reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Moja córa też zasypia lulana...i w sumie dobrze mi z tym....przynajmniej czujemy swoją bliskość....a ona jest taka słodka jak zasypia...:)

reklama
dziewczyny mi zostalo 7 (po dzisiejszym wazeniu niby 6) kilo do zrzucenia a nie wchodze w nic. Tzn. tylko w te 2 pary przedciazowych w tore wchodze prawie od poczatku bo duze byly.:zawstydzona/y: Kurcze chyba tez sobie taki gorset zakupie.

Yoka a nie roluja Ci sie nogawki do góry?

ewelw ollcia ja po Cyprianie tak mialam.Przytylam w ciazy 28kg i zrzucilam tylko 10, jak sie odchudzalam ale to z rok po porodzie to najmniejsza moja waga byla i tak 10 kilo wieksza niz przed ciaza ale mi to pasowalo bo przed pierwsza ciaga walczylam z niedowaga (nieprawdopodobne ale prawdziwe). Reasumujac, nigdy nie wrocilam do wagi z przed ciąż,najmniej wazylam 10kilo wiecej. Trzeba sie przyzwyczaic do swojego nowego wygladu. Choc życze Wam zebyscie zrzucily wszytsko oczywiscie.

Yoka i powiedz mi jescze jesli wiesz czym sie rózni odel za 23zł za 29zł i 33zł oprocz tego otworu, ktory ma ten za 33zł.? Swoja droga czy ten otwór sie sprawdza?

My juz tez po spacerkiu. Mały pieknie spał w wózeczku a jak tylko go rozebrałam bo oczy jak 5 zł. :baffled:

Mati zjadł mi z piersi, oczywiscie płakał i nie chciał dalej ciagnąć, zrobiłam mu butle 60 ml, zjadł wszystko i zwymiotował. Kurde za duzo zjadł. Oczywiscie jak zwymiotował to zaraz był głodny i wołał cyca :dry:.

Dzisiaj weszłam w jedną pare spodni z przed ciązy. Mam jeszcze 2 kg na plusie :dry: i zadne spodnie mi nie pasują, ja nie rozumiem, niby tylko 2 kg a jednak bardzo duzo. Kurde uda mam wielkie i biodra. :crazy:

Hej dziewczyny, zazdroszcze wszystkim, ktore juz wrocily do wagi sprzed ciazy:-). Ja wczoraj po raz pierwszy dopielam sie w stare spodnie, ale scisnieta pasem poporodowym,brzuszek pozostawia jeszcze wiele do zyczenia:baffled: a macie jakas specjalna diete lub cwiczycie??

U mnie Nikodem usypia praktycznie w 99% przy cycu, a jesli nie to jak dostanie butle i juz jest blogo najedzony to smoka i ma odplyw

Dzwoneczka a jak zasnie to nie podnosisz go zeby mu sie odbilo?? Bo moj dziubdzius tez zasypia przy cycu, ale jak mu sie nie odbije to wymiotuje wiec boje sie go tak zostawic, a jak go podnosze i klepie po pleckach to sie rozbudza i znow nie moze godzine zasnac i tak kazde jego karmienie to ok 2 godziny naszego niespania :-p:-p

Dziewczyny pomóżcie !! czy to możliwe, że już mam okres !!:confused::confused:, dziś zobaczyłam na wkładce żywą krew, jestem 6 tyg. po porodzie, czy to nie za szybko :confused::confused:

Sorki wielkie, że tu o tym piszę, ale napisałam to pytanko na odpowiednim wątku i jeszcze nie było żadnej odpowiedzi, a zaczynam się poważnie martwić, czy to okres czy coś innego :-(

My juz tez po spacerkiu. Mały pieknie spał w wózeczku a jak tylko go rozebrałam bo oczy jak 5 zł. :baffled:

Mati zjadł mi z piersi, oczywiscie płakał i nie chciał dalej ciagnąć, zrobiłam mu butle 60 ml, zjadł wszystko i zwymiotował. Kurde za duzo zjadł. Oczywiscie jak zwymiotował to zaraz był głodny i wołał cyca :dry:.

Agacia a probowalas w trakcie karmienia odstawic na sekunde cyca albo butle i go podnesc zeby mu sie odbilo i dalej karmic? Moze to rozwiaze problem?

Dzwoneczka a jak zasnie to nie podnosisz go zeby mu sie odbilo?? Bo moj dziubdzius tez zasypia przy cycu, ale jak mu sie nie odbije to wymiotuje wiec boje sie go tak zostawic, a jak go podnosze i klepie po pleckach to sie rozbudza i znow nie moze godzine zasnac i tak kazde jego karmienie to ok 2 godziny naszego niespania :-p:-p

Zawsze go podnosze, bo mam schiza ze sie zadlawi, zadlawil mi sie pierwszy dzien po urodzeniu i to tak, ze nie mogl zlapac oddechu mimo, ze go wzielam do pionu itd, od tamtej pory klade go spac na boku.
Ale jak mu sie odbije, to dalej spi:) Wiec nie mam problemu:)

Dzwoneczka nie próbowałam tego, ale bede musiała to zastosowac przy butli, bo przy piersi to jest taki nerwus ze wole go nie odciągac, bo juz by potem z powrotem nie chciał cyca.

Edee tak jest to mozliwe. Mi sie pytała moja ginka czy juz dostałam okres, i mam ja o tym poinformowac to zmienimy termin wizyty, wiec jest mozliwe ze okres dostaje sie tak wczesnie.

Wkońcu udało mi sie wybrać z Emilka na nasz pierwszy spacerek:-),oczywiście emilka przespała całą naszą podróż:-)a ja stwierdzam,że jednak jeszcze nie jest ze mną tak dobrze jak mi się to wydawało,ponieważ po przejściu parunastu kroków zaczął mnie boleć brzuch tak dziwnie w środku w okolicach rany po cc :-( także muszę się jeszcze opanować z moimi chęciami do życia:-(ale mam nadzieję,że już nie długo wszystko się unormuje.
a teraz Emilka już pojedzona i smacznie śpi :tak:
Co do kupek to też mielismy problem i jak odstawiłam moje mleko na dwa dni to zaczęła robic normalna kupke:tak: ale dalej się męczy przy jej robieniu mimo ze daje jej kropelki espumisan:-(Dzisiaj wracamy do mojego mleczka i ciekawa jestem co będzie mam nadzieje ze kupki bede juz normalne.

reklama
MADZIENKA Agga mi nasunela...a czy Ty przypadkiem nie uzywasz mleka wzbogaconego o zelazo? Na przyklad NAN?? Bo wiem, ze tedy kupka jest twarda i moze maluch ma problem co??

Dziewczyny nie straszcie mnie z tym okresem, bo jak okres tak wczesnie to najpierw jajeczko tak? A ja nie uwazalam za bardzo:zawstydzona/y:

A jesli chodzi o dzieci to wlasnie wrocilam z moja corka od lekarza i okazuje sie ze ma angine:no::no: buuuu oby mlody jeszcze niczego nie zlapal:no::no:

Do góry