reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Landryneczko jak to nie masz badań u ginekologa-bo zbytnio nie rozumiem:baffled:

wlasnie nie mam badan powiedzial ze jest wszytko ok i ze jak bede miala skorcze trzeba jechac do szpitala
daje mi tylko badania do zrobienia
cos mi sie to nie podoba a mam ginekologa prywatnego
co ile powinno byc badanie i jak powinno wygladac

reklama
wlasnie nie mam badan powiedzial ze jest wszytko ok i ze jak bede miala skorcze trzeba jechac do szpitala
daje mi tylko badania do zrobienia
cos mi sie to nie podoba a mam ginekologa prywatnego
co ile powinno byc badanie i jak powinno wygladac

:szok:Dziwny ten lekarz według mnie, ja np. od samego początku chodziłam co miesiąc, a od 8 miesiąca chodzę tak co dwa tygodnie i zawsze na każdej wizycie byłam badana-jak nie na fotelu, to przez sondę dopochwową lub USG.Nigdy nie było tak,że na wizycie lekarz wypisał mi tylko badania:baffled: Baaardzo dziwny Twój ginek:szok:

a
:szok:Dziwny ten lekarz według mnie, ja np. od samego początku chodziłam co miesiąc, a od 8 miesiąca chodzę tak co dwa tygodnie i zawsze na każdej wizycie byłam badana-jak nie na fotelu, to przez sondę dopochwową lub USG.Nigdy nie było tak,że na wizycie lekarz wypisał mi tylko badania:baffled: Baaardzo dziwny Twój ginek:szok:

chyba bede musiala sobie jutro pogadac z tym ginkiem
cos mi sie wydaje ze sobie w kulki leci co prawda ma mase pacjentek ale tak sie nie robi...
chyba sie przeniose do normalnego gineekologa do szpitala i on dokonczy prowadzic moja ciaze...
na szczescie wszytko jest ok bez zadnych komplikacji
ja czuje sie ok tylko chodze jak pingwinek tak moj maz mowi
tu usg robi sie tylko 3 razy podczas ciazy bo podobno szkodzi malemu.
co kraj to obyczaj
ja juz jestem taka skolowana sama nie wiem co i jak

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a

chyba bede musiala sobie jutro pogadac z tym ginkiem
cos mi sie wydaje ze sobie w kulki leci co prawda ma mase pacjentek ale tak sie nie robi...
chyba sie przeniose do normalnego gineekologa do szpitala i on dokonczy prowadzic moja ciaze...
na szczescie wszytko jest ok bez zadnych komplikacji
ja czuje sie ok tylko chodze jak pingwinek tak moj maz mowi
tu usg robi sie tylko 3 razy podczas ciazy bo podobno szkodzi malemu.
co kraj to obyczaj
ja juz jestem taka skolowana sama nie wiem co i jak

U nas też krąży mit o 3 USG podczas ciąży bo podobno szkodzi:eek:Co lekarz to inna praktyka-ważne że wszystko jest ok;-)

Witam Kochane mamusie z grudnia :-) Od wczoraj zaczęłam czytać i śledzić to forum. Jest super! Żałuję, że dopiero teraz dopisuję się do grudnióweczek, bo to już końcówka i maluszek tuż tuż:tak: To mój pierwszy dzidziuś a termin mam na 20 grudnia według USG, a według ostatniej miesiączki na 22grudnia.
Dzisiaj w nocy już miałam obawy, bo brzuch strasznie mnie bolał jak podczas miesiączki,ale ustąpiło. Wiem, że każda ma inaczej, ale czy tylko ja jestem taka spanikowana tym porodem? Tak bardzo się boję że nie będę wiedziała kiedy to już...:szok: Serdecznie pozdrawiam wszystkich!

Dunia witamy;-)Zawsze lepiej późno niż wcale:happy:A chłopczyk czy dziewczynka?I nie tylko Ty jestes spanikowana-ja np.też czekam na moją pierwszą pociechę i czasami schizuję, że nie zdąże, że sobie nie poradzę i wogóle czasem tysiące głupich myśli przychodzi do głowy, więc głowa do góry nie jesteś sama:rofl2:

Witam Kochane mamusie z grudnia :-) Od wczoraj zaczęłam czytać i śledzić to forum. Jest super! Żałuję, że dopiero teraz dopisuję się do grudnióweczek, bo to już końcówka i maluszek tuż tuż:tak: To mój pierwszy dzidziuś a termin mam na 20 grudnia według USG, a według ostatniej miesiączki na 22grudnia.
Dzisiaj w nocy już miałam obawy, bo brzuch strasznie mnie bolał jak podczas miesiączki,ale ustąpiło. Wiem, że każda ma inaczej, ale czy tylko ja jestem taka spanikowana tym porodem? Tak bardzo się boję że nie będę wiedziała kiedy to już...:szok: Serdecznie pozdrawiam wszystkich!
DUNIA 221 witaj wsrod nas!!!!
nie tylko ty jestes spanikowana ja mam termin na 31 i juz spac z wrazenia nie moge...
kazda z nas przezywa zwlaszcza 1 ciaze...
wiesz juz co bedziesz miala synka czy coreczke???
pozdrawiam

Witamy serdecznie u nas.....fajnie,ze jesce dołączaja sie do nas mamuski....mamy bardzo podobne terminy ja mam według miesiaczki na 21 grudnia,a według usg 16-19.....ale kiedy wkoncu kruszynka zechce wyjsc to sie okaze.... Nie tylko ty jestes spanikowana...jak sobie nas trsozke poczytasz to zrezta sama zobaczysz....my tutaj juz szalejemy....:rolleyes:

Witaj:-D

reklama
Dagulla i xpatrysiax wielkie gratulacje:-)

Witam nowe mamuski grudniowe, super ze jest nas wiecej:-)

A ja dzis 60szt ruskich nakleilam najadlam sie jak jakis łakomczuch popilam barszczykiem i dogorywam na kanapie:-)

Troche was podczytywalam miedzy klejeniem a gotowaniem....i co ja mialam napisc....a super ze misiowce poprawily sie wyniki- mowilam ze bedzie ok:-)

Do góry