reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Dunia, Marlenka - witajcie na grudniówkach :-)

A ja mam za sobą miły dzionek. Dzieci grzeczne jak aniołki:-):-):-)Ale to pewnie dlatego że mąż był w domu i miał dużo czasu dla Jasia. Hania albo śpi albo wisi na cycusiu ;-)A u mnie zero babyblues :-) I aż jestem w szoku bo pamiętam jak ciężko przeżywałam te pierwsze chwile przy Jasiu.

37tydzień zakończony..leci sobie 38:-D
rozwarcie na jeden palec..o szyjce nic nie wspomniał...Maluszek waży ok 2900 i wszystko z nim ok :-)
gorzej ze mna i w związku z tym jutro o 12 mam sie stawic w szpitalu...mojego gin bardzo martwi moja astma i dusznosci,które mam czasami po kilka dziennie..no a zdałoby sie urodzic i jakos ten poród przeżyć i chce sie skonsultowac z lekarzem z jego szpitala i wtedy podejma decyzje czy cesarka czy może jakies leki...póki jest jeszcze troszke czasu aby je wprowadzić ;-)
aaaaaaaaa co do tej galaretki..powiedział ze to odchodzący czop i ze sygnalizuje on gotowość do porodu :-D i ze poród mógłby sie na dobra sprawę już rozpocząć,no ale teraz to wole zeby maluszek poczekał ze 2 dni aż lekarze podejma decyzje
no i to chyba na tyle
To mnie z tym czopem.....zszokowałas :surprised:tym bardziej,ze od 30 minut mam rozwolnienie.... jejku moze to ta pomidorówka....

mmmmm tez dziś wcinałam pomidorówke..no ale ja problemów z brzuszkiem nie mam :)
poza tym kana...nie bądź taka wredna i nie wpychaj mi tu się hihihi no przynajmniej bys poczekała na mnie

czyli to czop ??:sorry: to ja mam takie cos od kilku dni i jakos nie spieszno mojej corce do porodu ....:-(no zobaczymy co bedzie ;-) byle do soboty moze mala zrobi nam prezent na mikolajki :-) a tym czasem pedze lulkac bo jaks dzisiaj nie do zycia jestem ..... 3 majcie sie mamuski i slodkich snow wam zycze :-)
DOBRANOC ;-)

Dunia bóle takie jak na okres mam od paru dni,ale sa takie sporadyczne powiedziałabym....albo wczesnie rano,albo wieczorem lub w nocy......zadko w ciagu dnia... jejku niby bym chciala,zeby juz sie rozkreciło,ale z drugiej strony.... no teraz jest ten czas gdzie dojachałabym do gdanska,bo nie ma korków,bo w godzinach od 15-19 mam zabronione,no i rano,bo tata jest w pracy....i misiek zreszta tez..

Witam ponownie...

NA POCZATKU CHCIALAM POGRATULOWAC PATRYSI, MOJE GRATULACJE KOCHANA WIDZISZ UDALO SIE ZOBACZYC PORODOWKE OD SRODKA...WRACAJ SZYBKO!!!
dzwoneczka - mam nadzieję, że wszystko potoczy się po twojej myśli, a synek okaże się akuratni i cesarka nie będzie konieczna, a znieczulenie dadzą ci bez mrugnięcia i poród będzie miły na ile to możliwe.
DZIEKI MISIOWKA - JEST DOKLADNIE TAK JAK NAPISALAS:)))))

Jakas bzdziagwa, ktora robila usg poprzednim razem, zrobila niedokladnie i wyglada na to ze nie jest az tak zle, i ze czekamy na rozwoj sytuacji...cesarka narazie nie wchodzi w gre wyglada na to, ze porod bedzie naturalny i chyba jednak zdecyduje sie na to znieczulenie, bo maluszek az taki malutki nie jest wiec wole sobie oszczedzic...zwlaszcza, ze moje marzenie to wyjsc ze szpitala jakies 4 godziny po porodzie:))))

Szyjka juz tylko 1cm rozwarcie na 2 cm masazyk zrobiony i powiedzieli, ze powinnam urodzic ciagu 3 dni...skurcze mam juz, tyle, ze nieregularne:))))

Przegapilam jeszcze jakas nowa mamusie??

Witam nowe twarze na BB:))

reklama
A ja nie zdałam jeszcze relacji z wczorajszego - ostatniego USG.
Szymuś grzecznie ułożony w pozycji startowej, pępowiną nie jest owinięty:-) Waży 3000g czyli średniaczek:-) lekarz pochwalił mamę, że dzidzia prawidłowo odżywiona, wszystkie naczynia super!!!
Czyli pozytywne nastawienie czyni cuda!!!

Do góry