reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witam Kochane mamusie z grudnia :-) Od wczoraj zaczęłam czytać i śledzić to forum. Jest super! Żałuję, że dopiero teraz dopisuję się do grudnióweczek, bo to już końcówka i maluszek tuż tuż:tak: To mój pierwszy dzidziuś a termin mam na 20 grudnia według USG, a według ostatniej miesiączki na 22grudnia.
Dzisiaj w nocy już miałam obawy, bo brzuch strasznie mnie bolał jak podczas miesiączki,ale ustąpiło. Wiem, że każda ma inaczej, ale czy tylko ja jestem taka spanikowana tym porodem? Tak bardzo się boję że nie będę wiedziała kiedy to już...:szok: Serdecznie pozdrawiam wszystkich!

Witaj serdecznie:-)

Kazda z Nas miała i ma obawy co do porodu lub opieki nad maleństwem. Teraz tak już będzie zawsze bo mama zawsze martwi się o dziecko;-)

reklama
Dagulla i xpatrysiax wielkie gratulacje:-)

Witam nowe mamuski grudniowe, super ze jest nas wiecej:-)

A ja dzis 60szt ruskich nakleilam najadlam sie jak jakis łakomczuch popilam barszczykiem i dogorywam na kanapie:-)

Troche was podczytywalam miedzy klejeniem a gotowaniem....i co ja mialam napisc....a super ze misiowce poprawily sie wyniki- mowilam ze bedzie ok:-)

Anoli ja widze,ze ty sobie wczesniejsza wigilie robisz:p hahahah chyba sie wprosze na te pierogi:p hahaha ja mam w planie,jak sie nie rozdwoje zrobic jesce w tym tyg pierniczki....zobaczymy co z tego wyjdzie....

Dunia no to ty mieszkasz wcale nie tak daleko ode mnie.....:tak:zaraz Ci napisze co i jak z tym imieniem:}}}}

No więc sposób utwoerzenia imienia:

=> pod utworzonym imieniem jest taki kod: BBCode for Forums
zaznaczamy go i kopiujemy;
=> wchodzimy w ustawienia
=> następnie w
edytuj sygnature
=> wchodząc w to pokazuje nam się takie okienko, ja do pisania posta na forum, tam wklejamy skopiowany ze stronki BBCode
=> sprawdzamy klikając podgląd sygnatury, jezeli wszystko jest ok na koniec klikamy zapisz sygnature....

I gotowe.....taka samo jest z suwaczkiem:}}}} kod do niego wklejamy po prostu nad lub pod kodem do imienia :-)

Dagulla i xpatrysiax wielkie gratulacje:-)

Witam nowe mamuski grudniowe, super ze jest nas wiecej:-)

A ja dzis 60szt ruskich nakleilam najadlam sie jak jakis łakomczuch popilam barszczykiem i dogorywam na kanapie:-)

Troche was podczytywalam miedzy klejeniem a gotowaniem....i co ja mialam napisc....a super ze misiowce poprawily sie wyniki- mowilam ze bedzie ok:-)

Anoli widze ze my dzis takie same obiadki mialysmy:-D:-D:-D tylko ja niestety mrozone pierogi:eek::eek::eek: ale mam prosbe wzuc na kulinaria przepis na ruskie pierozki moze sie zmobilizuje i sama ulepie:evil::evil::evil::evil:

A ja uciekam coś zjeść no i Mężuś niedługo będzie-zajrzę później, może któraś zrobi niespodzianke i zacznie rodzić;-)

kankiya ,tygrysku teraz to zaczynam sie na powaznie bac
wedlug moich obliczen to jestem w 36 tygodniu ciazy ktory sie zaczyna jutro sama juz nie wiem jak to liczyc
ja badan u ginekolega nie mam wogole a ktg za 2 tygodnie w 38 tygodniu tu robia,
maly kopie jak szalony
nie mam zadnych lekow nic nie bralam od poczatku ciazy nawet nospy,kompletnie nic.
ja juz sama nie wiem jak mam liczyc te tygodnie
juz oszalec mozna

slonce jutro konczymy 36 tydzien i bedziemy zaczynaly 37:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes: u mnie wizyty u lekarza byly dosyc czeste zdazalo sie nawet do kilku razy w tygodniu ale jakos od polowy 7 miesiaca mam co 2,5 tygodnia a teraz jak odstawiam leki to bedzie czesciej , tym ze nie bralas lekow kochana to sie nie martw:tak::tak: tez bym tak chciala ale u mnie bardzo wczesnie sie zaczely skorcze i twardnienie brzusia dlatego bylam podtrzymywana pigulami:crazy::crazy: a to ze twoj lekaz cie nie bada to faktycznie dziwne mnie na kazdej wizycie sadzal na fotel i sprawdzal szyjke czasami dodatkowo sondom dopochwowa:oo2::oo2::oo2:a co do ktg to zalezy od lekarza jesli ma w swoim gabinecie to robi , ja mam od 27 tygodnia robione ale z tego co wiem niektore dziewczyny nie maja robionego ktg u lekarza bo lekarz nie ma tego urzadzenia w gabinecie i dopiero ktg maja robione w szpitalu:tak::tak:

37tydzień zakończony..leci sobie 38:-D
rozwarcie na jeden palec..o szyjce nic nie wspomniał...Maluszek waży ok 2900 i wszystko z nim ok :-)
gorzej ze mna i w związku z tym jutro o 12 mam sie stawic w szpitalu...mojego gin bardzo martwi moja astma i dusznosci,które mam czasami po kilka dziennie..no a zdałoby sie urodzic i jakos ten poród przeżyć i chce sie skonsultowac z lekarzem z jego szpitala i wtedy podejma decyzje czy cesarka czy może jakies leki...póki jest jeszcze troszke czasu aby je wprowadzić ;-)
aaaaaaaaa co do tej galaretki..powiedział ze to odchodzący czop i ze sygnalizuje on gotowość do porodu :-D i ze poród mógłby sie na dobra sprawę już rozpocząć,no ale teraz to wole zeby maluszek poczekał ze 2 dni aż lekarze podejma decyzje
no i to chyba na tyle

reklama
Do góry