reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Landryneczko karmię piersią ale dokarmiam butelką(mleczkiem NAN) i w sumie z butelki wypija 100ml a czasami nawet 120ml więc napewno nie najada się z piersi:-(a z kupkami miała problem i dawałam jej herbatke tzn plantex ale nie pomagał i teraz daje jej kropelki espumisan i niby jest troche lepiej ale nie do końca.

Nan jest bardzo bogate w zelażó i dlatego te zatwardzenia polecam Bebiko bądź Bebilon Comfort :-)

A my jeździmy z racji ogromnej rodzinki Oplem Omegą B Kombi .
Jest to 2 na liście największy samochód z powodu pojemności bagażnika . Przegrywamy tylko z Mercedesem. Jeździmy z 2 dogami , wózkiem, fotelikiem, bagażami .... i wszystko wchodzi...
Chcemy zamienić w przyszłości na Opla Omegę C nowszą bo tak kocham ten samochód , że masakra hehe :-)

A ja dzisiaj cały dzień na stopie wojennej z mężem... Jak on mnie wk....a czasami :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Kaja, Renia, nie dołujcie się dziewczny, przeciez własnie urodziłóyscie swoje skarby i stad te brzuszki, z czasem wszystko będzie lepiej.

Agatkas, ja wprawdzie nie miałam problemóe z siadaniem i wogóle to w szpitalu śmigałam ja nówka, ale po 2 czy 3 dniach w domku czułam taki dziwny ból, jakby kości mi się rozpadały, na szczęście po kilku dniach się unormowało. Zobaczysz z dnia na dzień będzie lepiej.

Mam dzisiaj bardzo aktywny dzień, najpierw to szczepienie, potem do domu, szybki obiad, a potem na zakupy i zawieźć chłopaków na tańce, zrobić zakupy i wypożyczyc stroje na bal szkolny, a wszystko to z dzieciakami, bo mąż już pojechał w trasę, jakoś daliśmy radę, ale juz sie dzisiaj nigdzie nie ruszam.

Ostatnia edycja:
no ja kompletnie nie mam juz czasu na nic maly mi wisi przy cycu caly dzien:-D:-D
odrzucilam mleko modyfikowane maly dostawal kolek gigantycznych i zatwardzenia plakal cala noc...
macie swietne fotki na naszej klasie :-):-):-)

zozakoza, anoli, landryneczka-Was nie udało mi się znaleźć na nk :-(

Przepraszam zapomniałam ze mam zablokowane szukanie przez wyszukiwarke. Jeszcze dzis to odblokuje.

A moja Hania pobila rekord. Spała w nocy od północy do 8.30. Zastanawiam sie czy to dobrze, czy nie powinnam jej wybudzić, ale sama spałam jak suseł:zawstydzona/y:

Agatkas spokojnie jestes dopiero tydzien po. Mi juz minęło trzy tygodnie i brzuchol ciągle mam. Cierpliwosci kochana:-)

Kaja, Renia ja mam to samo. Wczoraj kupiłam sobie spodnie bo w te sprzed ciązy nie wchodze i narazie sie nie zapowiada ze wejde. Najgorsza byla swiadomosc ze wzielam do przymierzalni 3 rozmairy, a dobre byly te najwieksze:zawstydzona/y:

Ewelw mozesz zmierzyc mi ten pas na szerokość, bylabym wdzieczna:tak:

Ewelw mozesz zmierzyc mi ten pas na szerokość, bylabym wdzieczna:tak:
Anoli - szerokość pasa 29 cm. (A długość rozmiaru M - to ok 90 cm - na mnie idealny - bo mam duży brzuchol - ale jednocześnie dobrze ściska. Przy długości którą podałam należy odliczć ok. 22-27 cm - na rzepy które na siebie nachodzą)

Ja dzisiaj po przeglądzie u ginki. Wszystko w porządku, więc mogę wreszcie zacząć NORMALNE życie, haha. Tylko mężuś coś dzisiaj nie w humorze na amory, a szkoda... ;)

a mam do was pytanko, nie wiem czy ten temat był już poruszany a mnie troszkę na forum nie było:zawstydzona/y: i nie dam rady wszystkiego nadrobić
jaka formę antykoncepcji będziecie stosować:confused: chodzi mi o mamy karmiące piersią:tak:

Dzisiaj właśnie dyskutowałam z ginką o tym i zdecyduję się raczej na wkładkę hormonalną, można ją założyć w trakcie karmienia piersią i nie ma wpływu na karmienie. Muszę tylko odczekać jeszcze parę tygodni, żeby zrobić miarodajną cytologię i jak wyniki będą dobre to dam sobie założyć tę wkładkę i na 5 lat spokój :tak:

Ostatnia edycja:
Anoli - szerokość pasa 29 cm. (A długość rozmiaru M - to ok 90 cm - na mnie idealny - bo mam duży brzuchol - ale jednocześnie dobrze ściska. Przy długości którą podałam należy odliczć ok. 22-27 cm - na rzepy które na siebie nachodzą)

Szkoda ze taki szeroki bo bylam nim zajnteresowana, dla mnie góra 25cm, bo jestem niska:zawstydzona/y:

reklama
Do góry