reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hej mamuski !!
Moja nocka tez dzisiaj ok, maly przespal jedno karmienie, tez sie zastanawialam czy go wybudzac, ale taki z niego grubasek, ze nic mu nie bedzie jak raz nie zje ;pp
Mam pytanie, czy ktoras z was slyszala o tym, zeby zginac nozki tak do glowy jak dziecko nie moze zrobic kupki>?? Bo moj maz tak robi za kazdym razem jak maly sie prezy i placze i to pomaga, pruka albo robi kupke, tylko, ze ja nie jestem pewna czy to bezpieczne, ciagle sie z nim o to kluce, a moze on ma racje? :confused:
A czy ktorejs dzidzius przkreca sie juz z brzuszka na plecki, bo ja mojego zawsze okladam tysiacem poduszek jak lezy na luzku a ja ide nawet do ubikacji, bo boje siezeby nie spadl, maz sie ze mnie smieje, ze to jeszcze dlugo, ale ja wole dmuchac na zimnie, nigdy nic nie wiadomo nie? :-):-)

reklama
Hej mamuski !!
Moja nocka tez dzisiaj ok, maly przespal jedno karmienie, tez sie zastanawialam czy go wybudzac, ale taki z niego grubasek, ze nic mu nie bedzie jak raz nie zje ;pp
Mam pytanie, czy ktoras z was slyszala o tym, zeby zginac nozki tak do glowy jak dziecko nie moze zrobic kupki>?? Bo moj maz tak robi za kazdym razem jak maly sie prezy i placze i to pomaga, pruka albo robi kupke, tylko, ze ja nie jestem pewna czy to bezpieczne, ciagle sie z nim o to kluce, a moze on ma racje? :confused:
A czy ktorejs dzidzius przkreca sie juz z brzuszka na plecki, bo ja mojego zawsze okladam tysiacem poduszek jak lezy na luzku a ja ide nawet do ubikacji, bo boje siezeby nie spadl, maz sie ze mnie smieje, ze to jeszcze dlugo, ale ja wole dmuchac na zimnie, nigdy nic nie wiadomo nie? :-):-)

Natalka co Twoj mąż robi z tymi nóżkami:sorry: jak??moze ja sprobuje i mala zrobi kupke??:eek:

Nasza sama nie przekręca się, ale polozona na brzuchu sama podnosi glowe:confused:

Witam!
Widzę,że co niektóre mają za sobą przespane noce,ciekawe kiedy my prześpimy noc i się wyśpimy,no ale muszą być jakieś uroki macieżyństwa:tak:
Wczoraj byłysmy na pierwszej wizycie u pediatry i jestem już trochę spokojniejsza.
Emilka w ciągu trzech tygodni przybrała 900g:szok:waży teraz 4kg a jak wychodziłyśmy ze szpitala to ważyła 3100g.Żarłoczek mój kochany;-)lekarka nam powiedziała że mała przybrała na wadze już za następny miesiąc. Poza tym Emilka jest zdrowa tylko na pleckach pojawiły się jej takie nie ciekawe plamki i ju,ż nie schodzą od dwóch tygodni. Lekarka dała nam na te plamki maść Elocom i jeżeli w czwartek dalej będą te plamki to musimy jechać jeszcze raz do pediatry:-(wczoraj wieczorkiem po kąpieli posmarowałam jej te plecka ale dzisiaj widzę że nie ma żadnych zmian:-(jeszcze dzisiaj ją posmaruje wieczorkiem i się okaże jutro co i jak.

Witajcie Mamusie:)
Ostatnio rzadko tu zaglądam, bo po prostu nie wyrabiam z czasem:dry: Co prawda mały nie jest jakoś wyjątkowo absorbujący, ale zdecydowałam się jednak nie brać dziekanki i skończyć studia i w sumie ciezko mi sie z tym wszystkim zorganizowac:eek: Widze, ze chyba wszystkie grudniowe dzieciaczki sa juz na swiecie, sliczne i zdrowiutkie, wiec tak naprawde nic wiecej do szczescia nie jest nam potrzebne:tak:Niestety nie nadrobie zaleglosci, ale postaram sie do Was czesciej zagladac;-)

Natalka co Twoj mąż robi z tymi nóżkami:sorry: jak??moze ja sprobuje i mala zrobi kupke??:eek:

No tak przyciaga mu nozki do glowy, sklada go w pol do prawie takiej pozycji jak byl w brzuchu i tak trzyma kilka sekund i maly wali kupe, ze az ma konce wlosow ukupane :-D:-D Tylko ja sie boje, zet o moze niebezpieczne bo to go ugniata tak w brzuszek :confused:

Tygrysku
Wszystkiego naj naj dla Filipka !!!!

Witajcie mamunie:-)
A My dzisiaj mamy wazny dzien:-D:-D:-D Filipek dzis skonczyl pierwszy miesiac zycia:-D:-D:-D ale on juz stary:cool2::cool2::cool2::sorry::sorry::sorry::eek:
wielkie gratulacje dla Fifiego i buziaczki od cioteczki:-D
Agga24 mam nadzieję,że te szybko pozbędziecie się tych nieszczęsnych plamek
Natalkaa podziwiam Twojego męża za odwagę ja chyba bałabym się tak zgiąc w pół moją córcie nawet jeśli miałoby jej pomóc:baffled::baffled:ale sposób jak widac skuteczny;-)
Kaja moja Bianeczka tez się pręży i nie może wycisnąc kupki:sorry:a jak daje jej w tym czasie cyca,bo płacze to tak nerwowo ssie i kręci głowka,ze mi jej żal..:zawstydzona/y:
Blizniaki skoro wszystko ok z Malą to powinnaś się cieszyc,że tyle przespała:tak: też bym tak chciała
Ollcia moja Bianka tez sobie robi przerwy nocne w spaniu -oczy jak 5zł i rozgląda sie dookoła (o ile nie popłakuje 2godz z powodu brzunia) a jak zasnie póżniej to na troszkę dłużej;-)

A My dzisiaj mamy wazny dzien:-D:-D:-D Filipek dzis skonczyl pierwszy miesiac zycia:-D:-D:-D ale on juz stary:cool2::cool2::cool2::sorry::sorry::sorry::eek:
Wszystkiego naj, naj, naj dla Maluszka i Mamusi

No tak przyciaga mu nozki do glowy, sklada go w pol do prawie takiej pozycji jak byl w brzuchu i tak trzyma kilka sekund i maly wali kupe, ze az ma konce wlosow ukupane :-D:-D Tylko ja sie boje, zet o moze niebezpieczne bo to go ugniata tak w brzuszek :confused:
O tym to nie słyszałam, wiem, ze przygina sie nóżki do brzuszka i nimi masuje, ale może warto spróbować jeśli skuteczne.

Blizniaki skoro wszystko ok z Malą to powinnaś się cieszyc,że tyle przespała:tak: też bym tak chciała
Cieszę sie nawet bardzo, tylko zacżęłam sie obawiać czy to nie jakis efekt uboczny szcepionki

reklama
Do góry