciągu 4 tyg przybrał kilogram to chyba dobrze co nie

a powiedzcie mi dziewczyny z tą wkładką chormonalną to nie wiecie czasem czy przy niej waga nie idzie w górę bo w sumie to chormony

aja szykuję na sobotę chrzciny hura

boshe co za noc dzis mialam do 3 nad ranem maly plakal nie dosc ze wisial na cycu to jeszcze placze brzuszek go bolal i nie mogl kupki zorbic tak mi bylo jego zal a jeszcze bardziej meza biedaczek prawie nic nie spal no i maly usnol o 3 a mezulek musial wychodzic do pracy... juz czuje jaki skonany wroci... nie wiem jak nauczyc dziecka zeby w nocy spalo a nie w dzien... jak do tej pory to spi ciagle od 3 nad ranem prawie 7 godzin bez przerwy... ja o 8 wstalam zrobilam obiad posprzatalam bo myslalam ze maly sie obudzi a tu niespodzianka nie chce mu sie wstawac...:szok:
jak bede miala taka noc dzis to ja chyba wykorkuje

witam :-)
u nas noc po prostu boska maly zasnal o 22 obudzil sie o 4.15 jedzonko proba zasniecia skonczona nastepnym karmieniem podczas ktorego walnal wielgachna kupe ze musialam calego go przebierac:rofl2::-D przed 7 poszlismy dalej spac i dopiero wstalismy tzn maly jeszcze sie wybudza:tak: az sie boje co bedzie dzisiaj po 2 ekstra nockach:-D

ja rowniez daje tylko cyca i unas to wyglada tak przez pierwszy miesiac przybral 650 w nastepnym tygodniu 340 i po 4 dniach 190:-D i teraz wazy 4330;-)

pare dni temu dopiero skonczylam krawic i mam nie dobre przeczucie ze niedlugo dostane okres bo zawsze przed wlaza mi pryszcze no i wlasnie mi wyskoczyl:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a co do chrzcin to tez bym musiala wkoncu cos pomyslec tylko ze jakos mi nie podrodze do mojego walnietego proboszcza chcialam w innym kosciele zrobic ale i tak bede musial do niego iscs i tak takze bezsensu:sorry:

cos jeszcze chcialam ....ale nie pamietam:-D

milego dnia;-)

U nas Bartek postanowił sobie robić w nocy 2-godzinną przerwę w spaniu. Tak jest od kliku nocy. Wczoraj pojadł przed 23 i od razu zasnął, pobudka o 1 w nocy i do 3 zero spania, no a później spał do 7:30. Sama nie wiem, czy uznać to za dobre przesypianie nocek :sorry: na początku wyglądało to trochę lepiej, ale chyba i tak nie mam co narzekać, bo mogłoby być gorzej.

czołem kobietki

Zozakoza, nie powinno się tyć, bo działanie wkładki jest tylko miejscowe. Powodzenia w szykowaniu chrzcin. My robimy 21 lutrgo, już naliczylam 25 osób tylko z najbliższych.

Ewushka, zdrowiej nam kochana i już nie rób takich numerów, wszystkie choróbska precz.

Justynka, fajnie ze znalazlas chwilke, zeby zajrzec. moi chłopcy tez w czwartek maja bal karnawalowy w szkole, Grzesiu miał akurat isc do ortodonty, ale szkoda mi było zeby nie poszedł i przełozyłam.

A ja dzisiaj jestem w ogromnym szoku, Magdusia spała od 22:30 do 6:20:szok:, wykąpałam ja jak zwykle okolo 21, :szok:potem nakarmiłam, chwile pozabawialam i połozylam do lózeczka, zdziwilam sie ze zasnela, bo zawsze wariuje do północy, wiec zamiast sie połozyc to czeałam do północy zeby ja jeszcze nakarmic, ale cisza spi, wiec tez sie połozyłam, obudziłam sie o 3, nadal cisza, sprawdziłam czy cos sie nie stało, ale wszystko ok, polozyłam sie spowrotem, obudziłąm sie o 6, ale Mała nadal spała, o 6:20 nie wytrzymałąm i wzięłam ja do przewijania zeby ja obudzić i nakarmić. Około 8 znów zasnęła u mnie na brzuchu, a ja razem z nią i wstałyśmy dopiero przed chwilką:zawstydzona/y:,
Teraz sie martwię czy to dobrze ze tak długo spała, ale wygląda ze wszsytko ok, bo nawet mierzyłam temperature

Ale Wam zazdroszczę tej przespanej nocy. U nas dziś masakra. Mały usypiał na 15 minut budził się z krzykiem, że jeść - dawałam butlę possał minutę i wrzask. :-(Słyszałam jak mu się w brzuszku przewala wszystko. I znowu zmęczony płaczem usypiał ale głodny więc za chwilę to samo. Usnął dopiero koło 5 na rączkach. O przełożeniu do łóżeczka nie było mowy. A ja skręcona w chińskie osiem na fotelu z nim na rąkach owinięta w koc. Później pobudka po 7 i powtórka z rozrywki. Usnął dopiero teraz.
Już kurczę niech te krople przychodzą bo mi się dzieciak zamęczy.:-(

reklama
Witajcie kochane,jak mi Maryska popalic dala w nocy to dopiero teraz wstalam...I to samo Landryneczka co u Ciebie,cyc i placz,prezyla sie,wyciagala,kupki malo i twardawa...I tak dumam,czy to ja cos zle zjadlam,czy moze tak to bywa?I co zrobic zeby sie nie powtarzalo i nunka mogla sobie spiunkac...Jak to jest u Was?

Do góry