reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witajcie Mamusie;-)
Na wstępie chciałabym pogratulować wszystkim nowo rozpakowanym:)
I zameldować się jako kolejna już 100%-owa mama:tak: Wybaczcie, że dopiero teraz piszę, ale właśnie dziś wróciłam ze szpitala. Mój poród zaczął się dość niespodziewanie i daleko od domu i nie zdążyłam spisać sobie numeru telefony którejś z Was, dlatego dopiero teraz sie odzywam. Otoz moj synek Filipek przyszedl na swiat 4 grudnia o godzinie 20.30 dokladnie 20 dni przed terminem wg OM. Wazyl 3100g i mierzyl 53cm. Porod opisze na odpowiednim watku:tak:

Witaj kochana 'GRATULUJĘ!!!
Czekamy na fotki

Anka cieszę się, że już wróciłaś i dochodzisz do siebie.
Dzięki za wiadomości o szpitalu. Mam nadzieję, że ja się załapię, tym bardziej, że nie chcę rodzić nigdzie indziej.
Swoją drogą strasznie długo remontują, mieli skończyć na pocz grudnia, a tu się chyba nie zanosi:-(.

Dzwoneczka a kysz na porodówkę;-)

reklama
ASIULKA, serdecznie gratuluję i zyczę dużo zdróka i wszsytkiego dobrego dla Mamusi i Maleństwa

Anka, dobrze, ze wróciałaś do sił, a baby blues, mam nadzieję ze przejdzie mnie też dopada, ale staram sie nie poddawać, choć czasem nie jest łatwo, niby rodzinka w tym samym mieście, a ja siedzę sama z dzieciekami, od czasu do czasu ktoś wpadnie, ale wszystko tak na szybko. trzymaj sie kochana

Witaj Slonce dawno nas nie odwiedzalas ale ciesze sie ze juz jestes z nami:tak::tak: jesli choidzi skorczyki to ja juz je mam od bardzoooooooooooo dawna dlatego bralam leki przeciw nim:tak::-:)-( ale teraz leki odstawilam juz i skorczyki coraz czesciej sie pojawiaja :-(dostaje ich tez jak duzo pospaceruje dlatego juz omijam wycieczki sklepowe , spacerki ingrzecznie wypoczywam w domku:tak:nawet jak za dlugo siedze to zaczyna mnie brzuch bolec:-:)-( dlatego glownie prowadze lezacyb tryb zycia:tak::-D ale jak mnie czasami dopadna to az lzy mi leca same:-( moj lekarz teraz co 4 dni wyznaczyl mi wizyty zeby kontrolowac sytuacje czy te bole i skorcze niee wywoluja rozwarcia , a za ktg ja tez place dodatkowo tylko ze ja chodze prywatnie do lekarza a nie do szpitala a w szpitalu u nas ktg jest chyba nieplatne:confused:

Moj maz zrobil niezla awanture w szpitalu:szok: oberwalo im sie i wreszcie sie zainteresowali mna jutro mam o godzinie 9.00 mam 1 ktg kontrolne :-) no wreszcie cos sie dowiem wiecej... no i nie bede nic placic za ktg jak chca to i potrafia... :szok:
ja od mojego prywatnego lekarza przenosza mnie juz pod opieke szpitala moze i lepiej przynajmniej bede wiedziala co i jak no i jak funkcjonuje szpital...
Tygrysku jak zjem cokolwiek na goraco to mnie potem brzuch boli nie wiem dlaczego, wiec wcinam same owoce i obiadek musze niestety bo biore kwas foliowy i zelazo a na pusty zoladek nie moge tego brac. Masz moze cos takiego???
Czytalam was regularnie ale jakos tak nie chcialo mi sie pisac :-(az do dzis... :-D

Witajcie moje Drogie:tak:

Nadrobić Was - nie dam rady, ale z góry gratuluje wszystkim rozpakowanym mamom:tak:

Ja właśnie wczoraj wieczorem wróciłam ze szpitala......fiuuu.....normalnie ULGA.....DZIĘKUJE SZCZEGÓLNIE AGATKAS i pozostałym Mamom o troskę;-)Ja nabawiłam się grypy żołądkowej-wymioty biegunka....normalnie myślałam, że koniec ze mną-uważajcie na to bo teraz jakaś epidemia jest i łatwo się można zaraić:baffled:No i niestety jeszcze poród przede mną-lekarz powiedział, że mam takie skurcze jak"on po grochówce" i kazał przy wypisie, a wręcz nakazał "porządnie bzyknąć się z Mężęm":-) I teraz to działam jak nic-bo na święta nie chcę trafić na porodówkę:baffled:

Widzę, że do rozpakowania nas trochę zostało:happy:

Patrysia a Wy jutro pierwsze tygodniowki??:-):-) Dobrze widze?:-)

Dobrze, dobrze :-) Jak ten czas szybko leci... Wczoraj przypominałam sobie, jak mi wody odeszły i całą akcję z porodem. Trochę mi żal, że już nie jestem w ciąży i że nie mam brzuszka, ale jak tylko spojrzę na synusia, to wypełnia mnie taka miłość do niego, że najchętniej bym go schrupała :-)

Paola jak napisałaś że dostałaś biegunki to ja już się ucieszyłam, bo termin mamy ten sam i juz powoli się szykowałam do wylotu. A tu takie buty.
Tak wiem z cudzego nieszczęscia się cieszyłam-zła Karolinka:rofl2:
Dobrze, że już Cię naprawili w szpitalu i nadal możesz spokojnie czekac na poród :-):-D

Ja mam dziś wyjątkowo dobry humor. Może to znak?????

Paola jak napisałaś że dostałaś biegunki to ja już się ucieszyłam, bo termin mamy ten sam i juz powoli się szykowałam do wylotu. A tu takie buty.
Tak wiem z cudzego nieszczęscia się cieszyłam-zła Karolinka:rofl2:
Dobrze, że już Cię naprawili w szpitalu i nadal możesz spokojnie czekac na poród :-):-D

Ja mam dziś wyjątkowo dobry humor. Może to znak?????

Myszqa ja też tak myślałam, że to już, ale niestety trzeba czekać....hm....a tak swoją drogą to właśnie się zastanawiałam czy już urodziłyście z Misiówką;-)A u Ciebie jakieś oznaki są???

reklama
To samo od dwóch tygodni. Ból jak na okres - poboli i przestaje. I twardnienie brzucha takie już bardziej bolące - ale to też nie trwa długo. Brzuch mam prawie przy kolanach - tak nisko. I nic.

Usta wg mojej babci - normalne :-) ona mi prorokuje że urodze w sobotę :-D

Do góry