reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Dziekujemy wszystkim z Filipkiem:-D:-D i stawiamy wszystkim mamunia soczki( tym niekarmiacy cos mocniejszego:evil::rolleyes2::rolleyes2::evil:)) a dzieciaczkom hmmmmmmmmmmmm flaszki z mleczkiem:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witajcie Mamusie:)
Ostatnio rzadko tu zaglądam, bo po prostu nie wyrabiam z czasem:dry: Co prawda mały nie jest jakoś wyjątkowo absorbujący, ale zdecydowałam się jednak nie brać dziekanki i skończyć studia i w sumie ciezko mi sie z tym wszystkim zorganizowac:eek: Widze, ze chyba wszystkie grudniowe dzieciaczki sa juz na swiecie, sliczne i zdrowiutkie, wiec tak naprawde nic wiecej do szczescia nie jest nam potrzebne:tak:Niestety nie nadrobie zaleglosci, ale postaram sie do Was czesciej zagladac;-)

Ambitny plan. Powodzenia!!!

A My dzisiaj mamy wazny dzien:-D:-D:-D Filipek dzis skonczyl pierwszy miesiac zycia:-D:-D:-D ale on juz stary:cool2::cool2::cool2::sorry::sorry::sorry::eek:

Wszystkiego Naj:-D.
Rosną nam te bobasy strasznie szybko.

Dziewczyny co można zrobić, żeby zwiększyć produkcję mleczka?
I jeszcze ile karmiące mamy pijecie płynów?
Ja bym strasznie chciała z butli zrezygnować...

Ja dziś poszłam do fryzjera i humorek mi się od razu polepszył:-D. Mogłabym tak codziennie:tak:

JUeny dziewczyny zazdroszcze Wam jak mozecie sobie pospac chocby 3 godz. bez przerwy. Ja juz mam pomalu dosyc, maly je i spi tylko u mnie na rekach lub wtulony we mnie (ewentualnie po malym niezadowoleniu Adrian moze byc) jestem juz wrakiem normalnie. Jeszcze ostatnio miedzy 4 - 6 rano mamy przerwe w snie. :zawstydzona/y:

Co do chrzcin to my na szczescie mamy to juz za soba :tak:

Musze umowic sie do gina, w koncu przestalam plamic. Nie mam pojecia jak bede sie teraz zabezpieczac :zawstydzona/y: hormony nie, spirala-nie... to co :confused:

Cyprysiowa mam nadzieę, że dostałaś moją wiadomość na priva;-)

Myszqo gdzie zamawiałaś te kropelki Sab Simlex czy coś takiego-bo też bym chciała zamówić,pomimo, że jak narazie nie mamy problemu z kolką:happy2:

Dziewczyny czy mam powody do obaw-Mała dzisiaj kończy 22 dni i jeszcze nie odpadł jej kikut:shocked2:nie śmierdzi i nic się z niego nie sączy, ale i tak się martwie-czy wasze dzieciaczki też tak długo miały ten kikut?

co do swietowania to Alessandro dzis konczy 2 tygodnie:-):-) nawet nie wiem kiedy to zlecialo :tak::tak:
dziewczyny mam pytanie co do karmienia butla i piersia czy przepijacie swoje malenstwa jeszcze czyms?? np koperkiem albo rumiankiem???

PAOLA moj Alessandro ma 2 tygodnie i tez mu kikut od pepowiny nie odpadl jeszcze tylko taki czarny sie zrobil i tez sie nic z niego nie saczy... nie wiem czy to normalne tyle czasu to moze trwac...:confused:
Tygrysku gratuluje 1 miesiaca Filipkowi

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witajcie mamuski :tak:

Ja się chyba zdecyduję na spiralę

Dzisiaj właśnie dyskutowałam z ginką o tym i zdecyduję się raczej na wkładkę hormonalną, można ją założyć w trakcie karmienia piersią i nie ma wpływu na karmienie. Muszę tylko odczekać jeszcze parę tygodni, żeby zrobić miarodajną cytologię i jak wyniki będą dobre to dam sobie założyć tę wkładkę i na 5 lat spokój :tak:
ja tez zdecyduje się na wkładkę hormonalna, tylko troszkę dużo ona kosztuję bo 1200 zł z założeniem

dziewczyny mam pytanie co do karmienia butla i piersia czy przepijacie swoje malenstwa jeszcze czyms?? np koperkiem albo rumiankiem???
ja czasami jak Lenka ma czkawkę to daje jej herbatkę rumiankową tą z Hippa, ogólnie nie dopajam Mała jest na cycku i to jej starcza

a mojej Lence coś się ostatnio przekręciło, od trzech tygodni tak fajnie spała w nocy, budziła się 2 lub 3 razy na karmienia i spałą dalej a od paru dni po prostu koszmar, albo nie śpi całą noc, albo budzi się co godzinę lub pół na jedzenie... mam nadzieje że jej tak nie zostanie i że znowu wróci do dawnych nawyków...

reklama
Hej dziewczynki

Czytalam i czytalam...i z czytania juz nie wiem co mam napisac. U nas anginy czesc dalsza, Madzienka ciesze sie ze lekarz znajomy a moze nie robi juz wizyt domowych, bo ma za duzo pacjentow - taki jst popularny:))))

Agga, Marzycielka zdaje sie Ci pomogla.

A co do NK to Ewa Kowalczyk miasto Reading, bo Kowalczykow jak mrowkow:))) Troche Was dodalam, jesli kogos przegapilam to przepraszam. Landryneczka - nie moge Cie znalezc...jests pewna ze tak sie nazywasz?:-p

Pozdrawiam Was serdecznie!!

Do góry