reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Dziewczyny, jestem wściekła. Wróciłam ze szpitala. Pojechaliśmy, żeby sprawdzić czy wszystko ok i wogóle, bo już przecież 2 tyg od terminu. I wiecie co szanowna położna powiedziała? Że mam się nie przejmować, że to za wcześnie żeby się w ogóle przejmować i nawet mnie nie zbadała. Po prostu NIC nie zrobiła mimo, że mówiłam o braku wyczuwalnych ruchów dziecka itp. Miałam ochotę wydrapać jej oczy. To jest możliwe chyba tylko w Polskich szpitalach... :crazy:

Dziewczyny, jestem wściekła. Wróciłam ze szpitala. Pojechaliśmy, żeby sprawdzić czy wszystko ok i wogóle, bo już przecież 2 tyg od terminu. I wiecie co szanowna położna powiedziała? Że mam się nie przejmować, że to za wcześnie żeby się w ogóle przejmować i nawet mnie nie zbadała. Po prostu NIC nie zrobiła mimo, że mówiłam o braku wyczuwalnych ruchów dziecka itp. Miałam ochotę wydrapać jej oczy. To jest możliwe chyba tylko w Polskich szpitalach... :crazy:

Coooo?!:szok: To chyba trafiłaś na jakąś wredną babę. Nie ma innego szpitala w pobliżu?

Witam styczniowo ;-)
Co do becikowego to my też pewnie będziemy musieli trochę poczekać,ponieważ dopiero dzisiaj mąż pojechał po mój wypis ze szpitala bo kazali przyjechać po nowym roku:-(dopiero!!!
Wogóle to muszę się pochwalić że jak narazie Emilka daje nam pospać:-) w nocy budzi się tylko raz ok 3 a potem dopiero o 6/7 !!! Dzięki niej mój mąż nie potrzebuje już budzika do pracy:-D
U nas dzisiaj trochę śniegu w nocy napadało,przynajmniej już nie jest tak szaro buro.
Agatkas ale Twoja dzidzia uparta;-)pewnie musi być jej bardzo dobrze w Twoim brzuszku ;-)Tzymam kciuki żebyś szczęśliwie się doczekała jak najmniej bolesnego porodu :tak:i żebyś już nie długo mogła przylulić swoje maleństwo!!!

Witajcie Mamuśki

BlackWizard, rzeczywiscie trafiłąś na jakieś głupie babsko, zeby nawet ktg nie zrobić.

Justine, my ostatnie 2 nocki też do niczego, Mała w ciągu dnia ładnie i długo śpi, za to w nocy szaleje. Dzisiaj urzędowałyśmy od 3:30 do 7, z małymi przerwami, Mała jadła, krzyczała, spała, to kładąm do łożeczka, wiec wtedy znów ryk, to znowu do cycka, zasnęła, wiec znów próba położenia, pospała 5 minut i czkawka i tak w kółko. Powoli mam już dość.

Witam w nowym roku wszytskie grudniowe mamusie, kiedys zaglądałam tu do Was ale odkąd pojawił się mój synek czasu brak zawsze oś jest do roboty:-) urodziłam również w grudniu 18 dokładnie:-) początki z maleństwem okazały się trudne chyba dlatego że jestem straszną panikarą, ale z każdym dniem jest coraz lepiej.

mam takie pytanie czym pielęgnujecie piersi??? słyszałam że mydłami nie wolno myć:dry: a i czy uzywacie smoczków??? opinie też słyszłam podzielone. pozdrawiam WSzystkie mamy przyszłe i obecne:-)

Dzięki Agga:) Ja już mam takie wrażenie że chyba nigdy nie urodze:-D
Na szczęście mała mnie nie straszy, ładnie się rusza cały czas, więc się nie martwię i czekam....czekam.....czekam....:-D

reklama
Agatkas ja tez niby juz po terminie bylam ale czulam taki wewnetrzny spokoj ze wszystko jest dobrze, bo malutka wiercila sie jak zwykle i ja tez czulam sie dobrze. Bedziesz styczniowa mama, ale to chyba dobrze:-)

BlackWizard co za szpital w głowie sie nie mieści:angry:

Ja nie chce zapeszac, ale nasza Hania spi w nocy po 4 gogziny wiec udaje nam sie wyspac. Oby tak dalej:-)

Do góry