reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Ja zawsze robię mu 60ml. zjada ile chce, czasami dorabiam jeszcze 30 ml jak jest bardzo głodny (po kąpieli) ale położna mówiła, zeby karmić go częściej małymi porcjami ze względu na te jego bóle brzuszka. Ja czekam az mi przysla te kropelki sab simplex to moze sie sprawy jedzeniowe unormują.

Myszqa a w jakim celu chcesz podawac te kropelki??Malenstwo ma kolki??

reklama
Cześć Mamuśki :-)

Witajcie!!!

Ale zazdroszczę wam tych przespanych nocy...nasza Julcia budzi sie co dwie-trzy godziny....:tak:
Chyba juz pisałam Wam że bardzo ulewało sie jej, więc zmniejszyliśmy jej porcje mleczka...je wolniej i ulewanie jakby troszeczkę ustało....;-)
Ale pewnie niunia jest głodna i dlatego budzi sie częściej!!!!

Pytia dzieki za zdjęcia zawijania- u nas sprawdza się, mała uspokaja się i łatwiej mi samej karmić ją butelką:tak:bo nie pcha rączek :-D
Ale cwaniara potrafi w trakcie snu rączke wyjąć....

A poza tym nie pisałam Wam o naszej wizycie u kardiologa:confused:

Wizyta u kardiologa bardzo sympatyczna-w przeciwieństwie do szpitala...ta cholerna nasza słuzba zdrowia:angry:...wystarczy zaplacic 200zl za wizyte i pani doktor ze szpitala staje się czlowiekiem...:wściekła/y:

Ale wracając do Julci...jest lepiej:tak:..ufffffff...w poniedzialek mamy zadzwonic do szpitala i umowic sie na ponowne badanie Holtera...czy bedziemy musiały zostac w szpitalu okaże się....
Jesli bedziemy musiały to czeka nas 14 dni męczarni
37.gif
ale musimy to przetrwać dla dobra niuni
32.gif

Buziaczki dla Was mamuśki:-)

Bardzo się cieszę, ze z Juleczką już OK.

Czesc dziewczyny

Ja dzisiaj próbowałam małego oduczyc lulania na raczkach .... :baffled:, niestety mały wygrał :crazy:. Zaczął płakać spojzał się tymi zapłakanymi oczkami na mnie, no i co miałąm zrobic. Teraz śpi ... ciekawe jak długo :baffled:.
U nas mały budzi się tak co 3-3,5 godziny. Zawijam do w ten rozek jak pytia mówiła, ale kurde cos przestało działać, a czasami cwaniak wyciągnie sobie raczki :dry:.
A my karmienia problem ciąg dalszy :-(, mleko mam , zalewam koszule a małemu ciagnąć sie nie chce :-(, ahhhh ... szkoda gadac, nie marudze juz wiecej.

Madzienka suuuuuper ze z małą lepiej. A w szpitalu na pewno nie bedziecie musiały zostac.

Kurde Zozakoza, tygrysku fajnie macie ze wchodzicie w ciuchy z przez ciązy, ja niestety nie, a mam 2 kg na plusie i niby nieduzo, ale nie moge sie zmiescici w spodnie. Biodra mi sie poszerzyły chyba :-(.
W piatek jedziemy z małym na usg bioderek wiec wyskocze na jakies zakupki. Tatusia z małym zostawie u babci a ja zakupki, a w sobote jade do siosry i odwiedze fryzjerkę. Moze mi sie chumor poprawi, mam nadzieję tylko ze mały mi wstydu nie zrobi nie bedzie całą wizyte u babci i cioci płakał.

Ja też skapitulowałam i usypiam na rączkach albo z cycem w buzi... Wystarczyło jedno spojrzenie zapłakanymi oczkami :sorry2:

Mój synuś też przez jakiś czas był aniołkiem, ale teraz pokazuje czarną dupkę ten aniołek... Od kilku dni ma problemy ze spaniem-w dzień budzi się po 15 minutach, wieczorem po 3 minutach (opanowałam juz sztukę mycia ząbków i reszty na raty), a w nocy od 2 budzi się co godzinę i chce cucusia-ale nie do jedzenia tylko do potrzymania. Oczywiście pobudka już o 7, więc troszkę niewyspana jestem :-) Dzisiaj o 11:30 zdażył się chyba cud-Mały zasnął i śpi do tej pory-jestem w szoku!!!!
Właśnie przed chwilą dostałam kołysanki prenatalne i będę je testować na moim smyku :-) o ile sama nie zasnę wcześniej (co oczywiście zdaża mi się ostatnio podczas karmienia na siedząco :szok:)
Dzisiaj wieczorkiem idziemy na wizytę kontrolną do ginekologa-już nie mogę się doczekać, bo mam szlaban na wszystko do czasu uzyskania pozwolenia od lekarza ;-)
Dziewczyny mam pytanie-w jaki sposób usypiacie swoje dzieciaczki??? Olek niestety zasypia lulany na rękach albo podczas karmienia-chyba popełniłam jakiś błąd, chociaż powtarzam sobie, ze ten okres karmienia w naszym życiu jest taki krótki, że w sumie mogę go spędzić z Małym uwieszonym przy cycu, jeśli jemu jest tak dobrze :-)

no świetny ten tekst
chciałam go sobie wydrukować i zepsułam drukarke
my już dziś po drugim spacerku i młody śpi ale chyba złapał katarek bo tak mu charczy w nosku

Madzieńko niestety ma kolki. Niby dajemy mu ten espumisan ale on jakoś słabo działa. Dostałam od koleżanki pół butelki tych sab-simplex i jak ręką odjął. I dlatego je kupiłam, teraz czekam az przyjdą.

Dzwoneczku bardzo fajny, mądry tekst:tak:

a my juz po spacerku, Lenka oczywiście już nie śpi, obudziła się zaraz po przyjściu do domu... i zaczyna właśnie kwilić...

Madzieńko niestety ma kolki. Niby dajemy mu ten espumisan ale on jakoś słabo działa. Dostałam od koleżanki pół butelki tych sab-simplex i jak ręką odjął. I dlatego je kupiłam, teraz czekam az przyjdą.

Aaaaa:-( biedne maleństwo...mam nadzieje ze krople szybko przyjdą i ulży maleństwu....

U nas tfu tfu na razie bez kolek ale problemy ze stolcem mała sama nie robi:no: i nikt nam nie umie pomóc:crazy::no::crazy::no:

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi jaka jest roznica pomiedzy czeskimi a niemieckimi kropelkami sab-simplex???:confused::confused: chcialabym zamowic ale nie wiem ktore saa lepsze:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Do góry