reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Ja całe szczescie rozstepów nie mam, ale nie mam w czym chodzic :no:. Juz pewnie do swojego rozmiaru nie wróce :-(. Kiedys miałam rozmiar 36 a teraz to pewnie w 40 dopiero wejde. :zawstydzona/y:

reklama
Dobry wieczor Mamusie!!

Serdecznie przepraszam, za to milczenie, od czasu do czasu was podczytywalam, ale jak juz doszlam do etapu zeby cos naklikac to mlody sie budzil:)))))

Widze, ze wciaz mamy kilka mamus w kolejce, ale juz niebawem wszystkie przeniesiemy sie na inny watek:) (Mam tu na mysli opieke nad maluszkiem:)

Dziewczyny, jestem wściekła. Wróciłam ze szpitala. Pojechaliśmy, żeby sprawdzić czy wszystko ok i wogóle, bo już przecież 2 tyg od terminu. I wiecie co szanowna położna powiedziała? Że mam się nie przejmować, że to za wcześnie żeby się w ogóle przejmować i nawet mnie nie zbadała. Po prostu NIC nie zrobiła mimo, że mówiłam o braku wyczuwalnych ruchów dziecka itp. Miałam ochotę wydrapać jej oczy. To jest możliwe chyba tylko w Polskich szpitalach... :crazy:

Wstretna baba, ciekawe czy one wszystkie zapominaja, ze kiedys byly w ciazy?? Albo wszystko zalatwiaja na boku...niewazne, wazne ze wszystko sprawdzone i chociaz lekarz okazal sie czlowiekiem:)))

Kurde, nie wiem co tam porabiacie, ale ja walczę kolejną noc z kolką.
Wprowadziłam do chaty wózek, zrobiłam pranie co by dźwięki pralki podziałały kojąco i nic. Lenka czuwa i co jakis czas przeszywa ciszę nocną donośnym krzykiem.
Mój mąż i dzieci błogo śpią i tylko my pozostajemy na placu bitwy.
Ufff, bateryjki mi się konczą powoli:-(

Justine trzymam kciuki! Taka doswiadczona mama napewno sobie poradzi! Probowalas juz kropelek i rureczki albo termometru?? U mnie nie zapeszac wszystko ok, ale strasznie szkoda mi Ciebie i maluszki:-(

A z kilogramami to chyba wszystkie walczymy:crazy: Wole nie pisac ile mi zostalo...:zawstydzona/y:

Pozdrawiam Was wszystkie dziewczynki!

Ja całe szczescie rozstepów nie mam, ale nie mam w czym chodzic :no:. Juz pewnie do swojego rozmiaru nie wróce :-(. Kiedys miałam rozmiar 36 a teraz to pewnie w 40 dopiero wejde. :zawstydzona/y:

Powiem tak - marzy mi sie rozmiar 40:))

Anoli - jak nogi? Zeszla opuchlizna??

Dziewczyny po porodowe - nie boli was glowa??? Mnie non stop boli glowa od porodu. Ale to naprawde non stop. Jak tylko tabletki przestaja dzialac czuje bol, jakby tak juz mialo zostac...nie wiem juz sama czy to po porodzie, czy moze dlatego ze karmie...?

Ja w swoje spodnie też nie wejdę. W przyszłym tygodniu wybieram się na zakupy. Przydadzą się jakieś bluzeczki rozpinane, do karmienia. Nawet nie byłam świadoma, że taką mam tylko jedną:baffled:
My dziś z Szymonkiem sami - tatuś spotka się z kolegami - takie pępkowe. Dostał dyspensę:-D

Dzwoneczka mnie głowa nie boli, ale czuje się bardzo osłabiona. tylko to moze dlatego ze karmimy piersią. I jeszcze to jedzenie .... takie nijakie :-(.

Dorotka no mi by się tez przydały zakupy ale nie mam kiedy jechac. Zimno i małego nie chce brac ze sobą a małego mogłabym z babcią zostawic, tylko cyca muszę wziąć ze soba :dry:.
No i ja tez sama, bo mój jeszcze w pracy :baffled:. Ble ...

hej dziewczyny.
Miałam byc styczniówką a stałam się grudniówką :-)

Termin miałam na 6 stycznia, a urodziłam 30-12 śliczną córeczkę. 3080 gram i 48 cm. Nazwaliśmy ją Clauidia.

Pozdrawiam ze słonecznej Holandii :-)

No to witamy WAS serdecznie na Grudniówkach :) I gratulacje!!!

Widzę dziewczynki, że poruszyłycie drastyczny temat powrotu do figury ;-):baffled: U mnie z jednej strony nieźle, bo weszłam już w dwie pary swoich jeansów (a dwie węższe czekają na lepsze czasy, hihi). Do zrzucenie zostało mi ciągle 6 kg i mimo, że ćwiczę co drugi dzień, to waga stoi w miejscu :confused: Przypuszczam, że zrzucę wszystko dopiero jak przestanę karmić (podobno często tak bywa, bo organizm zostawia sobie pewne rezerwy na karmienie). Poza tym myślę, ze z tych 6 kg co najmniej 3 to moje piersi, hahaha:-D A te niestety takie nie zostaną na zawsze, a szkoda. No ale z drugiej strony jestem załamana stanem mojego brzuszka (sflaczałe mięśnie i jakaś dziwna skóra, mimo że nie mam rozstępów, ale jakaś taka wysuszona, postrzała, sama nie wiem, no i do tego cellulitis na udach:baffled:). Uuuu, czeka mnie duuużo pracy nad sobą, a i to pewnie nie przyniesie oczekiwanych rezultatów. Ech, życie kobiety...

hej

ja dzis czuje sie okropnie. cos mnie rozklada porzadnie. Gardlo boli, katar, lamie w kosciach brrrrr...

Co do wagi to zostalo mi 8 kg jeszcze :zawstydzona/y: przytylam tak 21... mieszcze sie w 2 pary spodni ktore przed ciaza byly mi luzne a teraz mega opiete az sie schylic boje ;-) Tak naprawde to chcialabym zrzucic o jakies 5 kg wiecej ,wtedy wazylabym mniej wiecej tyle co przed ta ciaza obumarla... ale narazie styknie jak zrzuce to 8;-)
kilogramy schodzil mi 1 kg tygodniowo ale przez swieta tak jadlam ze waga stanela. Od dzis znowu zero slodyczy itd.:tak:

co do listy to niech mi przysylaja mamy ktorych nie ma PW bo jestem do tylu bardzo.

reklama
Do góry